Volei

Turneul final al Diviziei B reprezinta pentru Vâlcea primul pas spre glorie

Baschet de cea mai bună calitate la Sala „Traian”

Turneul final al Diviziei B reprezintă pentru Vâlcea primul pas spre glorie

Graţie rezultatelor de excepţie obţinute de echipa de baschet masculin, SCB CSŞ Rm. Vâlcea, dar şi preocupării speciale de care-au dat dovadă oficialii echipei noastre la turneul semifinal găzduit în aprilie, Federaţia de specialitate a decis ca ultimul act al Diviziei B să aibă loc tot în Sala „Traian”. Astfel, timp de cinci zile, în această săptămână, în perioada 17-21 mai, cel mai bune formaţii din eşalonul secund se vor bate la Rm. Vâlcea pentru un loc sub soarele Diviziei A, iar printre acestea se află bineînţeles şi gruparea pregătită de profesorul Cristian Achim.

Cristian Achim: „Acasă, şansele noastre de calificare sunt mai mari!”

„Atuurile noastre, pentru care am primit organizarea acestui turneu la Vâlcea sunt nespuse. În plus, am fost preferaţi pentru că nici la turneul semifinal n-au apărut scandaluri, n-a fost nici o plângere din partea echipelor, aşa cum s-a întâmplat la turneul similar de la Giurgiu. A fost un atu evident al nostru. Suntem mândri de acest lucru, pentru că suntem corecţi!”, ne-a precizat tehnicianul vâlcean, iar apoi a adăugat: „Sunt două aspecte, ne-am dorit ca acest turneu să fie acasă la noi, pentru că e mai uşor să jucăm aici. Şansele sunt mai mari, dar totul se poate transforma şi-ntr-un bumerang, pentru că presiunea pe jucătorii noştri e mai mare. Pe de o parte, aici, aportul publicului ne creşte şansele cu 10 la sută. Am vrut în primul rând să nu mai fim furaţi de arbitri”. Deşi iniţial, după faza semifinală, au obţinut dreptul de a participa la turneul final şase echipe, numai cinci participă la întrecerea din Sala „Traian”. Cei de la BC Constanţa, din motive financiare, dar şi pentru că nu aveau ca obiectiv promovarea în prima ligă a ţării, au preferat să rămână acasă. A venit însă la Vâlcea cea mai puternică grupare din Divizia B, anume CS Otopeni, dar şi o mai veche cunoştinţă a baschetbaliştilor antrenaţi de profesorul Cristian Achim, Classic Dome Bucureşti, cele trei formaţii urmând a se lupta pentru cele două locuri care trimit la barajul de promovare în Divizia A. Celelalte două echipe care au onorat cu prezenţa turneul final din Râmnic sunt BC Târgovişte şi Granitul Bucureşti.

Programul meciurilor nu-i avantajează pe vâlceni

În afara echipelor din Capitală, doar Rm. Vâlcea şi Târgovişte au avut forţa, inclusiv financiară, să pătrundă până în careul de aşi al Diviziei B. Cele două formaţii din provincie vor trebui să facă faţă aşadar asaltului comandat de CS Otopeni şi întreţinut de Classic Dome şi Granitul. Dacă băieţii lui Cristian Achim au şanse mari de a promova, pentru dâmboviţeni, însăşi calificarea la turneul final reprezintă apogeul în acest sezon. Din păcate pentru echipa noastră, a apărut şi primul inconvenient: programul meciurilor din turneu nu este întocmai pe placul antrenorului Cristian Achim. La şedinţa tehnică, ce a precedat startul turneului, oficialii federaţiei au propus ca SCB CSŞ Rm. Vâlcea şi CS Otopeni, neînvinse până acum în Divizia B, să joace doar în ultima zi, duminică, 21 mai, variantă neacceptată de ilfoveni. Aşa că s-a purces la o tragere la sorţi, destul de nefastă, în urma căreia, gruparea vâlceană, are zi liberă miercuri, dar apoi întâlneşte în primele două meciuri chiar principalele rivale pentru promovare. Mai întâi, joi, 18 mai, de la ora 17.30, are loc derbi-ul cu CS Otopeni, iar apoi SCB CSŞ Rm. Vâlcea joacă vineri şi sâmbătă, 19 şi 20 mai (cu Classic Dome şi BC Târgovişte), de la ora 17.30, dar duminică, 21 mai (cu Granitul Bucureşti), de la ora 17.30. „Avem cel mai prost program pe care ni-l puteam imagina. Nici cei mai înverşunaţi duşmani ai noştri nu ne puteau face un program atât de rău! Am stat în prima zi, miercuri, iar asta nu ne avantajează deloc, deoarece jucând apoi cu CS Otopeni nu avem deloc posibilitatea să intrăm în ritmul turneului. E-o partidă deosebit de grea, mai mult de orgoliu, pentru că eu consider că adversarii ne sunt net superiori. Dacă vom pierde, jucătorii este foarte posibil ca jucătorii să aibă un oarecare deranj moral în al doilea meci, cu Classic Dome, decisiv pentru calificarea la baraj. Dacă vom câştiga acel meci, avem 80 la sută şanse să ne atingem obiectivul şi să disputăm partidele de baraj pentru promovarea în Divizia A. Ultimele două adversare ale noastre, BC Târgovişte şi Granitul Bucureşti, nu sunt de valoarea noastră, dar trebuie să fim totuşi atenţi!”. În cazul în care vor izbuti să ocupe unul dintre primele două locuri în clasamentul final al turneului care se joacă în Sala „Traian”, baschetbaliştii vâlceni vor susţine la finele lunii mai şi începutul lunii iunie, două partide de baraj pentru promovarea în prima ligă a ţării, cu ocupantele poziţiilor 11 şi 12 din Divizia A.

Nicolae CIUCESCU

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button