Liga V

Derby-ul care poate încinge campionatul

AS Mihăeşti – Topologul Galicea

Viceprimarul din Galicea, Florea Udrea, spera ca meciul din această rundă pe care formaţia sa îl va disputa la Mihăeşti să se desfăşoare în alte condiţii. Topologul să fi fost pe primul loc sau cel puţin la o distanţă care să-i permită să spere că va prelua şefia campionatului până la finalul sezonului. Numai că greşelile liderului nu au fost speculate de galiceni. Au călcat strâmb în câteva rânduri, astfel că acum sunt la 11 puncte în spatele formaţiei susţinută de primarul Stănică. Jocuri ar mai fi suficiente, însă şansele de a recupera diferenţa care-i desparte sunt minime. În urma derby-ului din această rundă, însă, ar putea profita o a treia formaţie aflată şi ea în lupta pentru titlu din seria I.

Conexin Runcu are un joc mai puţin disputat atât decât Topologul Galicea, cât şi decât AS Mihăeşti, formaţie de care-o despart 10 puncte. De aceeaşi părere este şi edilul din Galicea, Florea Udrea, care, totodată, ne-a asigurat că echipa sa nu va face un simplu act de prezenţă la Mihăeşti: „Şanse pentru primul loc încă mai avem şi noi. Suntem două comune vecine, aşa că va fi un meci al orgoliilor pe care vrem să-l câştigăm. Jucătorii vor fi super-motivaţi şi vor da totul pe teren pentru a câştiga partida. E posibil ca noi să ne luptăm şi o a treia echipă să câştige din acest duel. Însă nu am cum să împiedic acest lucru. Întotdeauna îmi doresc victoria, nu merg să ajut pe cineva. Dacă se va întâmpla ca alţii să profite de pe urma rezultatului…, asta e!”. „Toţi jucătorii sunt disponibili, aşa că nu vor fi probleme din acest punct de vedere. Nu i-am mai cooptat în ultimele etape pe cei care n-au înţeles că doar spectacolul nu este suficient, ci mai e nevoie şi de rezultate. S-a dovedit a fi fost o decizie bună. Cu ei în teren am avut două victorii, o înfrângere şi un egal. De când nu i-a mai folosit, avem patru meciuri, patru victorii. Mizăm şi la Mihăeşti pe tinerii care sunt dornici de a obţine rezultate bune şi de a-i face uitaţi pe ceilalţi”, ne-a mai informat Udrea. Acesta a încheiat comentariul despre meci cu precizarea că băieţii săi „trebuie să demonstreze la Mihăeşti că Topologul ar fi meritat mai mult, poate chiar să fie pe primul loc. Suntem singura formaţie care i-a învins pe mihăeşteni în acest campionat, aşa că dacă am reuşit o dată, de ce nu mai face-o şi a doua oară?”.
Şi gazdele sunt conştiente că vor avea o misiune dificilă la sfârşitul acestei săptămâni. Primarul ne-a mărturisit că se teme de acest meci pentru că ar putea avea repercusiuni. „Îmi pare rău că nu pot veni la meci, dar sper ca băieţii să câştige. Dacă ne bat cei de la Galicea, s-a terminat, ne luăm adio de la un final liniştit de campionat. Topologul e «scoasă din cărţi», însă ne pot ajunge din urmă cei de la Conexin Runcu. Dacă pierdem sâmbătă, o să avem emoţii. Vom juca sub presiune pentru că ei nu sunt foarte departe şi se pot apropia şi mai mult în etapa în care noi vom sta”, este de părere Nicolae Stănică.
Laurenţiu SIMA

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button