Acasă Editorial Politic Pentru Senat, alegerea PSD Vâlcea este simplă. Pentru Camera Deputaţilor, este mai...

Pentru Senat, alegerea PSD Vâlcea este simplă. Pentru Camera Deputaţilor, este mai complicată

439
0

În prima parte a zilei de mâine, social-democraţii vâlceni îşi vor desemna prin vot secret reprezentanţii în lupta pentru Camera Deputaţilor şi Senat. De asemenea, vor stabili ordinea acestora pe liste.

În competiţia pentru Senat, s-au înscris directorul Gheorghe Mihăilescu, de la Romsilva, şi controversatul Bogdan Matei, deci aici alegerea ar trebui să fie foarte simplă, adică în favoarea primului dintre ei. Despre Mihăilescu, nimeni nu are ce să spună negativ, nici chiar cei mai răutăcioşi ziarişti. Nimeni nu-i poate contesta pregătirea, profesionalismul şi, evident, este un om care face imagine bună PSD-ului, un partid care are nevoie de credibilitate mai mult ca orice. Bogdan Matei a fost senator în ultimii 4 ani, o vreme a ocupat şi funcţia de ministru al Tineretului şi Sportului, dar cu toate că a avut ocazia să facă lucruri deosebite pentru Vâlcea, pentru ţară, nu s-a remarcat decât prin scandaluri şi situaţii penibile. Fost liberal, cu studii … puţine, plecat din PNL din cauză că partidul nu l-a pus director la o şcoală, cu o cultură generală precară, ca să ne exprimăm totuşi elegant, cu 2,5 la un examen de titularizare şi nota 1 la un concurs pentru postul de inspector general adjunct al IŞJ, cu ieşiri violente faţă de … persoane apropiate, habarnistul cu caracter low-low Bogdan Matei nu s-a remarcat cu nimic bun.

În lupta pentru Camera Deputaţilor, sunt 2-3 oameni de calitate, dar când spunem asta nu ne referim la Ovidiu Ştefan Popa sau la Daniela Oteşanu, supranumită şi „Madam WSK”. Alături de aceste două personaje, care – din punctul nostru de vedere – au făcut mari deservicii PSD-ului şi nu s-au dovedit bune de nimic, mai candidează Nicolae Concioiu, Adina Dobrete, Vasile Cocoş, Eugen Neaţă, Adrian Mihăilă şi Gigi Matei.

Conform sondajelor de opinie şi dinamicii rezultatelor din ultimii ani, PSD Vâlcea ar avea şanse mari să câştige un mandat de senator (din două) şi trei fotolii de deputat (din 6). În 2016, a obţinut o funcţie de senator şi 4 mandate de deputaţi. Cu una-două excepţii, parlamentarii actuali ai PSD s-au mulţumit să încaseze sute de milioane lunar şi să nu facă absolut nimic pentru vâlceni. A fost, după părerea noastră, cea mai slabă echipă a PSD din toate timpurile. Nici nu este de mirare, pentru că organizaţia nu a fost consultată, iar decizia, foarte proastă – după cum s-a văzut ulterior, a luat-o un singur om.