Liga V

Campionii din Mihăeşti, pregătiţi pentru Liga a IV-a

Putem spune că echipa primarului Nicolae Stănică este cea care, alături de campioana seriei a IV-a, ALX Port Vale Mateeşti, nu a avut emoţii în această ediţie de campionat. Cele două grupări şi-au luat în că din debutul returului un avans considerabil de puncte pentru a nu-şi mai face griji că ar putea rata promovarea. Astfel, primarul din Mihăeşti este convins că, şi în formula actuală, echipa sa va face o impresie frumoasă în Liga a IV-a, deoarece băieţii lui au căpătat suficientă experienţă de joc. Totuşi, Nicoale Stănică a declarat că va purta discuţii cu antrenorul Ion Lazăr în vederea unor achiziţii menite să-i claseze în primele opt poziţii.

Meciul din Cupa României, contra celor de la Hidroelectra a confirmat pe deplin faptul că AS Mihăeşti este o echipă matură care nu va întâmpină probleme majore în elita judeţeană de fotbal.

„Meritul promovării revine integral băieţilor”

AS Mihăeşti nu numai că reuşit să promoveze, dar a şi demonstrat că ştie fotbal şi că este pregătită pentru a face saltul la următorul nivel. „Nu am nimic de reproşat băieţilor mei, pentru că tot ceea ce au realizat este integral meritul lor. Promovarea se datorează în primul rând seriozităţii de care au dat dovadă pe teren şi cooperării foarte bune din timpul partidelor. Primăria i-a susţinut şi îi va susţine în continuare în demersurile lor, pentru că au demonstrat merită respectul nostru. Trebuie să îi performanţa pentru performanţa lor. Instituţia pe care o conduc va sponsoriza cât de mut posibil activităţile lor. Totuşi, am discutat cu echipa de consilieri şi am ajuns la concluzia că ne trebuie măcar un sponsor, pentru a stimula financiar echipa. Trebuie să acordăm câte o mică atenţie pecuniară echipei în cazul în care va face o figură frumoasă în campionat şi să o premiem la victoriile importante”, a spus primarul Nicolae Stănică.

„Vor veni jucători de la FC Oltchim şi Hidroelectra”

Edilul din Mihăeşti este convins că echipa va avea o conduită exemplară în Liga a IV-a, pentru că băieţii au dat dovadă de unitate de joc pe tot campionatul. Totuşi, Nicolae Stănică a declarat că va face câteva achiziţii serioase, în special în atac, unde echipa sa ar avea unele mici probleme. „Deocamdată am 30 de sportivi legitimaţi la echipă şi din vară numărul lor va creşte substanţial, deoarece jucătorii împrumutaţi vor reveni în Mihăeşti şi, în acelaşi timp, vom mai face câteva achiziţii de la FC Oltchim şi Hidroelectra. Deocamdată nu ne-am hotărât ce jucători vor veni, pentru că urmează o perioadă de vacanţă, după care voi discuta cu antrenorul. Am văzut destule meciuri cu echipele din Liga a IV-a şi nu e cine ştie ce mare diferenţă. Nici jucătorii din elită nu sunt zmei, pentru a spune că nu le putem face faţă. Doar că grupările sunt ceva mai închegate şi au cu totul o altă experienţă de joc. Dar şi copiii mei şi-au format suficient de mult rodajul şi formează o echipă solidă care va avea cu siguranţă un cuvânt important de spus în campionat. La început, jucătorii erau mai buni la nivel individual, dar acum se remarcă în speţă printr-un joc colectiv mai bun. Mai ales dacă ne punem puţin la punct capitolul ofensiv, atunci nu o să mai fie chiar nici o problemă. În momentul de faţă încercăm să facem ultimele retuşurile la baza sportivă, să aducem nişte boilere şi să pregătim terenul conform cerinţelor impuse”, ne-a mai declarat edilul comunei.

Gruparea din Mihăeşti, cel mai bun raport goluri înscrise – primite

Deşi a mai spus că a avut ceva emoţii la începutul returului în privinţa unui posibilităţi de a se încurca, clasamentul la finele campionatului indică cu totul altceva: AS Mihăeşti s-a distanţat categoric de secondanta sa, având 83 de puncte, cu 14 mai multe faţă de ocupanta locului 2, Conexin Runcu. De asemenea, nu putem neglija un alt aspect cât se poate de sugestiv. Gruparea primarului Stănică are un raport goluri înscrise, goluri primite foarte bun, respectiv, 135 la 24, cel mai bun din întreg campionatul.
„La începutul returului am avut ceva emoţii, pentru că am observat o coaliţie a echipelor puernice de a ne da jos de pe prima poziţie. Este un lucru benefic şi nicidecum ceva negativ. Ne-au întărit şi, totodată, echipa s-a mobilizat mult mai bine. Cu excepţia înfrângerii cu Topologul Galicea – din tur, AS Mihăeşti a remizat de cinci ori, de fiecare dată în condiţii de joc nu tocmai bune. Îi felicit pe toţi băieţii şi îi asigur că vor beneficia în continuare de suportul meu, pentru că le apreciez munca”, a mai spus primarul din Mihăeşti, Nicoale Stănică.
Săptămâna viitoare, Nicoale Stănică va organiza o petrecere pentru campionii săi, prilej cu care va premia echipa pentru rezultatele sale.
Lucian CORNECI

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button