Liga V

AVANCRONICI – Liga a V-a

Conexin Runcu – Genesis Lotru Brezoi
Ospitalitate pe margine, „duşmănie” în teren

În tur Conexin Runcu a fost nevoită să suporte deciziile AJF Vâlcea de programare a meciului pe un câmp din Brezoi, precum şi o serie de decizii ciudate ale arbitrului partidei. „Ne-au făcut cum au vrut ei la Brezoi, chiar ni s-a spus la un moment dat de un oficial al jocului că noi suntem echipă nou înfiinţată şi nu trebuie să emitem pretenţii!” – povestea secretarul clubului, domnul Marian Lăzărescu. Acesta spune că acum, la Budeşti, brezoienii vor fi primiţi cu respect şi nimeni nu transformă setea de revanşă în altceva decât o luptă sportivă. Echipa sponsorizată de Pantelică Anghelescu este capabilă să se impună cu lejeritate şi să arate pe teren că are valoare. De cealaltă parte, Dan Vârtopeanu a făcut din Genesis Lotru Brezoi o echipă tânără, disciplinată, de viitor. Din păcate interesele politice din oraşul Brezoi fac ca fostbalul să fie divizat şi în locul unei echipe puternice, cel puţin de liga a IV-a, să vedem acum două modeste grupări prin cenuşa fotbalului judeţean.

Lotru Voineasa – Dinamo Rm. Vâlcea
Trupa lui Jan Şuţă vrea să pună capăt eşecurilor

Echipa din Voineasa trce printr-o perioadă mai puţin fastă din punct de vedere sportiv. Au pierdut pe teren propriu cu Unirea Tricolorul Goleşti, iar în deplasarea de la Nicolae Bălcescu a condus până aproape de finalul jocului, după care a încasat două goluri când nimeni nu se mai aştepta. Acum dorinţa celor din Voineasa este de a câştiga pe teren propriu, însă va fi greu pentru că Dinamo a avut un parcurs excelent în retur. Echipa antrenată de Marian Leţa duce însă lipsă de un portar experimentat, aşa că acesta ar putea fi punctul slab al echipei. Însă defensiva bine organizată şi atacul percutant pe care le au dinamoviştii pot înclina balanţa în favoarea oaspeţilor, ce par din acest punct de vedere favoriţi în jocul ce se va disputa la Malaia.

Inter Suteşti – Dinamo Şuşani
Gruparea lui Pătruşcă, în cursa pentru primul loc

Echipa antrenorului-jucător Marian Pătruşcă este determinată ca la finele acestui campionat să activeze în elita fotbalului judeţean. La sfârşitul acestei săptămâni, Inter Suteşti va da piept pe teren propriu dinamoviştilor din Şuşani, într-o partidă ce nu se anunţă a fi cu grad ridicat de dificultate pentru gazde. Dinamo Şuşani a înregistrat în etapa precedentă un eşec categoric pe teren propriu contra Damilei, cu scorul de 6-0. Motivată suficient de puternic, gruparea lui Pătruşcă va trebui să plece la victorie şi să nu comită nici o greşeală, deoarece se află la un punct diferenţă faţă de Damila, ambele grupări cu un meci mai puţin disputat. Cu un lot format majoritar din copii, Inter Suteşti a dovedit până în momentul de faţă că are forţa necesară pentru a forţa promovarea în Liga a IV-a. Însă lupta va fi destul de strânsă, deoarece celelalte grupări de pe primele cinci poziţii vor o poziţie cât mai bună în clasament.

Damila Măciuca – Olteţul Bălceşti
Cine pierde spune adio promovării?

Într-o serie extrem de echilibrată, în care primele cinci echipe au şanse să termine pe primul loc, disputa care aduce faţă-n faţă două astfel de formaţii, din fruntea clasamentului, este aproape capitală pentru oricare grupare. Olteţul Bălceşti vine după un surprinzător rezultat de egalitate pe teren pripriu, iar jucătorii lui Marian Geica speră să recupereze acum, chiar de pe terenul unei favorite la titlu, unul din punctele pierdute. Lucian Munteanu şi echipa sa, din poziţia de gazde ale întâlnirii, nu gândesc altceva decât să câştige. Ei ştiu că un eşec pe teren propriu ar fi „piatră de moară” şi prin urmare săptămâna aceasta s-au antrenat sub comanda antrenorului Iulian Săndulescu pentru a putea învinge. „O victorie ne-ar ajuta să revenim pe primul loc, poziţie pierdută din neglijenţa noastră în prima etapă. Va fi un meci greu, dar noi suntem pregătiţi!” – a spus Lucian Munteanu, unul dintre cei mai buni fotbalişti din Liga a V-a.

