Acasă Volei Reunire la CET Govora

Reunire la CET Govora

90
0

Reunire la CET Govora

 

După o vacanţă de aproape două luni de zile, jucătoarele echipei de baschet feminin CET Govora s-au reunit luni la Sala „Traian” pentru a începe pregătirile în vederea viitorului sezon competiţional al Diviziei A. Faţă de anul trecut, antrenorii Doru Moise şi Mihai Toma o vor avea la dispoziţie din această vară şi pe Laura Bocoş, o jucătoare care poate suplini eventuala retragere a Magdei Moise. În rest, lotul este în mare neschimbat, chiar şi Flavia Marchiş, cea mai neinspirată jucătoare a echipei în ediţia trecută de campionat, având şanse să continue la Vâlcea. După ce se vor pregăti câteva săptămâni în localitate, fetele noastre vor pleca în cantonament la mare. Ulterior, îşi vor încărca bateriile într-una dintre frumoasele staţiuni din judeţul Vâlcea, iar din a doua jumătate a lunii august vor începe seria partidelor amicale.

Un transfer reuşit

Laura Bocoş a semnat pentru CET Govora

Transferul Laurei Bocoş la CET Govora, anunţat deja de şeful grupării vâlcene, Dorin Vlad, încă de acum două săptămâni, s-a parafat zilele trecute chiar la Dej, oraşul unde locuieşte jucătoarea dorită la poalele Capelei. Pentru a fi sigur de reuşită, oficialul vâlcean s-a deplasat până la baschetbalistă acasă cu contractul de joc şi a ajuns rapid la un acord benefic pentru ambele părţi. Născută pe 31 decembrie 1977 şi având o înălţime de 1,71 metri, Bocoş a fost aproape de CET Govora şi-n vara trecută, când doar banii Biandrei Târgovişte au avut întâietate. Acum însă, lucrurile s-au schimbat radical. Până a ajunge la Vâlcea, Laura Bocoş a mai trecut pe la alte trei echipe din ţară. După ce a început baschetul la Someşul Dej, echipă care acum câţiva ani chiar a produs senzaţie în Divizia A feminină, obţinând câteva rezultate de excepţie, asta până ce a rămas fără un sprijin financiar consistent, Bocoş s-a transferat la „U” Cluj-Napoca, de unde a plecat pentru un an de zile în Austria. Un transfer excelent din punct de vedere material, dar nu şi în ceea ce priveşte evoluţiile sale, aşa cum s-a dovedit şi cel făcut vara trecută, când baschetbalista a ajuns în curtea fostei campioane Biandra Târgovişte.

 

Contract pe un an de zile

 

„Laura Bocoş a semnat cu CET Govora un contract pe un an de zile, cu drept de prelungire. Ex-jucătoare la Biandra Târgovişte, Bocoş va primi la Vâlcea un salariu la fel de mare ca şi al celor două jucătoare consacrate ale echipei pregătite de Doru Moise, Cristina Duma şi Ana Maria Mezaroş”, a declarat Dorin Vlad la puţin timp după semnarea contractului cu ardeleanca.

Altfel, întrebat dacă antrenorul Doru Moise este încântat de venirea Laurei Bocoş la Vâlcea, preşedintele Dorin Vlad a mărturisit: „De regulă, aşa cum îl cunoaştem, antrenorul Doru Moise e mulţumit de jucătoarele pe care le pregăteşte numai după ce acestea confirmă prin prestaţia lor. Înainte de a le vedea jucând, Moise nu se bucură niciodată şi nu a făcut-o nici acum în cazul Laurei Bocoş. De aceea, nu-mi place să zic neapărat că transferul Laurei Bocoş e o «lovitură» pentru noi! Mai întâi să joace bine şi apoi ne vom felicita pentru că am adus-o la Vâlcea”.

Nici de partea cealaltă Vlad nu a putut să ne ofere o opinie precisă în privinţa faptului că Laura Bocoş s-ar bucura că va lucra sub comanda celui mai galonat tehnician român: „Toate jucătoarele ştiu de la început că munca lor la o echipă antrenată de Doru Moise este foarte grea!”.

 

Bocoş… şi atât?

 

După Laura Bocoş, deocamdată, la CET Govora nu mai e cert nici un transfer. Nici măcar în ceea ce o priveşte pe junioara despre care oficialii grupării vâlcene au amintit în ultimul timp. „Am urmărit într-adevăr o junioară de la lotul naţional care s-a aflat în pregătire la Rm. Vâlcea, dar nu am putut să facem vreun pas înainte. Din două motive: primul este pentru că am aflat că taxele de transfer la nivelul junioarelor au început să fie din ce în ce mai mari, iar al doilea pentru că antrenorul lotului naţional, Cătălin Tănase, cel ce pregăteşte şi Biandra Târgovişte, ar fi fost direct interesat să afle de care baschetbalistă suntem interesaţi pentru a ne-o «sufla»!”, afirmă Dorin Vlad.

În aceeaşi ordine de idei, se pare că oficialii de la CET Govora au pus deja ochii şi pe o jucătoare de la campioana en-titre a ţării, ICIM Arad. Este vorba de pivotul Ana Maria Chirilă, care-a evoluat extrem de puţin pentru gruparea bănăţeană în sezonul trecut al Diviziei A.  (N.C.)