Liga NationalaHandbal

Thriller, la Cisnădie! SCM a pierdut primele puncte în Liga Florilor, dar putea fi mai rău! Spray lacrimogen în ochii unui copil

Miercuri, 4 octombrie, SCM Rm. Vâlcea a jucat iar în Liga Florilor. A avut meci la Cisnădie, de unde nu are amintiri prea plăcute din trecutul apropiat. În sezonul precedent, a obținut doar o remiză, în condițiile în care nu se punea, la un moment dat, decât diferența de scor cu care va câștiga. A condus cu șapte goluri și a ajuns să termine la egalitate, 33-33.

Știa, așadar, că e un teren pe care se câștigă greu. Cu toate acestea, nu a reușit să se mobilizeze exemplar. A făcut o primă repriză slabă, de coșmar, pe alocuri. A condus până în minutul 7, apoi Nathalie Hagman a ratat o aruncare de la 7 metri, Măgura a egalat și revenirea pe tabelă i-a dat aripi. Formația sibiană a ajuns să aibă și șase goluri avans. Apărarea Vâlcii a fost la pământ. ”Municipalele” au primit 19 goluri în 30 de minute.

În minutul 17, Roch și-a făcut redebutul la SCM. A avut intervenții bune, dar defensiva a ajutat-o mult prea puțin. Au fost dueluri tari, destul de multe eliminări. În două faze, s-a dat dublă eliminare, pentru contre între jucătoare. Nici pe bancă nu a fost liniște. Bent Dahl și Alexandru Weber, foști colaboratori, au avut un schimb de replici acide, fiind ținuți de jucătoare să nu intre și în contact fizic. S-a întâmplat la final de repriză, una în care antrenorul Vâlcii a cerut de două ori timp de odihnă, însă nu a putut schimba cursul jocului. A fost 19-16 pentru gazde după primul mitan, o diferență mai blândă față de ce se înregistrase până atunci.

Thrillerul a continuat pentru Vâlcea și în partea secundă. Marta Batinovic, Elena Dache Roșu și Vasileuskaya, pe final, foste jucătoare la Vâlcea, plus Dana Abed Kader și turcoaica Asli Iskit le-au făcut viața grea roș-albastrelor. Batinovic, între buturi, a fost precum Spiderman, omul păianjen. Au fost momente când SCM s-a apropiat de adversară, a arătat că poate reveni, dar imediat a cedat iar și ecartul de șase goluri pentru gazde s-a refăcut.

Finalul a fost de infarct. La 36-33, în minutul 58, părea că Vâlcea nu mai are șanse să obțină vreun punct din acest joc. Hagman a marcat de două ori consecutiv, iar la 36-35 a apărat Hosu. SCM a avut ultimul atac. Batinovic a apărat din nou, mingea a revenit pe extremă, la Wolik, care a salvat un punct pentru SCM în chiar ultima secundă. Scor final: 36-36.

A fost un punct câștigat, chiar dacă Vâlcea a pierdut două, primele din acest sezon. Uitase cum e să mai și piardă. Nu a mai făcut-o din campionatul trecut. Remiza o menține pe primul loc în Liga Florilor. La Cisnădie, Lejpoja a prins finalul din tribună, după ce a primit a treia eliminare în minutul 54.

Urmează acum o pauză în Liga Florilor, provocată de meciurile echipei naționale de calificare la Euro 2024. Vâlcea revine pe teren miercuri, 18 octombrie. Va juca derby-ul cu Rapid, în Sala Traian, de la ora 17.30

La Cisnădie au marcat pentru SCM: Hagman (10 goluri), Zschocke (9), De Jong (4), Maidhof (3), Gogîrlă (2), Florica (2), Wolik (2), Necula (2), Băcăoanu (1), Ljepoja (1). Vâlcea a ratat două aruncări de la 7 metri, prin Hagman și Maidhof. Roch a avut 9 parade, iar Hosu – 6. Din tabăra adversă, Batinovic a evitat 11 goluri, fiind una dintre cele mai bune jucătoare ale gazdelor. La 7 metri, Abed Kader a avut eficiență maximă, patru goluri din patru aruncări. A fost a treia golgheteră a echipei, cu șapte goluri, după Elena Dache Roșu (9 goluri) și Asli Iskit (8 goluri). Pentru gazde au mai înscris: Neagu (3), Galinska (2), Kepic (2), Ilie (2), Vasileuskaya (2) și Jlezi (1).

A fost și un eveniment nefericit pe final. Vâlcea a acuzat gazdele de rele tratamente. SCM a avut parte de sprijinul galeriei, ca de obicei. Printre suporterii de la poalele Capelei au fost și copii. Forțele de ordine ar fi dat cu spray-uri lacrimogene, iar unul dintre copiii din Brigada Noastră a avut de suferit.

Articole Similare

Back to top button