Avântul Amărăşti – AS Creţeni
Duelul primarilor Drăghici şi Spârleanu

Cele două grupări de fotbal nu au avut un început de retur tocmai fast, înregistrând fiecare echipa mai multe înfrângeri decât victorii. Deşi mai mizează în continuare pe un loc 3 în clasament, echipa primarului Constantin Drăghici, Avântul Amărăşti, aşteaptă ca această partidă să fie aducă revirimentul pe care îl aşteaptă în această a doua jumătate a campionatului. De cealaltă parte a „ringului”, trupa lui Ionel Spârleanu nu a reuşit să cumuleze decât un punct în trei partide oficiale disputate în acest an. Totodată, primarul din Creţeni a declarat că, dacă băieţii lui nu vor da dovadă de mai multă seriozitate de viitor şi vor veni odihniţi la meci, titularii de ieri vor deveni spectatorii de mâine. Edilul este determinat să facă de aşa natură ca cei tineri să devină mai angrenaţi şi mai responsabili în echipă, în condiţiile în care, din campionatul viitor vor evolua pe propriul teren. Oaspeţii nu se vor lăsa învinşi de băieţii din comuna vecină, pentru că au ca obiectiv clasarea în prima jumătate a clasamentului.

Unirea Tomşani – Minerul Costeşti
Unde sunt vremurile de altădată?

Două foste divizionare D se întâlnesc acum la Liga a V-a fără miza luptei pentru vreun obiectiv. Cu un an în urmă ambele formaţii sperau să se salveze de la retrogradare, iar în meciurile directe nu a putut fi vorbă de vreun aranjament. De altfel, unii spun că aceste echipe tocmai de aceea nu s-au salvat de la retrogradare, pentru motivul că nu s-au implicat în jocuri de culise, ci şi-au apărat şansele corect, pe teren.
Acum lucrurile sunt puţin diferite. Minerul Costeşti nu are pentru ce lupta, iar Unirea Tomşani, echipă antrenată de profesorul Deaconescu de la Şcoala din Costeşti (Bistriţa) păstrează şanse teoretice la primul loc. „Nu am discutat nimic referitor la promovare. Nu cred că cineva se va opune să jucăm în Liga a IV-a dacă noi o să câştigăm toate meciurile şi terminăm pe primul loc!” – spunea recent unul dintre jucătorii echipei, care auzise discuţiile potrivit cărora primarul localităţii, scârbit de relaţia cu AJF Vâlcea, nu mai vrea să promoveze. Având în vedere că primele trei clasate vor urma să joace şi ele cu Unirea Tomşani, este clar că, dacă poate, gruparea profesorului Deaconescu, ar reveni în lupta pentru primul loc.

AS Pietrari – FC Băbeni
Tibi Preda crede că mai prinde locul 3

Echipa din Pietrari a avut un început de retur excelent, însă – e drept – a jucat doar cu formaţii mai slab cotate. Acum echipa lui Tibi Preda are ocazia să-şi demonstreze valoarea. Este greu de crezut că FC Băbeni va pierde, însă pentru jucătorii lui Eugen Roşu un nou rezultat de egalitate ar însemna depărtarea şi mai tare pe primul loc. „Am tot lotul apt pentru acest meci. Chiar dacă se fac presiuni din toate părţile ba să batem, ba să ne dăm la o parte, eu nu vreau să aud nimic. AS Pietrari va vorbi în teren şi acolo trebuie să-şi demonstreze valoarea!” – a spus şi Tibi Preda, preşedintele-jucător al acestei grupări.

ALX Mateeşti – Ştiinţa Grădiştea
Echipa primarului Ilie Boiangiu vrea trei puncte în deplasare

După plecarea la mai mulţi jucători la principala grupare din Mateeşti, formaţia primarului Nicolae Stănişor nu a putut face faţă în campionat, înregistrând doar două victorii. Motivarea financiară a jucătorilor a făcut ca majoritatea jucătorilor mai buni să migreze la Port Vale, unde beneficiază de prime pentru fiecare victorie înregistrată. Astfel, Nicolae Stănişor a intrat în campionat în mare parte cu jucătorii care ori nu au plecat, ori nu fost chemaţi la gruparea lui Relu Nica. De cealaltă parte, Ştiinţa primarului Ilie Boiangiu a avut un parcurs destul de bun, lucru confirmat şi de locul patru ocupat în clasament până în momentul de faţă. Este un meci fără surprize, iar ALX Mateeşti va trebuie să se aştepte la o nouă înfrângere. Ilie Boiangiu şi-a anunţat intenţiile ca din campionatul viitor să încerce o activare în eşalonul superior. Deşi anul acesta campionatul este ca şi arondat de lidera seriei, Ştiinţa va lupta pentru a nu lăsa cale liberă primelor trei grupări.

ALX Port Vale Mateeşti – Luceafărul Pesceana
Meciul care decide locul 1

Un lucru este cât se poate de cert în seria a 4-a din Liga a V-a: campionatul este ca şi adjudecat de gruparea lui Relu Nica, ALX Port Vale Mateeşti, o formaţie care este poate revelaţia campionatului, cu maximum de victorii la scor şi cu doar 14 goluri încasate în decurs de 18 etape. Deşi îşi anunţase intenţia de a încerca o evetuală promovare, băieţii lui Mirel Dincă sunt deja deja la şase puncte în spatele liderului la zi. Este greu de crezut că anul acesta campionatul va mai fi pierdut în seria a 3-a, dar băieţii din Pesceana pleacă în deplasare cu gândul la victorie. Este un duel întreprimele două locuri, iar un eventual eşec al gazdelor va fi ca un permanent adio luat la gândul Ligii a IV-a. Gazdele nu vor să admită varianta înfrângerii pe teren propriu, însă nu se anunţă a fi un meci problemaitc, iar ocupanta primului loc va mai smulge trei puncte adversarilor.

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button