Acasă Volei Revanşa se amână

Revanşa se amână

62
0

„U” Cluj-Napoca – CET Govora 69-53

Eşecul categoric înregistrat de CET Govora în turul campionatului chiar în Sala Traian (46-67), dublat recent de o nouă înfrângere în faţa echipei ardelene (80-85 în manşa tur a sferturilor Cupei României), a oferit în mod clar prima şansă grupării din Cluj-Napoca în partida din cadrul etapei a 15-a a Diviziei A de baschet feminin, ale cărei meciuri s-au desfăşurat la finele săptămânii trecute. În Ardeal, jucătoarele pregătite de soţii Mihai şi Antoaneta Toma au avut un debut de meci nu tocmai reuşit, fiind conduse după primul sfert cu 22-11.

Echipa vâlceană a încercat să pună mai multă presiune pe echipa gazdă odată cu al doilea sfert, pe care l-a şi câştigat, dar la limită (17-15), astfel că la pauză diferenţa de scor era net favorabilă clujencelor (37-28).  Lucrurile au stat la fel şi-n următoarele 10 minute de joc, cele care-au urmat pauzei, însă nici de această dată vâlcencele n-au izbutit să pună în pericol avantajul gazdelor, care-a rămas aproape la fel de substanţial (49-41), deşi sfertul a revenit totuşi govorencelor (13-12). Existau însă premizele că revenirea se putea produce în ultimul sfert. Totul s-a destrămat însă, ardelencele Simonei Muşat fiind mult mai decise să tranşeze în favoarea lor soarta partidei. Lucru care s-a şi întâmplat de altfel, fetele de la „U” adjudecându-şi sfertul fără probleme, cu 20-12, iar meciul cu 69-53.
Florina Diaconu (20 puncte) a fost şi de această dată principala marcatoare de la CET Govora, celelalte reuşite ale echipei vâlcene fiind semnate de Luiza Voinea (9), Ana Maria Chirilă (7), Cristina Duma (6), Carmen Bagiu (5), Janina Simionca (5) şi Laura Bocoş (1). De la clujence s-au remarcat Orosz (19 puncte), americanca Phillips (14) şi Huţanu (10).

Doar cu o floare nu se face primăvară

Preşedintele grupării vâlcene, Dorin Vlad, a pus înfrângerea din Ardeal pe seama faptului că Florina Diaconu, de departe cea mai constantă jucătoare, nu a fost ajutată îndeajuns de mult de coechipiere. „Evoluţia unora dintre fete nu a fost tocmai cea scontată. S-au bazat prea mult pe Florina Diaconu. Toate celelalte au aşteptat să facă Diaconu tot, ori în aceste condiţii era normal că nu puteam ţine ritmul cu adversarele. Gazdele au pornit în trombă, au avut 11-0 în minutul 5, dar am avut şansa noastră la finele sfertului al treilea, atunci când ne-am apropiat la 8 puncte”, a precizat Vlad.

Program infernal pentru CET Govora

Partida de la Cluj-Napoca deschide un program infernal de meciuri pe care fetele de la CET Govora îl vor avea în continuare. Astfel, în următoarele runde, vâlcencele vor juca pe rând cu Rapid (în deplasare), CSM Oradea (acasă), CS Alexandria (în deplasare), BC ICIM Arad (acasă), Sportul Studenţesc (în deplasare) şi CSŞ-LMK Sf. Gheorghe (acasă). Singurul meci mai lejer pare a fi cel cu CSM Oradea, însă şi acesta se anunţă totuşi extrem de dificil, în special datorită faptului că gruparea bihoreană s-a întărit recent cu patru jucătoare americane. „Practic, fiecare meci ne poate coborî un loc (dacă pierdem) sau ne poate urca (în eventualitatea în care învingem). Esenţiale sunt partidele cu Rapid şi CS Alexandria”, ne-a spus preşedintele Dorin Vlad referindu-se la programul infernal al echipei.
Pentru a rămâne în cărţi pentru ocuparea unuia dintre locurile 1-4 la finele sezonului regulat, vâlcencele au nevoie de cel puţin două victorii în deplasare, care să compenseze eventualele eşecuri în dauna primelor două clasate din Divizia A, BC ICIM Arad şi CSŞ-LMK Sf. Gheorghe, echipe care se luptă în acest an pentru titlul naţional, cu care CET Govora va juca pe teren propriu.

Miercuri, din nou la Cluj-Napoca
• pe 20 februarie, vâlcencele dispută returul sferturilor de finală din Cupa României

CET Govora se va deplasa pentru a doua oară consecutiv la Cluj-Napoca la jumătatea acestei săptămâni. De data aceasta, vizita în Ardeal este prilejuită de meciul din cadrul manşei retur a sferturilor Cupei României. Partida va avea loc miercuri, 20 februarie, însă şansele de calificare în Final Four ale echipei vâlcene s-au diminuat serios după eşecul consemnat în jocul tur chiar pe teren propriu.
În ciuda rezultatelor negative înregistrate în faţa clujencelor, antrenorul Mihai Toma speră într-o figură frumoasă a jucătoarelor pe care le pregăteşte şi de ce nu chiar într-o calificare de senzaţie. „Mai avem încă şanse de calificare, dar totuşi va fi foarte greu să câştigăm în deplasare, la mai mult de cinci puncte diferenţă. Orice ar fi, ne jucăm şansa”, s-a exprimat Mihai Toma după înfrângerea cu 80-85 de la Rm. Vâlcea.
„Avem obiectiv calificarea în Final Four, pentru că astfel am mai salva ceva din acest sezon. Chiar dacă nu vom reuşi până la urmă acest lucru, sper măcar într-o prestaţie bună a fetelor. Nu contează dacă pierdem, să joace frumos!”, îşi doreşte preşedintele echipei, Dorin Vlad.

Baschet feminin / Cupa României

Sferturi de finală – miercuri, 20 februarie:
 „U” Cluj-Napoca – CET Govora  __-__
* (în tur: 85-80)
CSŞ-LMK Sf. Gheorghe – Rapid Bucureşti __-__
* (în tur: 73-56)
Sportul Stud. Bucureşti – CST Alexandria __-__
* (în tur: 55-53)
BC ICIM Arad – CSM Oradea  __-__
* (în tur: 100-66)
* echipele învingătoare vor accede în Final Four, care se va desfăşura în perioada 28-30 martie, într-o localitate care va fi stabilită ulterior
Nicolae CIUCESCU