Politica

PSD şi-a mutat cartierul general în teritoriu

În ultima săptămână, candidaţii PSD pentru Consiliul Judeţean au continuat seria întâlnirilor cu vâlcenii, în aproape toate localităţile din teritoriu. Joia trecută, de exemplu, reprezentanţii Partidului Social Democrat s-au întâlnit cu alegătorii din Popeşti, Ion Cîlea, candidat pentru preşedinţia CJ, abordând temele clasice din această campanie: „incompetenţa guvernării actuale” şi „necesitatea înlăturării liberalilor de la putere”. În după-amiaza aceleiaşi zile, liderul PSD, însoţit de Dumitru Persu şi Nicu Spiridon, candidaţi pentru fotolii de consilieri judeţeni, s-a deplasat pe platforma chimică. Începând cu orele 18.00, aceeaşi echipă, căreia i s-a alăturat şi Laurenţiu Popa, de asemenea – candidat pentru funcţia de consilier judeţean, a mers în cartierul Goranu, din Râmnicu Vâlcea.

Şi ziua de vineri a fost una extrem de încărcată pentru social-democraţi. Ion Cîlea, senatorul Mihail Popescu, Dumitru Persu, Ştefan Prală, Nicu Spiridon şi Laurenţiu Popa, alături de un grup de tineri din organizaţie, au făcut un nou tur de forţă la Goranu, în timp ce Costi Rădulescu şi Dumitru Tărăşenie au participat la întâlnirile electorale organizate în nordul judeţului. În a doua parte a zilei, staff-ul PSD a mers la Fârtăţeşti, unde a avut loc lansarea primarului Nicolae Voicescu în competiţia electorală. Sâmbătă şi duminică, reprezentanţii PSD au luat cu asalt zona de sud a judeţului. La Grădiştea, Ioana Liţă şi Onete Veronica au vorbit despre proiectul social-democrat pentru următorii 4 ani, iar mai târziu, la Băbeni, candidaţii PSD au luat parte la lansarea lui Nicolae Bărbuş în cursa pentru fotoliul de primar al acestei localităţi. Seara de sâmbătă s-a încheiat cu o dezbatere publică în comuna Nicolae Bălcescu. Tot sâmbătă, 17 mai 2008, deputatul Aurel Vladoiu şi dr. ing. Laurenţiu Popa au vizitat localităţile Muereasca, Slătioara, Măldăreşti, Mateeşti şi Horezu, unde au popularizat proiectele PSD pentru următorii ani. Duminică, preşedintele Ion Cîlea a continuat întâlnirile cu alegatorii din alte câteva localităţi. După lansarea candidatului PSD pentru funcţia de primar al comunei Mitrofani, echipa de campanie s-a deplasat la Mădulari unde, alături de Iustian Zamfirescu, preşedintele Cîlea a avut mai multe dialoguri cu localnicii.

Dumitru Persu: „Actualul Guvern este şchiop şi ciung”

În cursul vizitelor în teritoriu, social-democraţii au prezentat şi raportul „Patru ani pierduţi pentru România”, o radiografie socio-economică a ultimilor ani realizată de specialiştii din PSD. Raportul vorbeşte despre patru ani de „confuzie” şi „incompetenţă”. România a avut ghinionul să aibă „cel mai prost guvern din ultimii 20 de ani”, au susţinut liderii social-democraţi. „România a ratat şansa istorică de accelerare a dezvoltării sale. Guvernul este şchiop, dar în realitate este şi ciung. Nu are decât mână de luat şi nu de dat”, aprecia Dumitru Persu. Potrivit secretarului executiv al PSD Vâlcea, s-au încasat sume imense din taxe şi impozie, însă nici acestea şi nici creşterea economică nu s-au întors în servicii publice, infrastructură sau investiţii. „România este astăzi ca un Citroen condus de un şofer incompetent, fără direcţie şi fără frâne, şi a cărui instructor de şofaj seamănă mai degrabă cu cetăţeanul turmentat” – consideră Persu. E.D.

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button