Editorial

Sintagma neputintei

Sintagma neputinţei

  Zilele trecute am  avut o discuţie cu directorul general al clubului din Zăvoi, Florin Verigeanu. Mi-a plăcut ceea ce spune acesta, cum că nu-l deranjează rezultatul (era vorba de acel 1-1acasă cu Inter Gaz) ci atitudinea unor jucători. Culmea e că, aşa cum am spus şi noi, presa, aceiaşi jucători au avut, un timp, evoluţii constant slabe. „Am fi câştigat dacă înscria Alin Savu la acel penalty, dar nu schimbam cu nimic fondul problemei”, a mai spus „Verigă”.
   Ceea ce am văzut la meciul cu Petrolul a schimbat puţin datele problemei. Spun puţin, pentru că nu cred că s-a rezolvat în totalitate problema aceasta, a atitudinii jucătorilor de la CSM în teren. Şi iarăşi vin şi amintesc ceea ce spunea „Verigă”: „Am văzut meciul Dacia Mioveni – Unirea Urziceni. Vreau să vă spun că mi-a plăcut mult modul cum au jucat cei de la Mioveni. Au murit pe teren , cum se spune, şi au câştigat deşi au jucat mult timp în 10 oameni. Aşa aş vrea să văd şi eu, dăruire în joc la băieţii noştri”. Până una alta, am văzut un Alin Savu care parcă a uitat momentele când era în centrul atenţiei, în partidele în care, în special cu Petrolul, făcea legea în prima divizie. Tocmai poate din teamă sau mai ştiu eu de ce, Savu parcă nici nu s-a văzut sâmbătă în teren. La fel de adevărat e că Alin Savu a fost privat de un penalti indubitabil, refuzat de focşăneanul Marchiş.
   Şi pentru că a venit vorba de arbitraj, cu tot respectul pentru vâlceanul Gheorghe Constantin, în Zăvoi, la meciul de care vorbim, cred că Marchiş a avut două feţe. O primă repriză în care focşăneanul a dat, parcă, lecţii de arbitraj, şi o a doua parte în care acelaşi arbitru s-a întors la 180 de grade. Inexplicabil, parcă, Marchiş a avut câteva decizii total defavorabile „municipalilor”, adesea în sprijinul echipei lui Răchită. De altfel, spectatorii vâlceni, care primiseră deja o lecţie marca Bocăneală, l-au huiduit la final şi pe Marchiş, foarte aproape de a deveni şi el persoana non-grata în Zăvoi. Se spune că până la a acuza arbitrajul e bine să te uiţi în „grădina” proprie. Foarte adevărat. Dar nu trebuie privit efectul, ci cauza. Cel puţin în cazul de faţă. Culmea e că tocmai atunci când ieşise în evidenţă şi putea pecetlui în mod ireparabil, poate, situaţia scorului, Savu a văzut galben de la un Marchiş care în repriza a doua a văzut un alt meci. Am văzut, însă, şi o altă faţă a lui Murineanu. Cel care s-a luat puţin la harţă cu Furnică după ce acesta l-a schimbat, în meciul cu Inter Gaz, acum intrat în minutul 60 şi ceva, a vrut să arate că merită să revină ca titular. Are şi el partea sa de dreptate. E jucător bun, însă nimic nu-i dă dreptul să aibă un asemenea comportament vizavi de antrenor. Aşa cum am văzut şi un gest nervos, tot în momentul în care a fost schimbat, în meciul de sâmbătă, la Alin Savu. Acum, nu ştiu dacă acesta era supărat pe modul în care a jucat, deloc bine, sau pe decizia lui Furnică de a-l aduce pe bancă.
   Una peste alta, am scăpat pentru puţin timp de cei din Urziceni, dar vin peste noi tocmai cei de la Otopeni. Acolo unde jucăm mâine. Vâlcea şi-a anunţat deja, prin vocea lui Adrian Furnică, decizia de a trage la locul doi, loc pentru barajul de accedere în prima divizie. Deci, acum e oficial. Vrem în „A”. Deocamdată visăm. Şi nimeni nu ne poate lua acest drept.

Ionel GEREA 

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button