Liga IV

Primul „hop” mai important pentru trupa lui Dan Mazilu

Dinamo Horezu – Energia Malaia

În ultima perioadă s-a tot vorbit despre faptul că sponsorul celor de la Dinamo Horezu, Dan Mazilu, ar da cu bani în stânga şi-n dreapta pentru a încurca echipa de pe primul loc în Liga a IV-a. Şi până la urmă probabil că se va întâmpla şi ceea ce-şi doreşte omul de afaceri vâlcean, iar una dintre adversare va reuşi să încurce lidera. Însă acest scenariu n-ar avea nici o importanţă în cazul în care Dinamo Horezu nu va reuşi să aibă un parcurs impecabil, lipsit de greşeli. Până acum, în acest retur de campionat, în afara meciului direct cu contracandidata din lupta pentru primul loc, s-a descurcat, însă în această etapă Dinamo va avea un adversar care-i poate pune mai multe probleme decât au făcut-o alte echipe.

Energia Malaia, adversara din această săptămână a grupării lui Emil Popescu, a dovedit pe parcursul acestui campionat că nu este una dintre echipele care doar se laudă, fără a fi obţinut rezultate importante. Când îşi propune ceva, chiar este convinsă că şi poate realiza acel lucru. Este suficient să amintim aici cele două partide cu adevărat eroice făcute de echipa lui Gheorghe Vangu în prima parte a campionatului, atunci când nici una dintre cele două fruntaşe n-a plecat victorioasă de la Malaia. E adevărat, băieţii lui Cristi Bora au avut şi perioade mai proaste, dar un meci cu Dinamo Horezu cu siguranţă că-i va mobiliza altfel. Aşa cum s-a întâmplat şi-n tur, atunci când disputa dintre cele două echipe a fost una foarte încinsă, trupa lui Mazilu terminând meciul cu doi jucători mai puţin pe teren.

Se retrage Energia?
• „În condiţiile în care suntem trataţi, nu ştiu dacă mai are rost să mai continuăm”, spune Vangu

Totuşi, viceprimarul din Malaia, Gigi Vangu, nu este atât de convins că Energia va reuşi un rezultat mare la Fârtăţeşti, acest pesimism pornind şi de la experienţele din ultimele etape. „Mergem la Fârtăţeşti să luăm puncte, dar nu ştiu dacă vom putea emite prea multe pretenţii în condiţiile în care ne prezentăm. Nu prea avem cu cine să jucăm ca să şi câştigăm meciul acela. Normal că-mi doresc victoria, la fel ca în fiecare meci. Nu am simpatii pentru vreuna dintre echipe ca să las loc de interpretări. Însă m-am cam săturat de ce se întâmplă în fotbalul judeţean. În condiţiile în care suntem trataţi, dacă voi sesiza în continuare aceeaşi manieră de arbitraj ca şi la alte meciuri, cred că nu mai are rost să continui. Mai bine îi trimit pe băieţi în vacanţă, undeva la mare, decât să mai plătesc transportul, taxele la AJF şi altele de acest gen”, declară Vangu.
Toată această supărare a edilului din Malaia vine de la meciul cu AS Şirineasa, încheiat cu scorul de 0-0, când arbitrul Alin Vlaşcu i-a eliminat nejustificat un jucător şi pe cei doi antrenori. „Naum nu va juca cu Dinamo Horezu pentru că l-a eliminat Vlaşcu. I-a dat cartonaşul roşu pentru că a insistat să-i arate cronometrul. A arătat cinci minute de prelungiri şi a lăsat doar patru. Să nu mai spun că prima repriză a prelungit-o cu două minute, deşi ar fi trebuit să fie vreo cinci. I-a mai eliminat şi pe cei doi antrenori, Bora şi Catrinoiu. La maniera în care-a arbitrat, era normal să reacţioneze şi Bora. De fapt, el nu i-a spus decât ceva legat de regulament”, a comentat Vangu câteva din fazele meciului trecut. În încheiere a mai făcut o scurtă precizare şi despre acuzele legate de baza sportivă pe care i le-a adus Pintilie: „Poate am deranjat pe cineva că am reacţionat. Însă e normal să mă supăr când, dintre atâtea echipe, Pintilie ne-a găsit pe noi mai fără condiţii decât alţii. De ce nu are pretenţii şi de la celelalte grupări?”.  (M.V.)

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button