Acasă Volei Au pierdut locul 6

Au pierdut locul 6

61
0

Sportul Studenţesc – CET Govora 67-63

Baschetbalistele de la CET Govora au pierdut săptămâna trecută şi meciul decisiv pentru ocuparea locului 6 în Divizia A. Jucătoarele pregătite de soţii Mihai şi Antoaneta Toma au fost foarte aproape de a se întoarce acasă învingătoare, însă lipsa de concentrare din final a contat. „Am jucat mai bine decât de obicei, dar am greşit în câteva momente decisive care până la urmă ne-au costat victoria. Ca şi în alte partide, am fost deficitari în special sub panouri, acolo unde practic s-a şi pierdut meciul. Am recuperat prea puţine mingi în comparaţie cu studentele din Capitală. Ce-i drept, nici norocul nu a prea fost de partea noastră. Nouă ne-au ieşit mingile din coş, în timp ce la bucureştence a fost invers.

De altfel, sârbul Predrad Vasic, antrenorul adversarelor, a şi recunoscut la sfârşit că CET Govora a fost echipa mai bună, dar că Sportul a avut mai mult noroc”, a declarat antrenorul Mihai Toma după partida din Capitală.

„Ne-a costat eliminarea Ralucăi Ungureanu”

CET Govora s-a aflat la cârma jocului în primele minute ale ultimului sfert, dar finalul a fost al studentelor. În momentul în care au avut două puncte în plus faţă de bucureştence, vâlcencele au ratat cinci atacuri consecutive, iar cele care-au marcat au fost tot jucătoarele de la Sportul, care-au întors soarta partidei. Sportul Studenţesc s-a impus până la urmă cu 67-63, ultimele 4 puncte ale bucureştencelor fiind reuşite din aruncări libere. „A contat foarte mult şi eliminarea Ralucăi Ungureanu din final. Mai erau 2 minute de joc, aveam două puncte avantaj, când Ungureanu, care evoluase bine până atunci, a fost descalificată pentru a cincia greşeală personală, un fault care se pare că n-a prea fost, conform spuselor jucătoarei noastre”, a mai precizat Mihai Toma, care-a apreciat evoluţia Florinei Diaconu, constantă ca de obicei, precum şi pe cea a Cristinei Duma. Dacă ar fi reuşit să se impună în Capitală, CET Govora ar fi întâlnit Rapid Bucureşti în primul tur al play-off-ului, indiscutabil un adversar mai accesibil decât CSŞ-LMK Sf. Gheorghe.

CET Govora – CSM-LMK Sf. Gheorghe 50-90
Repetiţie pentru play-off

Duminică, 16 martie, CET Govora a fost învinsă fără drept de apel în Sala Traian de CSŞ-LMK Sf. Gheorghe, echipă cu care vâlcencele se vor duela şi-n play-off. Scorul înregistrat la final (50-90) este asemănător celui cu care vâlcencele au fost înfrânte de lidera BC ICIM Arad în urmă cu 10 zile (bănăţencele s-au impus atunci tot la 40 de puncte: 46-86).

Mai bine în deplasare decât acasă

Paradoxal, în cele două partide disputate pe teren propriu împotriva primelor două clasate din Divizia A, prestaţia vâlcencelor a fost mai slabă decât cea avută în deplasare. Dacă în tur, la Arad, baschetbalistele de la CET Govora au pierdut la 20 de puncte diferenţă (51-71), în returul de la Vâlcea s-a consemnat o adevărată umilinţă (46-86). La fel s-a întâmplat şi-n faţa echipei CSŞ-LMK Sf. Gheorghe. A fost mai întâi 43-63 în deplasare, iar acum 50-90, un rezultat cu totul dezastruos, dacă ţinem cont că-n play-off cele două echipe se vor întâlni iarăşi.
Nicolae CIUCESCU