Liga II

A fi sau a nu fi… rocadă?

Unirea Alba Iulia – CSM Rm. Vâlcea

După ce „municipalii” şi-au luat adio de la promovare, singurul obiectiv pe care l-ar mai putea îndeplini, măcar pentru propriul orgoliu, ar fi rămânerea pe podium. De aceea, meciul de sâmbătă de pe Stadionul „Cetate”, dintre Unirea Alba Iulia şi CSM Rm. Vâlcea este considerat derbi pentru ocuparea locului trei, cele două formaţii fiind despărţite de numai un punct.

„Să jucăm fotbal!”

După înfrângerea ruşinoasă suferită la sfârşitul săptămânii trecute chiar pe teren propriu, în faţa Jiului Petroşani, „municipalii” pregătiţi de Mitică Teleşpan şi Cristi Lazăr au o revanşă de luat în faţa suporterilor.

O dată cu înjumătăţirea primelelor, se pare că fotbaliştii care îmbracă tricoul CSM-ului le-a cam pierit cheful de fotbal, dovadă fiind, în special, evoluţiile penibile de pe teren propriu din ultima perioadă. După ce au ratat obiectivul propus oficialii din Zăvoi au afirmat că nu mai aşteaptă sfârşitul campionatului şi vor trece la reconstruirea echipei încă de pe acum, însă au precizat că ţintesc rămânerea pe poziţia a treia în clasament. În ceea ce priveşte meciul de la Alba Iulia, conducerea tehnică are mare încredere în jucătorii spunând că, scăpaţi de presiunea propriului public, aceştia se exprimă mult mai bine în deplasare şi speră să întrerupă seria de invincibilitate a ardelenilor, singura echipă neînvinsă în acest mini-retur de campionat. „După rezultatele din ultima perioadă, băieţii sunt afectaţi psihic, însă ei trebuie să demonstreze că merită să rămână la Vâlcea şi din vară. Chiar dacă la promovare nu mai avem şanse, am vorbit cu jucătorii şi le-am spus că nu mai există presiune şi de aceea trebuie să jucăm fotbal, în primul rând” – a spus antrenorul Mitică Teleşpan.

Ardelenii speră la promovare

De partea cealaltă, adversara de sâmbătă a „municipalilor” este singura echipă din Liga a II-a care are opt victorii consecutive. După această serie extraordinară de succese, ardelenii speră să intre cât mai repede în calculele promovării. „Noi o să jucăm doar pe teren fiecare meci şi ne dorim să câştigăm cât mai multe puncte. Însă, dacă nu învingem sâmbătă, întreaga muncă de până acum se va nărui asemenea castelelor de nisip. Nu ne interesează să premiem adversarele celor două formaţii din fruntea clasamentului. Avem meciurile directe cu Gazul şi cu Argeşul în două runde consecutive şi sperăm să reuşim să le punem noi piedică! ”, a concluzionat Marian Sarmeş, preşedintele Unirii Alba Iulia. Afirmaţiile conducătorului ardelean au fost întărite şi de antrenorul Aurel Şunda care, după a opta victorie consecutivă din acest retur, a recunoscut că speră la promovare, chiar dacă echipa lui este după 24 de etape la 11 puncte de Gaz Metan, ocupanta poziţiei secunde. „Sunt bucuros pentru că am adunat opt succese, dar eu îmi doresc să-mi egalez performanţa din 2003 când am promovat cu Alba Iulia în prima ligă. Şi acum nu am încetat niciun moment să mă gândesc la promovarea în Liga I”, a spus Şunda.
În direct pe N24
Partida dintre Unirea Alba Iulia şi CSM Rm. Vâlcea se va disputa sâmbătă, de la ora 14.30, şi va fi transmisă în direct pe postul N24. Meciul va fi arbitrat de o brigadă compusă din arădenii Ovidiu Haţegan – la centru, ajutat la cele două linii de Flavius Mocanu şi Emil Cristea. Rezervă va fi sibianul Marian Bordean, iar ca observator din partea FRF a fost delegat bucureşteanul George Bădescu.
Romulus DUMITRU

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button