Acasă Diverse Încă două victime în campionat

Încă două victime în campionat

56
0

* Oltchim a mai obţinut patru puncte săptămâna trecută după ce a învins Tomis Constanţa, iar apoi şi pe Cetate Deva

Campioana României a avut parte, săptămâna trecută, de două meciuri disputate pe teren propriu, în Sala Traian din Rm. Vâlcea. Oltchim a întâlnit-o mai întâi pe Tomis Constanţa, iar apoi pe Cetate Deva, în două meciuri contând pentru etapa a III-a şi a IV-a a Ligii Naţionale de handbal. Aşa cum era de aşteptat, nu s-a consemnat nicio surpriză. Fără să se forţeze, handbalistele antrenate de Peter Kovacs au obţinut două victorii de clasament, ce au consolidat statutul Oltchimului, de lider incontestabil în prima divizie din România.

Meci fără istoric
* CS Oltchim – Tomis Constanţa 41-29

Joi, 30 septembrie, formaţia lui Peter Kovacs a revenit în faţa propriilor suporteri, în Sala Traian, pentru un meci contând pentru cea de-a treia etapă a Ligii Naţionale. Oltchim a primit vizita formaţiei Tomis Constanţa, echipă care a venit la Vâlcea precum mielul la tăiat, conştientă fiind că-i va fi extrem de dificil să emită vreo pretenţie de la acest meci. Debutul partidei a dat, însă, încredere constănţencelor. Luca şi compania le-au ameţit pe adversare, le-au lăsat să creadă că au o şansă în acest meci, însă apoi s-au aşezat la timonă şi nu au mai cedat iniţiativa. Tomis a reuşit să se menţină la conducerea jocului până prin minutul 7, moment în care Oltchim „a dat drumul la câini”. Fără să forţeze, echipa vâlceană a ajuns să aibă la pauză un avantaj de cinci goluri (20-15). Tomis a continuat totuşi să opună rezistenţă, apropiindu-se, cu doar un sfert de oră înainte de final, la patru goluri diferenţă. Constănţencele n-au avut, însă, forţa de a ţine piept campioanei României până la finele celor 60 de minute de joc. Oltchim s-a impus la 12 goluri diferenţă, cu scorul de 41-29. Pentru formaţia vâlceană au înscris: Ionela Stanca (11 goluri), Steluţa Luca (7), Adriana Nechita (5), Yeliz Ozel (5), Valentina Ardean (4), Gabriella Szucs (3), Iulia Curea (2), Roxana Han (2), Ramona Maier (1) şi Adriana Ţăcălie (1). Cea mai bună marcatoare din tabăra constănţeană a fost Loredana Mateescu, cu 11 reuşite, urmată de Florentina Zamfir, cu 7 goluri.

Turaţie redusă în partida cu CSM
* CS Oltchim – Cetate Deva 34-25

După un succes la 12 goluri diferenţă a urmat o victorie la o diferenţă de doar 9 goluri. Sâmbătă, 2 octombrie, Oltchim a întâlnit Cetate Deva, în cea de-a patra etapă a Ligii Naţionale. La fel ca şi în jocul cu Tomis, Neagu şi colegele sale nu au fost nevoite să calce piciorul pe acceleraţie. Şi-au făcut antrenamentul şi au câştigat cu scorul de 34-25. Au îndepărtat orice fel de emoţie încă din start, au condus cu 5-1, apoi, la jumătatea reprizei, cu 8-3, instaurând deznădejdea în tabăra oaspete. Stanca şi-a intrat în mână, a marcat succesiv, jocul a curs normal pentru „galactice”, care au ajuns, cu doar două minute înainte de finalul primului mitan, să aibă un avantaj de 10 goluri (16-6). Repriza s-a încheiat la scorul de 17-8, astfel că partea secundă a devenit doar o formalitate pentru Oltchim. Cartaş a strălucit pentru hunedorence, însă cu o floare nu se face primăvară. Cetate Deva nu a reuşit să pună mari probleme vâlcencelor nici în partea secundă, diferenţa a ajuns chiar şi la 15 goluri (25-10, în minutul 39), însă s-a mai diminuat spre final. Partida s-a terminat la scorul de 34-25, Neagu încheind socotelile cu o fază-spectacol, o „aeriană” savurată de public.
Pentru formaţia vâlceană au punctat: Iulia Curea (6 goluri), Patricia Vizitiu (6), Ionela Stanca (6), Cristina Neagu (3), Oana Manea (3), Adriana Nechita (3), Yeliz Ozel (3), Gabriella Szucs (2), Ramona Maier (1), Adina Fiera (1). Cea mai bună marcatoare din tabăra constănţeană a fost Carmen Cartaş, autoare a 9 goluri, urmată de Bardac, cu 5 reuşite, Stepanov (3 goluri), Trobojevic (3), Toth (3), Musci (1) şi Constantin (1).

Adina Fiera a revenit cu gol la echipa vâlceană

Jucătoarea CS Oltchim, Adina Fiera, a trecut printr-o perioadă de coşmar. Se pregătea să devină mămică, însă în timpul sarcinii au apărut anumite probleme medicale care i-au spulberat visul, Adina pierzând ambele fetiţe pe care le aştepta. S-a reîntors în sală, a revenit la handbal, s-a pregătit exemplar, iar săptămâna trecută a jucat din nou într-un meci oficial pentru Oltchim. S-a întâmplat sâmbătă, 2 octombrie, când antrenorul Peter Kovacs a decis să se bazeze pe ea în meciul cu Cetate Deva. Adina Fiera a revenit pe teren în aplauzele suporterilor, reuşind chiar să şi înscrie pentru formaţia vâlceană. Golul său a contat pentru scorul de 23-10 în favoarea vâlcencelor.

Maier a fost testată

Alături de Adina Fiera a mai revenit pe teren săptămâna trecută, după o perioadă de incertitudine, cauzată de anumite probleme medicale, şi extrema Ramona Maier. Ea a jucat atât în partida cu Tomis Constanţa, cât şi în cea cu Cetate Deva, în fiecare dintre partide reuşind să înscrie şi câte un gol.

Anca Constantin, fostă chimistă, a marcat împotriva Oltchimului

În această vară CS Chimia a reuşit să promoveze trei jucătoare pe prima scenă fotbalistică. Dintre acestea, două handbaliste au ajuns la Cetate Deva, formaţie care sâmbătă, 2 octombrie, a venit la Vâlcea, pentru duelul cu Oltchim. Este vorba despre Alina Ganţă şi Anca Constantin. Ambele jucătoare vâlcene, formate de Nicoleta Lazăr, s-au aflat pe foaia de joc a formaţiei hunedorene, iar Anca Constantin a reuşit chiar să şi marcheze împotriva Oltchim-ului, pe final de partidă, reuşita sa contând pentru scorul de 32-23 în favoarea gazdelor.

Simona SIMA