Acasă Liga II S-a terminat!

S-a terminat!

153
0

CSM Rm. Vâlcea – FC Argeş 1-1

Deşi şi-au pus mari speranţe în meciul de sâmbătă contra piteştenilor de la FC Argeş, la finalul celor 90 de minute visul vâlcenilor de a-şi vedea echipa în prima ligă s-a năruit. Egalul de pe teren propriu cu oamenii lui Penescu coroborat cu victoria celor de la Gaz Metan Mediaş la Câmpia Turzii a pus capăt speranţelor de promovare pentru echipa vâlceană. După această etapă, Gaz Metan şi FC Argeş s-au distanţat la opt puncte în faţa „municipalilor” şi este greu de crezut că oamenii lui Bondrea sunt capabil de a reface acest handicap.

Blocaţi psihic

În ciuda preţului destul de piperat al biletelor, peste 4000 de spectatori au venit să susţină echipa favorită sperând ca după acest meci CSM-ul să rămână în cursa pentru ocuparea unuia dintre cele două locuri promovabile ale seriei a II-a, dar în teren lucrurile au stat cu totul altfel.

 Vâlcenii au avut un început de meci destul de bun, dar prima ocazie importantă a meciului le-a aparţinut oaspeţilor. În minutul 10, Iordache l-a depăşit uşor pe Niţu, a centrat în careu, vâlceanul Dulcea a reluat periculos, dar Rusandu a lăsat un picior salvator în spate şi a reuşit să blocheze şutul, apoi tot atacantul piteştean a reluat din patru metri mult peste poartă. Replica „municipalilor” lui Bondrea nu a întârziat să apară, Robson a şutat periculos de la aproximativ 16 metri, dar Boşneag s-a întins şi a reuşit să respingă. După aproximativ 10 minute destul de bune ale vâlcenilor, piteştenii au trecut la conducerea jocului, conducând în totalitate ostilităţile din teren şi după cum era de aşteptat au şi reuşit să înscrie. În minutul 13, Tănase a „jalonat” pe „bulevardul” de pe partea dreaptă, a centrat perfect şi fiul viceprimarului din Prundeni, Cosmin Năstasie a reluat mingea cu capul mingea în plasa porţii lui Rusandu, nefiind jenat de visătorii fundaşi centrali ai CSM-ului şi făcând ca scorul să devină 0-1. Marian Bondrea a încercat să schimbe ceva în registrul tactic, l-a scos pe Sergiu Popescu şi l-a introdus în teren pe Cercel, iar juniorul Vlad a fost avansat în linia mediană, dar această mutare tactică nu a adus mare lucru în jocul vâlcenilor. Ba dimpotrivă, tot piteştenii au fost mai periculoşi, asta până în minutul 38 când speranţele spectatorilor din tribune au renăscut. După o pasă în adâncime a lui Rusandu, Robson a scăpat uşor de marcajul lui Bălaşa, a pătruns în careu, iar portarul Boşneag n-a mai avut altceva de făcut decât să-l faulteze pe atacantul brazilian. Centralul Laurenţiu Danşa n-a ezitat şi fluierat lovitură de pedeapsă după care a scos cartonaşul roşu trimiţându-l pe portarul piteştean la cabine cu câteva minute înainte de finalul primei reprize. Dragoş Radu l-a scos din teren pe autorul golului, Cosmin Năstasie şi l-a introdus între buturile formaţiei sale pe juniorul Mirel Bolboaşă. Mircea Voicu a executat perfect reuşind să egaleze, iar oamenii din tribune făceau calcule, mai ales că „municipalii” aveau să evolueze o repriză întreagă în superioritate numerică.

Bondrea, neinspirat la schimbări

După pauză, deşi evoluau cu un om mai mult pe teren, „municipalii” nu au arătat nimic, din contră cei care au avut iniţiativa au fost tot piteştenii care au profitat. Cu toate că echipa sa evolua în inferioritate numerică, Dragoş Radu şi-a aşezat impecabil echipa în teren predându-i  o lecţie tactică fostul său profesor Marian Bondrea. Mai întâi, în minutul 52, Iordache i-a pierdut pe traseu pe fundaşii vâlceni, a pătruns în careu, a trecut nestingherit de stoperii Vişa şi Dandea, dar din poziţie ideală a şutat lamentabil, mult pe lângă poarta lui Rusandu. Singurele ocazii ale „municipalilor” din repriza secundă au fost irosite în minutele 60 şi 68. Mai întâi atacanţii Boroiban şi Robson au fost în prim plan, primul a şutat de la marginea careului, mingea a lovit transversala porţii după care a ricoşat la Robson şi brazilianul în loc să încerce o execuţie din prima, a preferat să preia şi totul s-a dus pe apa sâmbetei. După care a urmat tânărul Vlad care a reluat pe lângă poartă din poziţie mai mult decât favorabilă. Încercând să schimbe ceva în joc, Bondrea i-a băgat în teren pe Melcea şi Girgoruţă, doi mijlocaşi în condiţiile în care pe bancă îl mai avea şi pe atacantul chilian DeGregorio, jucător la care apelase în meciul de la Mediaş. De altfel, la conferinţa de presă, antrenorul Marian Bondrea a spus că îşi reproşează introducerea celor doi. „Îmi reproşez introducerea lui Melcea, dar l-am băgat în teren pentru că ştiam că îl vor spectatorii. În ceea ce-l priveşte pe Grigoruţă, ce să mai vorbim. L-a băgat în teren ştiind că este un jucător care driblează şi care ţine de minge, dar el n-a atins-o de trei ori până la final”. Schimbările nu au adus nimic nou, vâlcenii continuând să joace apatic, fără nici un orizont. Piteştenii au fost foarte aproape de a da lovitura de graţie cu doar câteva minute înainte de final, Tameş a executat o lovitură liberă de la aproximativ 20 de metri şi din fericire, mingea a lovit vinclul porţii lui Rusandu şi a ieşit afară din joc. Astfel s-a încheiat un meci în care echipa antrenată de Marian Bondrea şi Mitică Teleşpan a arătat că nu poate să emită pretenţii de promovare în condiţiile în care clachează în meciurile cu miză.
Au evoluat formaţiile:
CSM Rm. Vâlcea: Rusandu – Niţu, Dandea, Vişa, Vlad – Labun, Voicu, Dedu (Melcea ’65), Sg. Popescu (Cercel ’28) – Boroiban, Robson (Grigoruţă ’76).
FC Argeş: Boşneag – Stan (Ghiţă ’76), Bălaşa, Milosevic (Lăcustă ’50), Bazzi – C. Năstasie (Bolboaşă ’40), Cârstoiu, Tameş, Tănase – Dulcea,  Iordache.

