Liga IV

Cei mai BUNI au fost cei mai PROŞTI!

• povestea unui eşec anunţat

Hidroelectra a pierdut meciul de baraj pentru promovarea în Liga a III-a. Nici nu mai contează cum: poate l-a vândut (aşa cum s-a tot zvonit în rândul oamenilor de fotbal vâlceni) sau poate cu adevărat a fost prea slabă pentru a face saltul în eşalonul superior al fotbalului românesc. Cea mai frumoasă, cea mai cuminte şi bineînţeles cea mai bună echipă din fotbalul judeţean s-a făcut însă în mod clar de râsul curcilor la meciul disputat săptămâna trecută la Craiova. „Nici nu se putea altfel atâta timp cât fotbalul judeţean e patronat de Pintilie!”, ne-a spus ofuscat un oficial din judeţ, care-a stat multă vreme în preajma „talibanului” şi care-i cunoaşte „personalitatea”!

Dacă marele preş. Gheorghe Bucuroiu îi blama în 2007 pe cei de la Sportul Rm. Vâlcea că s-au dus în excursie la Caracal (acolo unde-au fost înfrânţi de Turris Tr. Măgurele la un scor totuşi rezonabil, 0-2), iată că acum a venit în sfârşit rândul echipei sale să demonstreze ce poate. Şi a arătat-o din plin! Elevii lui Lucian Giurcă nu au făcut altceva decât să pice în penibil. Ba chiar au făcut-o şi mai lată decât Sportul în 2007, terminând meciul în 8 (opt) jucători pe teren, cu ambii portari eliminaţi şi cu o înfrângere catastrofală (0-5).

Scor cu FC Zgârciu, umilinţă la Craiova

Din păcate, iată că a face scor pe plan judeţean cu echipe adunate în grabă nu înseamnă automat că eşti îndreptăţit să te crezi mare şi tare. Pentru că la barajele de promovare nu dai tot peste FC Govora (18-0), FC Zgârciu sau te miri ce formaţii care să se dea la o parte! Iar despre arbitraj ce să mai zicem? Au spus-o şi craiovenii, persoane neutre în acest duel, Colţescu a condus impecabil. Oare Hidroelectra s-ar fi aşteptat ca şi arbitrul craiovean să fie precum vâlcenii noştri, pe care pot să-i înjure în voie, doar-doar s-o intimida şi îi va fi frică să fluiere în favoarea adversarilor, cum se întâmplă adesea în judeţ?
Fără îndoială, Hidroelectra a urâţit definitiv, nu doar propria imagine, ci şi pe cea a întregului fotbal judeţean. Nu atât prin scorul consemnat la final (unul cât se poate de drastic pentru pretenţiile cu care s-a plecat la drum), cât mai ales prin atitudinea arătată în teren de jucători, una agresivă, peste limitele regulamentului, desprinsă mai degrabă din Galele K1. Din păcate, nici actuala campioană judeţeană n-a fost departe de prestaţia de anul trecut a celor de la Sportul, când tot cu un scandal s-a încheiat şi aventura elevilor lui Bora, aceştia fiind nemulţumiţi de arbitrajul prestat la vremea respectivă de Cristina Dorcioman. Iar amenzile din partea FRF au venit ca un fapt normal. Mai mult ca sigur, la fel va fi şi anul acesta: Cârstina îşi va atrage o suspendare de 15-20 de etape pentru schema de K1 aplicată portarului advers, Voinea, alături de o amendă consistentă (că deh, nu-l va judeca Lazăr de la AJF, ASA Hidroelectra sau mai ştim noi cum s-or numi asociaţiile la care acesta a îndeplinit sau îndeplineşte funcţii de conducere!), probabil la fel se va întâmpla şi cu Udeanu.
Iată aşadar cât de frumos a sfârşit Hidroelectra un sezon care se dorea a fi unul al răzbunării faţă de presa potrivnică din Vâlcea. Ne întrebăm şi noi, la fel ca mulţi iubitori ai fotbalului, care să fie adevărul în această privinţă: să fim noi, vâlcenii, prea valoroşi, iar alţii să ne dorească răul? Nici pe departe! Credem că adevărul e cu totul altul şi că atitudinea aceasta agresivă vine din faptul că există persoane care nu ştiu să piardă! De lipsa de fair-play a unora care-şi fac veacul pe la Hidroelectra nu mai e nimeni străin. Şi-atunci, de ce ne mai miră că o biată încleştare fotbalistică s-a încheiat astfel?
Altfel, meciul de la Craiova a demonstrat o dată în plus că Vâlcea, din punct de vedere fotbalistic, nu prea există! Şi bineînţeles că toată atenţia pe care o acordăm fotbalului judeţean patronat de Pintilie (care în treacăt fie spus îşi cam duce zilele degeaba pe la AJF, iar vinovaţi sunt delegaţii nepăsători de soarta fenomenului în care bagă atâţia bani) este încă o dată pusă la îndoială.
Nicolae CIUCESCU

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button