Sectiile de tenis de masa si fotbal tenis au dat si dau în continuare credit tineretii
Retrospectiva sportivă a Clubului Chimia în 2005:
Secţiile de tenis de masă şi fotbal tenis au dat şi dau în continuare credit tinereţii
Anul 2005 a fost unul cu rezultate notabile pentru sportivii legitimaţi la secţiile Clubului Chimia. 66 de medalii, 14 de aur, 20 de argint şi 32 de bronz, aceasta sunt reuşitele care au îmbogăţit zestrea de medalii a instituţiei conduse de Dumitru Drăguţă şi Ion Iorgu. Instituţia departamentală a Agenţiei Naţionale de Sport a pus şi pune în continuare accent pe promovarea tinerilor, acesta fiind şi principalul motiv pentru care a funcţionat şi funcţionează protocolul încheiat cu Clubul Sportiv Şcolar. Fiind vorba de un club ce se finanţează din bani publici, considerăm că este necesar să fiţi informaţi asupra rezultatelor obţinute în 2005 de sportivii „chimişti”. Vă prezentă, la finalul retrospectivei sportive a Clubului Chimia în anul 2005, activitatea în această perioadă, a secţiilor de şah, tenis de masă şi fotbal-tenis.
Doi şahişti vâlceni la loturile naţionale
Activitatea secţiei de şah a clubului Chimia, condusă de Maestru al Sportului Tiberiu Aniniş, s-a remarcat în ultima vreme în special la competiţiile de şah prin corespondenţă. Florin Duţu (Maestru), a ocupat locul I. Jucând la masa patru, cu echipa României la Olimpiada XV, obţinând 7,5 puncte din 10 partide. Viorel Crăciuneanu (Maestru), s-a clasat pe locul doi, jucând la masa 9, cu reprezentativa ţării noastre, la Cupa Latină, cu 10,5 puncte din 14 puncte posibile. De asemenea, Tiberiu Aniniş şi Ştefan Ţicleanu (candidat de Maestru) s-au calificat în finala Campionatului Naţional, ediţia cu numărul 40. Ion Dragu (candidat de Maestru) s-a calificat şi el în finala Campionatului Naţional, ediţia cu numărul 41, iar Florin Duţu a obţinut norma de Maestru Internaţional la Olimpiada XV, cu cele 7,5 puncte scoase acolo. De asemenea, secţia de şah a clubului Chimia se poate mândri şi cu prezenţa a doi sportivi în loturile naţionale. E vorba de şahiştii Viorel Crăciuneanu şi Florin Duţu. Ca o secţie ce se respectă, secţia de şah şi-a propus şi câteva obiective pentru viitor. Astfel, se doreşte menţinerea echipei de şah a Clubului Chimia în Liga Campionilor, grupa C, clasarea lui Viorel Crăciuneanu pe unul din primele trei locuri la semifinalele Campionatului Naţional, clasarea Marianei Caravan în primele trei locuri la Campionatele Balcanice, clasarea lui Ştefan Ţicleanu în prima jumătate a clasamentului la finala Campionatului Naţional, ediţia cu numărul 39. se încearcă, de asemenea, obţinerea a două norme de maeştri internaţionali pentru Mariana Caravan (la Campionatele Balcanice) şi Viorel Crăciuneanu (la Campionatele Naţionale)
Obiectiv realizat pentru secţia de tenis de masă
Aşa cum şi-a prevăzut în obiectivele de performanţă pentru 2005, secţia de tenis de masă a Clubului Sportiv Şcolar Chimia Rm. Vâlcea a reuşit să se menţină la finalul sezonului trecut în prima divizie. De menţionat că după retrogradarea din Superliga Naţională, întregul lot de jucătoare a fost înlocuit, echipa actuală fiind formată din sportive tinere precum Mădălina Avram, Cătălina Teliţoiu, Theea Dumitrescu, Larisa Ghişoiu, Adelina Popa şi Loredana Andronache. Conducerea clubului apreciază drept mulţumitoare rezultatele obţinute de această secţie în 2005, având în vedere faptul că fetele nu au experienţa necesară participării cu brio în acest eşalon. Turul actualului campionat a fost început bine de fetele antrenate de directorul Clubului Sportiv Şcolar, profesoara Mihaela Truşcă, astfel că s-a reuşit obţinerea locului doi în grupă, astfel că s-a ajuns ca vâlcencele să se bată acum pentru locurile 4-5 în Divizia A, un lucru destul de bun.
Început greu la fotbal-tenis
Secţia de fotbal-tenis din cadrul Clubului Chimia funcţionează din anul 2002. „Ca orice început, nu a fost uşor, dar atunci când există interes din partea celor investiţi să se ocupe de acest lucru, rezultatele, în mod firesc, trebuie să apară. De altfel, trebuie spus că din momentul înfiinţării acestei secţii au fost parcurse până acum o serie de etape, începând cu selecţia pentru cei ce trebuiau ulterior să se confrunte în competiţiile ce urmau, conform calendarului federaţiei române de specialitate. De aceea, ne bucurăm acum pentru faptul că echipa condusă de Cristi Lazăr şi Vali Chiriac, antrenor şi căpitan de echipă, a ocupat locul patru la finalul campionatului trecut, debutul actualului sezon fiind de bun augur pentru băieţi care au reuşit să joace finala la simplu şi dublu, iar la triplu s-au clasat pe locul patru la primul turneu de serie desfăşurat la Piteşti”, spune directorul Clubului Chimia, Ion Iorgu.
Ca obiective pentru anul în curs, la secţia de fotbal – tenis a Clubului Chimia, am notat: clasarea în primele patru formaţii la finalul actualului sezon competiţional în Divizia A şi participarea la finala Cupei României, în iunie 2006.
Ionel GEREA