Cornel Penescu pus pe „caterincă”

Imediat după meci, patronul piteştenilor, Cornel Penescu, s-a dus la vestiare pentru a-şi felicita jucătorii pentru rezultatul obţinut. N-a zăbovit prea mult în vestiar după care a apărut în faţa ziariştilor lansând un atac la adresa preşedintelui CCA, Gheorghe Constantin şi în acelaşi timp făcând „caterincă” de prestaţia centralului Laurenţiu Danşa. „Nu sunt mulţumit de rezultat, am dominat meciul şi pentru asta i-am felicitat pe băieţi. Şeful arbitrilor, Gheorghe Constantin, şi-a făcut încă o dată datoria pentru Vâlcea. Arbitrul a inventat un penalti şi ne-a eliminat un jucător. Îl sfătuiesc pe preşedintele CCA să-l sancţioneze pe Danşa pentru că nu a mai dat un penalti şi nu a mai eliminat un piteştean”, a afirmat ironic finanţatorul piteştean. Auzind cele afirmate de Penescu, Marian Bondrea s-a enervat şi i-a răspuns pe măsură acestuia. „Când vine vorba de arbitraj, cei de la Piteşti ar face bine să tacă. Să îşi amintească mai bine cât i-au ajutat arbitrii în turul campionat şi cum au făcut ei punctele. Singura fază discutabilă a partidei a fost atacul la Robson când s-a acordat penalti. Eram departe şi nu am văzut clar ce s-a întâmplat” – a spus vizibil iritat antrenorul CSM-ului.

„Se ghidează după regulamentul de la PIC”

La rândul său, directorul general al clubului din Zăvoi, Florin Verigeanu, nu s-a lăsat mai prejos şi i-a răspuns cu aceeaşi monedă finanţatorului echipei din Trivale. „Penescu este obişnuit cu arbitraje ca la meciurile de la Piteşti, în care i se dă penalty în loc de fault în atac, cum a fost la meciul cu Turda, de aceea un arbitraj corect i se pare de pe altă planetă. Dânsul se ghidează probabil după regulamentul de la PIC, dar la fotbal, când un jucător faultează în careu în postură de ultim apărător se dă penalti şi eliminare. Cât despre faptul că ne-a făcut proşti, aici nu-l contrazic, dar să nu uite că această boală se ia. Îi reamintesc doar că  a intrat în Liga a II-a cu penalitate, nu a fost în stare sezonul trecut nici măcar să facă baremul în Liga I” – a replica oficialul vâlcean.

„Am picat şi acest examen”

Deşi anunţase că nu va mai participa la nicio conferinţă de presă în acest mini-retur de campionat, după semieşecul de pe teren propriu, Marian Bondrea s-a răzgândit considerând că, dacă nu venea după acest rezultat, ar fi fost o laşitate din partea sa.
La conferinţa de presă, tânărul tehnician al piteştenilor, Dragoş Radu, a avut o declaraţie de mult bun simţ spunând că, deşi echipa sa cât şi cei de la Mediaş s-au distanţat la opt puncte faţă de CSM, în opinia sa promovarea nu este jucată nici pe departe. Deşi formează o echipă tânără, nexperimentată, vâlcenii au forţa necesară să revină şi să remonteze această diferenţă, mai ales că peste două săptămâni FC Argeş şi Gaz Metan se vor întâlni în meci direct, la Mediaş, şi orice este posibil.
După ce antrenorul piteştenilor şi-a lăudat elevii pentru rezultatul obţinut având în vedere faptul că echipa sa a jucat o repriză în inferioritate numerică, a venit rândul tehnicianului Marian Bondrea să răspundă întrebărilor adresate de ziariştii prezenţi. „Toate meciurile cu miză au fost au fost nereuşite pentru noi. După această partidă, n-am mare lucru de reproşat băieţilor, dar se pare că tinereţea lipsa de experienţă îşi spune cuvântul atunci când vine vorba de meciuri decisive. Am picat şi acest examen, pe fondul lipsei de experienţă şi imaturitate la acest nivel. Se pare că bieţii clachează psihic când vine vorba de meciuri importante. Însă, cu toate că şanse noastre au scăzut considerabil, mai sunt multe etape de disputat, programul va fi infernal jucându-se din trei în trei zile şi eu cred că încă mai avem şanse” – a spus antrenorul Marian Bondrea.
Romulus Dumitru