Acasă Volei CET Govora, la Cupa României

CET Govora, la Cupa României

107
0

CET Govora, la Cupa României

* în perioada 5-7 ianuarie, jucãtoarele pregãtite de Mihai Toma se bat cu Municipal Târgoviºte, Rapid Bucureºti ºi Naþional Iaºi pentru accederea la turneul final

Anul 2007 începe în trombã pentru baschetul feminin românesc. La doar câteva zile dupã intrarea în Noul An, este programatã prima fazã din cadrul Cupei României, o competiþie la care, în premierã, dupã mulþi ani, vor lua startul toate echipele din Divizia A. Ce-i drept, multe nu vor face decât act de prezenþã, dar federaþia de specialitate a decis cã e mai bine aºa. Ulterior, cele mai valoroase formaþii se vor întâlni într-un turneu final pentru desemnarea câºtigãtoarei trofeului. Tocmai de aceea, toate grupãrile din prima ligã a þãrii au fost nevoite sã-ºi scurteze drastic perioada de vacanþã. În aceastã situaþie se aflã ºi fetele de la CET Govora, care ºi-au reluat imediat dupã Revelion pregãtirile pentru participarea în Cupa României. Aºa cum se cunoaºte, gruparea vâlceanã a fost repartizatã într-o grupã extrem de dificilã, din care va fi foarte greu sã meargã mai departe, în faza urmãtoare a competiþiei. Adversarele jucãtoarelor pregãtite de Mihai Toma sunt Municipal Târgoviºte, Rapid Bucureºti ºi Naþional Iaºi, trei grupãri cu cãrþi de vizitã total diferite. Meciurile acestei grupe urmeazã a avea loc în perioada 5-7 ianuarie 2007, în Sala „Rapid” din Capitalã. Dacã ar fi sã ne luãm dupã rezultatele consemnate în tur între aceste formaþii, dâmboviþencele vor fi cu siguranþã lidere detaºate, în timp ce pentru locul 2 lupta se anunþã a fi foarte echilibratã. Între CET Govora, Rapid ºi Naþional Iaºi în prima parte a sezonului regulat victoriile au fost împãrþite, aºa cã este greu de stabilit acum o favoritã certã pentru ocuparea poziþiei secunde în clasament.

Calificarea se joacã ºi-n culise?

Ecuaþia calificãrii la turneul final este însã destul de complicatã. Chiar dacã vor reuºi sã urce pe locul 2, vâlcencele nu au asiguratã prezenþa în ultimul act al competiþiei, acolo unde se vor duela doar patru grupãri. Din cele trei grupe de câte patru echipe existente numai formaþia de pe primul loc se calificã direct la turneul final. Ultima echipã care se va alãtura liderelor în Final Four va fi cunoscutã numai dupã ce se va alcãtui un clasament neoficial al locurilor 2 din cele trei grupe. În aceste condiþii, sarcina baschetbalistelor govorence este deosebit de ingratã. Nu se vor putea bucura de calificare la finele turneului din Capitalã, ci abia dupã ce vor cunoaºte toate rezultatele consemnate în celelalte douã grupe. De altfel, tehnicianul echipei CET Govora, Mihai Toma, a înfierat modul de stabilire a ultimei echipei calificate: „Poate cã era mai bine sã se califice primele douã echipe din fiecare grupã, iar la turneul final sã fie prezente aºadar ºase grupãri în loc de patru. Astfel erau evitate calculele ºi alte suspiciuni, iar calificarea era obþinutã exclusiv pe teren”. 

Campionatul se reia peste o sãptãmânã

Pentru toate echipele din Divizia A, meciurile din Cupa României constituie o repetiþie generalã în vederea abordãrii returului. Cea de-a doua parte a campionatului va debuta sâmbãtã, 13 ianuarie. În runda inauguralã, baschetbalistele de la CET Govora joacã împotriva echipei Naþional Iaºi, una dintre formaþiile cu care se vor întâlni ºi la turneul din Sala „Rapid”.

Nicolae CIUCESCU