Acasă Liga II „Îi trimit să pună pavele!”

„Îi trimit să pună pavele!”

101
0

• Răbdarea primarului Mircia Gutău are o limită

După victoria de la Timişoara în inimile suporterilor vâlceni a apărut o rază de speranţă în ceea ce priveşte şansele de a-şi vedea echipa favorită pe prima scenă fotbalistică a ţării. Însă, după prestaţia penibilă din meciul de sâmbătă, când „municipalii” au fost învinşi pe teren propriu de Jiul Petroşani cu scorul de 2-1, s-a dus şi ultima speranţă de promovare.

Una caldă, alta rece
CSM Rm. Vâlcea – Jiul Petroşani 1-2

Deşi miercuri au câştigat la Timişoara, sâmbătă, „municipalii” au ţinut cu tot dinadinsul să arate că sunt hotărâţi să le ofere suporterilor una caldă şi alta rece, alternând evoluţiile bune cu prestaţii penibile făcându-i pe unii jucători ai CSM-ului să fie „purtători ilegali de tricou”.

Revenind la partida cu Jiul, vâlcenii au avut un debut de meci cum nu se poate mai bun. Trecuseră ceva mai mult de cinci minute când, după o acţiune pe partea dreaptă a lui Voicu, acesta a centrat şi fundaşul petroşenean Drăghici, aflat în interiorul propriului careu, a demonstrat că are aptitudini de portar, plonjând şi respingând mingea cu mâna. Lovitura de pedeapsă a fost executată de Grigoruţă şi scorul a devenit 1-0. Însă, jocul bun din primele minute al vâlcenilor s-a dovedit a fi numai un foc de paie, pentru că, după primirea golului, „minerii” din Valea Jiului au trecut la conducerea ostilităţilor din teren. Eforturile oaspeţilor au fost încununate de succes în minutul 17 când au reuşit să egaleze în urma unei faze care nu anunţa nimic. Cruceru a centrat de pe dreapta şi Mircea Gheorghe a reluat din voleu la colţul lung, mingea a lovit bara din stânga lui Rusandu şi a intrat în poartă. Trebuie menţionat că, la faza golului egalizator, nu mai puţin de trei jucători ai Jiului erau liberi în zona unde a centrat Cruceru, fundaşii „municipali” fiind visători la acea fază. Două minute mai târziu, oaspeţii puteau înscrie golul doi, însă mingea trimisă cu capul de Câmpeanu a trecut puţin pe lângă poartă. Vâlcenii au fost foarte aproape de a înscrie în minutele 28, 30 şi 32, dar petroşenenii au scăpat cu faţa curată. Mai întâi, Dedu a reluat din voleu puţin peste poarta oaspeţilor după care a ieşit la rampă Grigoruţă, acesta irosind două bune oportunităţi de a marca, una când a reluat mingea cu capul foarte slab în condiţiile în care avea timp să preia şi apoi, din 5 metri, a vrut să reia din foarfecă în loc să încerce o execuţie mai puţin pretenţioasă, dar mult mai benefică pentru echipa sa. În minutul 37, oaspeţii au reuşit să preia conducerea pe tabela de marcaj după ce Istinie a profitat din plin de marcajul larg făcut de apărătorii vâlceni şi a înscris cu un şut la colţul lung fără speranţă pentru Rusandu. Mai mult decât atât, cu cinci minute înainte de pauză, „municipalii” au fost la un pas de o gafă monumentală. Dandea a trimis mingea cu capul către Rusandu, acesta fusese prins puţin în faţă şi a fost foarte aproape ca balonul să-l depăşească şi de a fi preluat de Istinie, însă portarul vâlcean s-a întins şi a reuşit să reţină. Prima repriză s-a încheiat cu o ultimă şarjă ofensivă a vâlcenilor la poarta lui Zdrâncă, însă mingea trimisă cu capul de Boroiban a lovit bara porţii petroşenene.

