Politica

Frâncu şi Cîlea, care-i şoarecele, care-i pisica?

Ca urmare a intervenţiilor deputatului PNL Emilian Frâncu şi ale profesorului Florin Smeureanu, inspectorul general al IŞJ Vâlcea, Ministerul Educaţiei va dubla fondurile pentru modernizarea unităţilor de învăţământ din judeţul nostru.

Frâncu îl somează pe Cîlea să nu mai ameninţe primarii

Deşi suntem convinşi că a spus-o doar de complezenţă, Emilian Frâncu susţine că, în acest sens, au contat foarte mult şi demersurile ministrului secretar de stat Zvetlana Preoteasa, fapt pentru care, la conferinţa de presă organizată zilele trecute, liderul PNL i-a luat (chipurile!) apărarea colegei sale.

 „Ion Cîlea cerea demisia doamnei Zvetlana Preoteasa, deşi ea a demonstrat că e un ministru foarte bun. Cîlea face pe marele specialist, dar principala sa preocupare în ultima vreme este doar aceea de a-i ameninţa pe primari. Am numeroase dovezi care pot demonstra spusele mele. Îi condiţionează că, dacă vor să le semneze ştiu eu ce propuneri pentru hotărâri de guvern, trebuie să îl ajute la alegerile parlamentare să scoată un scor cât mai bun pentru candidaţii PSD. Îl atenţionez încă o dată că e cazul să mai citească legile, pe care văd că le încalcă grosolan. Îi păcăleşte pe primari, îi minte cu neruşinare, iar eu nu pot tolera o astfel de atitudine. Aflu că scrie adrese cu diverse solicitări către ministere şi le semnează doar el. Ori dacă acel document nu poartă şi semnătura prefectului, totul este de formă, pentru că Guvernul nu-l va lua niciodată în calcul. Domnul prefect Radu Renga are biroul la 20 de metri de al său, deci dacă vrea să nu se mai agite inutil, Ion Cîlea ar trebui să mai treacă şi pe la colegul său”, a menţionat liderul liberal.

Liderul PSD crede că omologul său de la PNL este în continuare traumatizat

În replică, preşedintele PSD Vâlcea a afirmat că „Frâncu bate din nou toţi câmpii deodată”. „Vă dau doar câteva exemple care demonstrează că deputatul Frâncu este străin de realitate. Primarul de la Stăneşti este liberal şi mi-a cerut ajutorul pentru o importantă investiţie: modernizarea drumului ce leagă comuna sa de Măciuca. Iar în acest moment, noi ne zbatem să-l ajutăm. La Şirineasa, primarul e tot liberal şi l-am ajutat cu acel drum, distrus de ani de zile. Dacă aţi mai trecut pe acolo, cu siguranţă aţi văzut că acum este, bine-mersi, asfaltat ca la carte. Ce face Frâncu acum e o prostie! Ăia ai lui de la partid nu-l informează că eu nu mai candidez pe nicăieri? Probabil că a rămas cu o traumă severă după ce l-am umilit în alegerile pentru preşedinţia CJ. Eu mă aşteptam să depăşească până acum acel moment, dar se pare că l-am supraestimat. E posibil ca cineva să-l pună să mă atace. Dacă Frâncu îmi aduce un primar, care să spună că l-am ameninţat, în clipa aia îmi dau demisia. Deci, nu să-mi spună Frâncu, ştiu eu, că a auzit de nu ştiu unde… Încă ceva, nu am nimic cu directorul de la Muzeu, Claudiu Tulugea, dar vreau să-şi facă datoria. Repet, nu vreau să schimb pe nimeni din funcţie, decât atunci când îmi dau seama că directorii instituţiilor subordonate Consiliului Judeţean nu au chef de muncă. Nu e cazul lui Tulugea, dar lui i-am cerut, ca de altfel tuturor celorlalţi directori, să ne transmită periodic o listă cu problemele pe care le întâmpină, cu situaţia instituţiei. Ori, de la Muzeu, nu ni se transmite niciodată nimic”, a spus Ion Cîlea.

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button