Acasă Volei Trupa lui Achim vrea sã stingã lumina pe Bega

Trupa lui Achim vrea sã stingã lumina pe Bega

124
0

Trupa lui Achim vrea sã stingã lumina pe Bega

 

* BC Rm. Vâlcea ºi Elba Timiºoara se întâlnesc în dublã manºã, în sferturile Cupei României * primul meci se joacã pe 7 ianuarie, la Timiºoara, iar returul pe 10 ianuarie, în Râmnic

 

La finele acestei sãptãmâni, mai precis duminicã, 7 ianuarie, sunt programate meciurile tur din cadrul sferturilor de finalã ale Cupei României la baschet masculin. Aºa cum se cunoaºte, în aceastã competiþie mai este încã angrenatã ºi echipa BC Rm. Vâlcea, care-ºi va face debutul în 2007 cu o dublã disputã în compania formaþiei Elba Timiºoara.

Trupa pregãtitã de Cristian Achim pare a fi precum o oaie rãtãcitã în sferturile Cupei României dacã ne uitãm la numele celorlalte ºapte sfert-finaliste. Au rãmas numai nume grele în cursã, de fapt, primele ºapte echipe la finele turului, în frunte cu Asesoft Ploieºti, Mobitelco Cluj-Napoca ºi Dinamo Bucureºti. Prezenþa în aceastã fazã a competiþiei a fost posibilã datoritã dublei dispute cu West Petrom Arad, din primul tur al întrecerii. Vâlcenii au trecut atunci lejer de cea mai slabã echipã din campionat, dupã ce s-au impus categoric în ambele manºe, atât în Râmnic (94-58), cât ºi la Arad (80-69). Startul fulminant din Cupa României nu a fost continuat însã la fel ºi-n campionat, acolo unde trupa lui Cristian Achim a înregistrat 12 înfrângeri consecutive, care-au poziþionat-o pe un nefericit loc 13.

Vâlcenii nu au obiectiv Cupa României

Cum în dese rânduri, oficialii clubului vâlcean au declarat cã nu ºi-au fixat ca obiectiv participarea într-o fazã superioarã a Cupei României, este clar cã drumul elevilor pregãtiþi de Cristian Achim pare a se apropia de sfârºit. Adversara cu care echipa noastrã se va confrunta în sferturi, Elba Timiºoara, este una dintre cele mai valoroase grupãri din Divizia A, iar în plus îºi doreºte sã participe ºi la turneul final al Cupei României. Cum în tur, pe Bega, timiºorenii au învins fãrã probleme cu 116-79, probabil cã ºi de aceastã datã vor reuºi sã izbândeascã. Sigur cã poate nu la aceeaºi diferenþã de scor, pentru cã gruparea vâlceanã s-a întãrit cu un american de geniu, Jamaal Miller, iar pe drum este acum un al doilea, Bruce Cooper, un pivot de care Cristian Achim spune cã echipa pe care-o pregãteºte are neapãratã nevoie, aºa cã nu ne îndoim de faptul cã replica formaþiei noastre va fi cu totul alta. În primul tur al Cupei României, Elba Timiºoara a eliminat Cuadripol Braºov, cu 96-65 (acasã) ºi 97-76 (deplasare).

Trofeul va fi decernat într-un turneu final

În actualul sezon al Cupei României au luat startul toate cele 14 echipe din Divizia A. 12 dintre acestea au jucat deja în primul tur, în sistem eliminatoriu, în timp ce Asesoft Ploieºti ºi Mobitelco Cluj-Napoca, au fost exceptate de primul tur. Cele patru echipe care vor izbândi în meciurile „duble” din sferturi se vor întâlni în cadrul unui turneu final, ce va avea loc pe 30-31 martie, într-o localitate ce va fi desemnatã ulterior, în momentul în care se vor cunoaºte precis toate formaþiile calificate.

Cupa României – sferturi de finalã:
Asesoft Ploieºti – Dinamo Bucureºti
Atlassib Sibiu – Gaz Metan Mediaº
Elba Timiºoara – BC Rm. Vâlcea
Mobitelco Cluj-Napoca – BCMUS Piteºti
* partidele vor avea loc tot în dublã manºã, pe 7 ºi 10 ianuarie

Bruce Cooper, al doilea american

 

Chiar în primele zile ale anului 2007 va ajunge la Rm. Vâlcea ºi cel de-al doilea baschetbalist american, un pivot recomandat chiar de Jamaal Miller.

Cooper are 22 de ani ºi vine la BC Rm. Vâlcea chiar de la Colegiul Southern Connecticut. El va fi cel de-al doilea baschetbalist american din lotul echipei vâlcene, dupã Jamaal Miller ºi cel de-al patrulea stranier. În lot mai sunt ºi sârbii Miloºevic ºi Radmanovac. „Pivotul american, Bruce Cooper, va veni doar în probe. Avem mare nevoie de un pivot sub panou. În retur, când vom avea lotul complet, va fi altceva. Nu cred cã mai putem evita play-outul, va fi important doar ce vom juca acolo. În retur avem ºi un program favorabil, obiectivul meu e sã terminãm sezonul regulat pe locurile 11-12, pentru a juca în play-out mai multe meciuri pe teren propriu” a spus antrenorul Cristi Achim.