Politica

Comuna Mitrofani ar putea avea din iunie primar-femeie

Comuna Mitrofani este singura localitate din judeţ unde, anul acesta, PSD a lansat o doamnă în competiţia pentru funcţia de primar. Viorica Şandra este femeie de afaceri, şcolită, o persoană echilibrată, ambiţioasă, o adevărată amazoană – cum îi place lui Mircea Geoană să-şi alinte colegele cu zvâc, pregătite din toate punctele de vedere să lupte de pe poziţii de egalitate cu bărbaţii, dar şi pentru a conduce eficient o comunitate. Lansarea ei oficială în competiţia electorală a avut loc duminică, la casa de cultură din localitate.

La acest important eveniment a participat toată crema organizaţiei judeţene a PSD: preşedintele Ion Cîlea, Ioana Liţă – lidera femeilor, secretarul executiv Dumitru Persu, deputatul Vasile Bleotu, vicepreşedinţii Nicu Spiridon şi Laurenţiu Coca, precum şi reprezentanţii tinerilor, Carmen Predescu şi Lucian Rădulescu.

Având în vedere numărul mare de participanţi la întâlnirea de duminică, dar şi entuziasmul acestora, oarecum exagerat, putem spune, fără reţinere, că reprezentanta PSD are toate şanse să şi câştige alegerile. De altfel, judecând după spusele Ioanei Liţă, preşedinta Organizaţiei Judeţene de Femei Vâlcea a PSD – venită la Mitrofani special pentru a-şi arăta susţinerea faţă de colega sa – „nu este luat în calcul un eventual eşec”. „Nu mai încape nicio îndoială: la Mitrofani, este nevoie de o schimbare! Acest lucru este evident pentru oricine numai dacă se uită la drumuri, extrem de degradate în cea mai mare parte, sau la căminul cultural, aflat, de asemenea, într-o stare critică. Sigur, sunt şi alte elemente ce demonstrează dezinteresul actualei puteri locale faţă de problemele comunităţii. Am discutat cu mulţi dintre dumneavoastră şi am constatat că punctele noastre de vedere coincid: la Mitrofani, se simte nevoia unui om energic, competent, bine intenţionat, iar calităţile excepţionale ale colegei noastre, Viorica Şandra, o recomandă pentru funcţia de primar. În plus, Viorica Şandra nu este şi nu va fi singură. Are în spate o echipă puternică de consilieri locali, ne are alături pe noi, consilierii judeţeni, dar nu în ultimul rând, are îl în spate pe domnul doctor inginer Ion Cîlea, viitorul preşedinte al Consiliului Judeţean, un om care nu vă ştie problemele din ziare sau de la televizor, ci le cunoaşte din mijlocul dumneavoastră. Să nu uităm că domnul Ion Cîlea are o experienţă managerială deosebită. Toată viaţa, a condus instituţii mari, importante, lucru pe care nu-l putem spune, în schimb, despre contracandidaţii săi”, a afirmat încrezătoare Ioana Liţă.

Şandra candidează pentru că doreşte drumuri mai bune şi utilităţi în localitatea sa

La rândul său, Ion Cîlea a încurajat-o pe Viorica Şandra, asigurând-o de tot sprijinul său şi al conducerii centrale a PSD. Totodată, liderul PSD a abordat problemele specifice zonei de sud a judeţului, legate în mare parte de nesubvenţionarea agriculturii, numărul redus de investiţii şi lipsa locurilor de muncă. Ion Cîlea a prezentat pentru fiecare domeniu în parte soluţii, explicând că „PSD-ul este singura forţă politică preocupată în mod real de dezvoltarea mediului rural, în timp ce… alţii doar dau din gură şi-şi sporesc averile, conturile şi buzunarele personale”. Nici Laurenţiu Coca nu s-a lăsat mai prejos, ba din contră, el a criticat pe faţă candidaţii PNL şi PD-L pentru preşedinţia CJ, făcând trimiteri dure la originile şi capacităţile acestora, dar şi la alte chestiuni pe care nu le menţionăm pentru a nu băga şi mai multă zâzanie între cele partide reprezentative la nivelul judeţului nostru. O poziţie extrem de critică la adresa rivalilor politici a avut şi deputatul Vasile Bleotu, care retoric a pus mulţimii întrebarea: „Păi, spuneţi-mi şi mie dacă Frâncu a condus la viaţa lui mai mult de doi cameramani şi o prezentatoare de ştiri!?”.

Îl are drept model pe Ion Stănescu, unul dintre cei mai buni primari din ţară

Rugată să ţină un scurt speech, Viorica Şandra a afirmat că a luat decizia de a candida pentru fotoliul de primar din dorinţa de a schimba înfăţişarea comunei Mitrofani, localitate desprinsă cu ani în urmă de Suteşti, la iniţiativa parlamentarilor PSD şi a primarului Ion Stănescu, în ideea unei mai mari absorbţii a fondurilor. Însă, de-a lungul ultimilor ani, s-a constatat că degeaba vin sume substanţiale pentru refacerea infrastructurii şi dezvoltarea zonei dacă primarul nu pare deloc preocupat să administreze eficient banii publici. La Mitrofani, până acum, din păcate, s-a vorbit mult şi s-a făcut puţin. În linii mari, aceeaşi părere a fost exprimată şi de primarul Ion Stănescu. Edilul comunei Suteşti a anunţat că şi-a propus ca, împreună cu Viorica Şandra, să iniţieze câteva proiecte integrate vizând modernizarea infrastructurii din cele două localităţi vecine municipiului Drăgăşani. După cum probabil se ştie, Ion Stănescu este unul dintre cei mai experimentaţi primari vâlceni. De când liberalii, democraţii şi conservatorii au ajuns la putere, comuna Suteşti a fost ocolită constat de fonduri, dar asta nu l-a împiedicat cu nimic pe Ion Stănescu să realizeze proiecte aproape imposibil de respins la finanţare. Astfel, social-democratul a putut să-şi onoreze promisiunile din campania precedentă şi chiar să depăşească obiectivele pe care şi le propusese în 2004. În ciuda loviturilor sub centură primite de la „aliaţi”, din cauza apartenenţei sale politice, primarul Stănescu a reuşit să se păstreze în topul celor mai buni primari din ţară, iar Suteştiul în primele cele mai frumoase localităţi rurale din regiune. Acelaşi lucru sperăm să-l spunem, peste patru ani, şi despre Viorica Şandra şi comuna Mitrofani.
Tot duminică, conducerea PSD Vâlcea a mai participat la lansarea candidaţilor pentru funcţiile de primari în localităţile Voiceşti, Copăceni şi Măldăreşti. 

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button