Acasă Diverse Vâlcea a câștigat o repriză în Ungaria. Campioana Europei și-a arătat valoarea...

Vâlcea a câștigat o repriză în Ungaria. Campioana Europei și-a arătat valoarea în partea secundă

209
0

Sâmbătă seara, echipa de handbal vâlceană a disputat al patrulea meci din Liga Campionilor. Fără niciun punct în primele trei jocuri, SCM nu putea avea așteptări prea mari nici de la partida contra campioanei Europei, Gyor Audi ETO. Mulți o dădeau pe trupa lui Pera victimă sigură. Așa a și fost, însă situația s-a clarificat abia în partea secundă. Mireya Gonzalez și colegele sale au reușit o primă repriză fantastică în Ungaria, în care au ținut la respect formația maghiară. Paradele Martei Batinovic, ”bombele” Mireyei Gonzalez, de la 9 metri, ”învârtitele” Asmei Elghaoui au făcut diferența în favoarea Vâlcii, care a condus Gyor chiar la diferență de patru goluri, și nu doar o dată. A fost, probabil, cea mai bună repriză reușită de handbalistele de la poalele Capelei în acest sezon de Champions League. Finalul primelor 30 de minute a fost electrizant, gazdele au forțat egalarea, însă SCM a reușit să reziste și să intre la vestiare cu un avantaj de două goluri: 15-17.

Pe cât de bună a fost prima repriză, pe atât de slab startul părții secunde. Maghiarele au egalat rapid (17-17), Gonzalez a readus SCM-ul în avantaj (17-18), însă de aici încolo Gyor a preluat controlul. În minutul 34, campioana Europei avea un gol în față: 19-18. De aici la șapte goluri diferență nu a fost decât un pas… și vreo șapte minute de joc. Nimic nu a mai funcționat în jocul ”municipalelor”, care s-au văzut conduse și la 10 goluri (36-26, în minutul 56). Vâlcea a avut o tresărire de orgoliu, a marcat trei goluri consecutiv, însă finalul nu a adus decât o mică atenuare a suferinței. Confruntarea s-a încheiat la scorul de 38-31 pentru Gyor, care continuă cursa pentru calificarea directă în sferturile Ligii Campionilor.

Pentru elevele lui Pera urmează un joc pe teren propriu, cu Borussia Dortmund, partidă pe care sunt cam obligate să o câștige pentru a mai spera să prindă play-off-ul pentru sferturi, repectiv unul dintre locurile 3-6 în grupă.

În Ungaria, cea mai prolifică jucătoare a Vâlcii a fost Mireya Gonzalez, autoare a opt goluri. Au mai înscris pentru SCM: Elghaoui (6), Norgaard (3), Liscevic (3), Minevskaja (3), Lopez (2), Trifunovic (2), Nikolic (2), Florica (1), Aardahl (1).

Pentur Gyor au marcat: Nze Minko (10), Lukacs (8), Kristiansen (6), Gorbicz (4), Dale (3), Oftedal (2), Hansen (2), Fodor (2), Amorim (1).

FOTO: Facebook Gyor Audi ETO KC