Liga IV

Hidroelectra a aflat cât costă incidentele de la meciul de baraj

• Cârstina şi Udeanu au primit 6 şi respectiv 5 etape de suspendare • cei doi portari au fost amendaţi fiecare cu câte 5 milioane de lei

Incidentele iscate la meciul de baraj pentru promovarea în Liga a III-a, disputat pe 31 mai la Craiova, în care campioana judeţului, Hidroelectra, a pierdut lamentabil în faţa formaţiei gorjene Jiul Rovinari (0-5), terminând meciul în doar 7 jucători de câmp pe teren, au ajuns recent pe agenda Comisiei de Disciplină din cadrul FRF, care-a acordat sancţiuni pe măsură grupării vâlcene. Cea mai drastică pedeapsă a încasat-o portarul Alin Cârstina: 6 etape de suspendare şi 5 milioane de lei amendă.

Aşa cum se cunoaşte, Cârstina a fost eliminat în minutul 10 pentru un fault în postură de apărător produs în afara suprafeţei de pedeapsă. Ulterior, la pauză, portarul de la Hidroelectra l-a aşteptat pe arbitrul Sebastian Colţescu pentru a-i cere socoteală însă intervenţia forţelor de ordine l-a scăpat pe centralul craiovean de furia lui Cârstina. Imediat după aceea, vâlceanul s-a năpustit direct către portarul echipei din Rovinari Voinea şi i-a aplicat acestuia, cu un procedeu întâlnit în galele K1, un picior direct în cap, care l-a făcut knock-out, fiind nevoie de intervenţia urgentă a medicilor pentru ca gorjeanul să-şi revină.
Înlocuitorul lui Cârstina între buturile campioanei Vâlcii, Udeanu, trimis mai devreme la vestiare (în minutul 22) după o fază asemănătoare cu cea din care-a fost eliminat şi portarul titular de la Hidroelectra, s-a ales cu 5 etape de suspendare şi 5 milioane de lei amendă. Udeanu a încercat de asemenea să-şi facă singur dreptate şi a sărit să-l lovească pe Colţescu, doar intervenţia promptă a oamenilor de ordine salvându-l pe arbitrul craiovean.
Eliminat de pe teren în minutul 53, Laurenţiu Pufu va sta pe tuşă doar o etapă şi va plăti un milion de lei amendă. „Suru” a fost singurul jucător de la Hidroelectra care-a dat dovadă de fair-play în meciul respectiv. După ce a primit cartonaşul roşu, Pufu – reprofilat stoper de antrenorul Lucian Giurcă, n-a avut nimic de comentat vizavi de eliminarea sa, ci dimpotrivă, i-a strâns mâna arbitrului Colţescu. (N.C.)

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button