Acasă Diverse Primarul Niţu a finalizat o bază sportivă de dimensiuni reduse în satul...

Primarul Niţu a finalizat o bază sportivă de dimensiuni reduse în satul Romanii de Jos

102
0

Nitu-HorezuPrimarul oraşului Horezu, Constantin Niţu, a finalizat, graţie unui proiect derulat prin Agenţia Naţională de Dezvoltare a Zonelor Miniere, o frumoasă bază sportivă, pentru recreere, în satul Romanii de Jos. Locaţia dispune dispune de un mini-teren de fotbal, covorul sintetic urmând a se monta chiar în această săptămână.
„Până nu demult, acolo era doar un morman de moloz, provenit de la o şcoală veche, de la care, după prăbuşire, a mai rămas doar temelia. Zona a fost recondiţionată, terenul pe care s-a lucrat fiind de aproximativ 400 de metri pătraţi. Locaţia include, în afara terenului de fotbal pe teren redus, şi un loc de joacă pentru copii. Costul lucrării s-a ridicat la doar 200 de milioane lei vechi, bani pe care a trebuit să-i chibzuim cât mai bine. Pe respectivul teren se poate juca nu doar fotbal, ci şi handbal sau baschet, pe viitor având de gând să amplasăm şi o instalaţie de nocturnă”, ne-a spus primarul Constantin Niţu, iar apoi a adăugat: „Aveam în vedere de mai mult timp să dezvolt şi partea aceasta a bazelor sportive de recreere. Locaţia este deschisă tuturor iubitorilor de sport, iar eu consider că, în prima fază, în condiţiile în care am beneficiat de fonduri europene pentru amenajarea terenului, nu trebuie să percem vreo taxă pentru folosirea acestei baze sportive. Dorim să vedem mai întâi cât de mult ne va costa întreţinerea, urmând ca abia apoi să luăm vreo decizie în acest sens”.
Tot printr-un proiect pe ANDZM, ale cărui fonduri au crescut între timp de la 200 la 600 de milioane lei vechi, alesul local din Horezu are de gând să amenajeze o altă bază sportivă, la şcoala de la Iftimeşti, acolo unde se află deja un teren de fotbal care doar trebuie reabilitat.

Nicolae CIUCESCU