Volei

Au scăpat de grijile retrogradării

BC Rm. Vâlcea – CSM Oradea

Scăpaţi de griji în privinţa retrogradării, după ce s-a aprobat mărirea numărului de echipe din Divizia A, jucătorii de la BC Rm. Vâlcea vor să obţină şi pe teren confirmarea că merită să evolueze în continuare în eşalonul de elită al baschetului românesc, lucru cu care a fost de acord şi antrenorul Cristian Achim. Pe locul 11 la finele sezonului regulat, BC Rm. Vâlcea întâlneşte în primul tur al play-out-ului ocupanta poziţiei a 14-a, CSM Oradea. Graţie clasării superioare, elevii lui Achim pornesc ca favoriţi în acest duel, lucru evidenţiat şi de faptul că primul meci se joacă la Rm. Vâlcea.

În plus, în cazul în care combatantele îşi vor împărţi victoriile în primele două confruntări, jocul decisiv va avea loc tot în Sala Traian. BC Rm. Vâlcea a învins de fiecare dată echipa bihoreană în sezonul regulat, însă de data aceasta altfel stau lucrurile. Pentru a preîntâmpina vreo surpriză, Cristian Achim a studiat atent formaţia adversă şi bănuieşte deja numele celor trei străini pe care va conta CSM Oradea: „Probabil că o să fie lăsat în tribună pivotul bielorus Tomas Klimas, însă se vor afla pe teren cu siguranţă sârbul Djordjo Djordjic şi americanii Ben Bellucci şi David Morris”. De partea cealaltă, la BC Rm. Vâlcea, din cei cinci „stranieri” cu care s-a început campionatul au mai rămas doar doi. Primii care-au părăsit „corabia” au fost Zoran Cica şi Marko Kijac, daţi afară de conducerea clubului după primele meciuri din retur. Ulterior, a plecat şi Voljslav Ilic. Aşa cum se cunoaşte, Ilic s-a accidentat la gleznă chiar la meciul susţinut de vâlceni în returul sezonului regulat la Oradea, iar de atunci nu a mai folosit nici un minut. după meciul cu Gaz Metan Mediaş, atunci când oficialii au încercat să forţeze reintrarea sa pe teren deşi nu era sută la sută refăcut. Consecinţa: în semn de protest a plecat acasă în Serbia şi nu s-a mai întors! „Am mai rămas cu doi străini, dar aceştia fac cât patru!”, s-a exprimat încrezător profesorul Gogu Manolescu, directorul tehnic al echipei vâlcene.

Lupusavei şi durerile de dinţi

Cum în play-out, antrenorul Cristian Achim nu mai are la dispoziţie decât 9 jucători, eventualele probleme medicale care ar putea apărea ar îngreuna misiunea formaţiei vâlcene. Chiar săptămâna trecută, Silviu Lupusavei a suferit câteva zile din cauza unor dureri acute la dinţi, motiv pentru care a şi ratat pregătirea în vederea All Star Game-ului desfăşurat luni la Ploieşti, acolo unde fusese selecţionat pentru concursul de aruncări de 3 puncte. „Abia marţi a fost prima zi în care nu a mai resimţit dureri şi şi-a reluat antrenamentele în mod normal. În aceste condiţii, sperăm să joace la capacitate maximă sâmbătă, cu CSM Oradea”, s-a exprimat antrenorul Cristian Achim.
Primul meci dintre BC Rm. Vâlcea şi CSM Oradea se dispută sâmbătă, 19 aprilie, de la ora 17.00, în Sala Traian.
Nicolae CIUCESCU

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button