Liga V

Arbitru lovit, meci întrerupt şi reluat la insistenţele gazdelor

• toate s-au petrecut la Izvorul Rece, devenit un teren cunoscut pentru astfel de întâmplări

Mare ne-a fost mirarea când am văzut deciziile de la Disciplină. Multe sancţiuni şi majoritatea destul de aspre ne-au atras atenţia. Cum AJF-ul nu oferă mai multe amănunte despre cele întâmplate pe terenurile de fotbal, despre motivele care au dus la luarea acestor decizii, am căutat să obţinem detalii de la cei care au luat parte la aceste evenimente. Astfel am aflat că la Recea, pe terenul Montanei Izvorul Rece, au avut loc duminică, 13 aprilie, mai multe abateri grave de la regulament. Echipa locală şi-ar fi dorit să realizeze surpriza şi să-i încurce pe cei de la Măldăreşti în lupta acestora pentru primul loc în seria a III-a.

Însă lucrurile nu au mers aşa cum şi-ar fi dorit, astfel că gazdele s-au răzbunat pe arbitru. Imediat după pauză, în minutul 48 al întâlnirii, oaspeţii, în speţă Progresul Măldăreşti, au marcat golul de 4-2 în favoarea lor. Jucătorii gazdă au sărit ca arşi. Deşi faza se derulase repede, după cum susţin o parte din cei prezenţi la meci, şi centralul nu avea motive să intervină imediat, aceştia s-au dus la arbitru să-i reproşeze că de ce nu a întrerupt meciul pentru că un jucător de-al lor se afla căzut pe la mijlocul terenului. Au sărit iniţial la centralul Vasile Niculicioiu doi dintre jucătorii gazdă, însă pe urmă s-au adunat vreo şase. L-au lovit pe acesta, l-au înjurat şi l-au scuipat. Arbitrul i-a atenţionat că dacă nu-l vor lăsa să ia deciziile de rigoare, adică să-i elimine pe o parte dintre ei pentru comportarea violentă, va fluiera sfârşitul partidei. Atunci băieţilor de la Montana „li s-a urcat şi mai mult sângele în cap”. Au continuat disputa cu arbitrul, mai ales că acesta a fluierat, aşa cum atenţionase, sfârşitul jocului. În ciuda recomandărilor date de arbitrul, jucătorii recalcitranţi au continuat să-l ameninţe că va fi şi mai rău pentru el dacă nu va relua jocul. La insistenţele acestora, Niculicioiu a continuat jocul, însă a fluierat doar într-o parte. „Ei dădeau mingea afară, ei executau aruncarea de la margine sau băteau fault şi altele de acest gen. S-a derulat totul aşa cum şi-au dorit”, ne-a spus o persoană prezentă la meci. În astfel de condiţii, formaţia din Vaideeni a mai dat un gol, dar şi oaspeţii, astfel că jocul s-a încheiat cu scorul de 5-3 în favoarea Progresului Măldăreşti. La sfârşit, gazdele s-au împrietenit cu arbitrul, nu mai aveau nimic cu el. Au insistat să nu scrie în raport despre cele întâmplate, au băut chiar şi o bere împreună şi centralul i-a dus cu vorba. Bineînţeles, însă, că Niculicioiu n-a trecut peste aceste incidente, menţionând totul într-un raport suplimentar. Astfel s-a ajuns la Comisia de Disciplină.

Şase jucători au fost aspru pedepsiţi după aceste incidente   

Cum spuneam, cele enumerate mai sus nu au rămas fără urmări. Şase jucători, dintre care majoritatea sunt importanţi pentru echipa din Recea, au primit de la 7 etape de suspendare în sus. În această situaţie se află Adrian Anghelescu, Vlad Bădulescu, Cătălin Andreescu, Radu Dumitrescu, care vor sta pe margine şapte etape de acum înainte. Vasile Ichim, cel mai reprezentativ jucător al Montanei, care se ocupă şi cu organizarea şi de toate problemele echipei, nu se va mai regăsi pe teren în următoarele 10 etape. Cea mai drastică sancţiune a primit-o, însă, Andrei Manea, care va sta pe margine mai bine de jumătate de campionat, mai exact 12 etape. Pe lângă suspendări, bineînţeles că jucătorii menţionaţi au primit şi amenzi. Totodată, jocul dintre Montana şi Progresul Măldăreşti s-a omologat cu scorul de 3-0 în favoarea echipei oaspete.
Date fiind acestea, probabil că dacă nu vor face apel la deciziile luate şi nu se vor schimba sancţiunile, formaţia din Vaideeni nu este foarte departe de desfiinţare. Vom vedea în perioadă următoare ce decizie vor lua oficialii Montanei.
Mihai VOICU

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button