Evoluţie penibilă

Partea secundă a fost una dezastruoasă pentru elevii lui Mitică Telelşpan, din toate punctele de vedere. Deşi cei aproximativ 500 de spectatori i-au apostrofat pe „municipali” cerându-le mai multă dăruire, vorbele acestora le-au intrat jucătorilor pe o ureche şi le-a ieşit pe alta. Vâlcenii au avut o prestaţie mai mult decât penibilă, dând impresia că nu vor să se agite prea mult ca nu cumva transpiraţia să le ude tricourile şi să le ţină umezeală. Pe întreg parcursul reprizei a doua, aceştia n-au reuşit să lege mai mult de trei pase, ce să mai vorbim de vreo dorinţă de a încerca măcar să egaleze. În aceste condiţii, fluierul de final al arbitrului Romulus Pop a găsit o echipă vâlceană lipsită de vlagă, arătând că plecarea lui Bondrea a adus mai mult degringoladă decât liniştea pe care o aştepta toată lumea. Pentru a întări această afirmaţie chiar directorul general al clubului din Zăvoi, Florin Verigeanu a spus că, „probabil ne-am pripit când l-am dat pe Bondrea afară. Cei care trebuiau să plece de la echipă erau câţiva jucători şi nu antrenorul”. Dacă va continua să evolueze în acest fel, suntem mai mult ca siguri că „municipali” vor termina acest campionat undeva pe poziţiile 5-6.
Au evoluat formaţiile:
CSM Rm. Vâlcea: Rusandu – Grădinar, Vişa, Dandea (Vătavu ’46), Vlad – M. Voicu, Labun, Dedu, Onofrei (Boroiban ’41) – Grigoruţă (Sg. Popescu ’60), Robson.
Jiul Petroşani: Zdrâncă – Cruceru, C. Dinu, Pintilii, Stancu – Apetrei (Răduţoiu ’70), Boboc, Drăghici, M. Gheorghe – Câmpeanu (Tismănaru ’75), Istinie (Antohi ’85).

Fără conferinţă de presă

Eşecul de pe teren propriu şi mai ales prestaţia penibilă a „municipalilor” i-a făcut pe ziarişti să nu mai aştepte conferinţa de presă, majoritatea plecând la finalul partidei. După aproximativ 20 de minute de la încheierea jocului, la uşa către sala de conferinţe a apărut şi antrenorul Mitică Teleşpan şi a rămas uimit când a văzut că nu era nimeni. Întrebat fiind ce părere are despre evoluţia echipei sale, acesta răspuns sec: „Ce să le fac? Aceşti jucători atâta pot la ora actuală! Asta le e valoarea.”

Halal cadou pentru „Verigă”

Poate cel mai supărat după acest meci a fost directorul general al clubului din Zăvoi, Florin Verigeanu, care, în ziua meciului şi-a serbat ziua de naştere. Extrem de abătut după partidă acesta a spus că, acesta e cadoul pe care jucătorii au vrut să i-l ofere. „Ce să mai zic după acest meci, asta este situaţia. Se pare că jucătorii se fac că joacă, iar noi ar trebui să ne facem că-i plătim. Nu găsesc nicio explicaţie pentru jocul slab, dar poate că aceasta este valoarea lor. Mi-au stricat ziua de naştere” – a spus foarte supărat Florin Verigeanu.
La finalul partidei, în ciuda faptului că jucătorii CSM-ului au dorit să-i „serbeze” ziua de naştere cu o înfrângere pe teren propriu, „Verigă” a dorit să-i cinstească pe băieţi cu o bere şi probabil că a şi făcut acest lucru.

Primarul vrea să-i reprofileze pe jucători

Edilul Râmnicului Mircia Gutău a sosit la stadion cu puţin înainte de începerea reprizei a doua şi, văzând prestaţia penibilă a jucătorilor „municipali” a plecat după aproximativ 20 de minute. Însă, cu doar câteva minute înainte de a se ridica şi a părăsi tribuna oficială a spus că se gândeşte foarte serios să vorbească cu Petre Bădârcea, directorul Conexvil, pentru a-i trimite pe jucători la montat pavele prin oraş că de jucat fotbal nu prea mai au chef.
Romulus Dumitru