Acasă Liga Nationala Bădulescu, învins în Sala Traian

Bădulescu, învins în Sala Traian

56
0

Oltchim Rm. Vâlcea – Oţelul Galaţi 36-26

Ritmul infernal în care Oltchim a evoluat în ultima perioadă, cu patru meciuri în 12 zile, nu şi-a pus deloc amprenta asupra jocului echipei pregătite de Gheorghe Tadici şi Seviştean Popa. Duminică, 13 aprilie, în partida cu Oţelul Galaţi, Steluţa Luca şi compania au avut emoţii doar preţ de o repriză, însă după aceea, lucrurile au reintrat pe făgaşul normal, iar finalul meciului a consfinţit încă o victorie concludentă a fetelor de la Oltchim. Primele 30 de minute au fost echilibrate, echipa gălăţeană reuşind să facă faţă cu brio jocului prestat de vâlcence.

Jucătoarele lui Cornel Bădulescu, tehnician care-a antrenat acum doi ani şi la Vâlcea, au reuşit să se păstreze permanent la două goluri în spatele grupării vâlcene. Scorul consemnat la pauză este edificator în acest sens: 16-14 în favoarea handbalistelor de la Oltchim. După pauză însă, diferenţa de pe tabela de marcaj a crescut rapid, în primele 7 minute vâlcencele marcând de şase ori fără a primi vreun gol. Mai mult decât atât, în minutul 42, avantajul elevelor lui Tadici a urcat până la 11 goluri (29-18). În aceste condiţii, succesul echipei noastre nu a mai putut fi nici un moment pus la îndoială. Scor final: 36-26 pentru Oltchim.
Au marcat pentru echipa vâlceană: Ramona Maier (7 goluri), Ionela Stanca (7), Narcisa Lecuşanu (6), Adriana Ţăcălie (5), Adriana Olteanu (3), Steluţa Luca (2), Adina Meiroşu (2), Oana Manea (1), Valeria Beşe (1), Roxana Gatzel (1) şi Clara Vădineanu (1).

Două ex-vâlcence la Galaţi

În afara lui Cornel Bădulescu, la Oţelul Galaţi au evoluat şi două jucătoare care-au trecut cândva pe la Oltchim. Este vorba de Andreea Tâlvâc şi Raluca Timaru. Dacă cea de-a doua handbalistă a părăsit Vâlcea la finele sezonului 2004-2005, Andreea Tâlvâc s-a aflat o perioadă în lot chiar şi după venirea lui Tadici la Oltchim.

Rapid, următorul adversar

În următoarea etapă a Ligii Naţionale de handbal feminin Oltchim Rm. Vâlcea va juca sâmbătă, 19 aprilie, de la ora 11.00, la Bucureşti, cu Rapid. Departe de miza întâlnirilor de odinioară dintre cele două grupări, vâlcencele pornesc desigur cu prima şansă în Giuleşti, în faţa unei echipe inferioară din punct de vedere valoric.

Invincibile pe teren propriu

Victoria obţinută duminică împotriva echipei Oţelul Galaţi a fost cea de-a noua pe teren propriu a fetelor de la Oltchim în Liga Naţională. Gruparea vâlceană îşi păstrează astfel intactă aura de invincibilitate în partidele jucate în Sala Traian. Numai în acest sezon au fost 12 pe plan european (3 în Supercupa Europei, 3 în turneul de calificare în Liga Campionilor, 3 în prima fază a grupelor Ligii Campionilor şi alte 3 în a doua fază a grupelor Ligii Campionilor) şi încă 9 în campionatul intern. Altfel, pentru a afla de când datează ultima înfrângere a Oltchim-ului acasă este nevoie să ne întoarcem serios în timp, undeva în campionatul 2005-2006, pe vremea când la Vâlcea nu se încropise această echipă de aur, cu Gheorghe Tadici la timonă, cu Luminiţa Dinu, Steluţa Luca şi Ionela Stanca pe teren.
Nicolae CIUCESCU