Fără categorieSocial

În următoarea şedinţă a Consiliului de Administraţie de la SJU, se va discuta despre situaţia de la Bălceşti, unde este necesar un centru de primiri – urgenţe

Curelaru IonPrimarul Ion Curelaru, de la Bălceşti, speră în continuare ca noul manager al Spitalului Judeţean de Urgenţă, doctorul Dan Ponoran, să privească altfel decât fosta conducere nevoia zonei de sud a Vâlcii de a avea măcar un centru de permanenţă sau de primiri-urgenţe. „Vă reamintesc că, pe hârtie, acest centru funcţionează ca secţie a SJU. Practic însă, nu avem nimic. La ultima discuţie pe care am avut-o, în decembrie, a rămas că, la primul Consiliu de Administraţie care va fi la Spitalul Judeţean, voi fi invitat şi eu şi se va căuta o soluţie pentru ca acest centru să devină funcţional. Aşa a promis doamna director adjunct. Probabil că, până acum, nu s-a ţinut nicio şedinţă a CA”, a dezvăluit edilul PSD. Ion Curelaru a amintit că Primăria Bălceşti are pregătită clădirea pentru acest centru, la fostul spital al oraşului, iar aparatura medicală a fost ţinută în conservare. „Am auzit discuţii de tipul – nu se găsesc medici şi asistente pentru Bălceşti.

Deşi găsirea personalului nu face parte din sfera atribuţiilor mele, eu nu am nicio problemă să mă implic şi să găsesc soluţii. De altfel, în tot acest timp, de când s-a închis spitalul, eu am avut constant dialog cu medici din regiune şi garantez că aducem doctori buni la Bălceşti. Tot ce trebuie este ca SJU să decidă cum îi încadrează. De asemenea, aş vrea să se înţeleagă că Primăria, Consiliul Local, n-ar lăsa toată greutatea pe umerii Spitalului Judeţean, ai CJV. Din toată sărăcia, am găsi pe plan local resurse să ne ocupăm de întreţinerea centrului. Bugetul local ar putea suporta, anual, un miliard şi ceva. Dotările de la fostul spital există, sunt conservate, după cum am mai spus. Deci am avea cu ce să începem activitatea. Depinde însă de CJV, de SJU. Din partea noastră, a administraţiei publice locale, există toată deschiderea pentru colaborare. Lumea din zona noastră nu are unde să facă o perfuzie, o injecţie. Pe Ambulanţă, presiunea este foarte mare. Distanţa până la cel mai apropiat spital este mare”, a explicat primarul Ion Curelaru. Social-democratul a amintit că, la momentul în care Guvernul Boc a închis Spitalul Bălceşti, un om a murit la poarta acestuia. Ulterior, s-au întâmplat şi alte tragedii similare în zonă, numai acestea nu au mai fost mediatizate.

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button