Acasă Diverse Săptămână „roşie” pentru fotbalul vâlcean

Săptămână „roşie” pentru fotbalul vâlcean

60
0

Probabil că etapa trecută a foat cea mai „roşie” rundă din această primăvară pentru fotbalul judeţean. Ne referim, binbeînţeles, la faptul că au fost mulţi jucători care au terminat mai repede partida, fiind sancţionaţi, pentru diverse abateri, cu cartonaşul roşu. Deşi multe dintre aceste abateri au depăşit cu mult limita regulamentului, drept pentru care jucătorii vinovaţi au primit cartonaşul roşu direct, au existat şi câteva cazuri în care eliminarea a survenit ca urmarte a cumulului de avertismente. În această situaţie s-au aflat doi jucători de la Liga a IV şi unul din Liga a V-a. De la „elită” este vorba de Victor Ziber de la CSM Drăgăşani, eliminat în jocul cu Energia Malaia şi Ion Grecu de la Hidroelectra, eliminat în jocul cu Dinamo Horezu. Marius Marinescu de la Oltul Dăeşti a fost eliminat şi el pentru cumul de avertismente în jocul cu FC Genesis Brezoi. Toţi aceştia au primit câte o etapă de suspendare şi penalitate, urmând a reveni pe teren chiar în etapa viitoare, dacă „îi ţine buzunarul”.

Tot cu o etapă de suspendare ar fi fost sancţionat şi Constantin Boncioagă de la Cerna Fîrtăţeşti, dacă după eliminarea survenită ca urmare a cumulului de cartonaşe galbene din meciul cu Real Cernisoara nu ar fi adus injurii şi nu l-ar fi ameninţat pe arbitru. Cum datele problemei sunt altele, Boncioagă a fost sancţionat cu două etape de suspendare şi penalitate.
Aceeaşi sancţiune a fost dictată şi împotriva jucătorului Ovidiu Preda de la AS Cazăneşti căruia i s-a reţinut carnetul de legitimare după sfârşitul jocului cu Viitorul Calimanesti pentru că a adus injuri arbitrului.

Orleştenii şi ioneştenii au făcut front comun împotriva arbitrului

Meci ca între vecini la Ioneşti. Oltul din localitate a primit vizita celor de la Voinţa Orleşti, întâlnirea încheindu-se cu victoria de 2-1 a oaspeţilor. Aşa cum era de aşteptat, partida nu a fost deloc liniştită, atât gazdele, cât şi oaspeţii având unele nemulţumiri. Până acolo, însă, să spunem că Oltul Ioneşti a rămas în inferioritate numerică după ce Constantin Bănică a avut un atac brutal asupra unui adversar. Pentru acest lucru Comisia de Disciplină a hotărât, pe lângă amendă, să-i dea o pauză de trei etape jucătorului violent. Nemulţumirile au fost tot legate de arbitraj. Aici jucătorii celor două echipe s-au înţeles. Atât orleşteanul Nicolae Toader, cât şi ioneşteanul Bogdan Ciucă s-au supărat pe arbitru şi l-au înjurat, fiind pentru acest lucru eliminaţi de pe terenul de joc. Ambii au primit câte două etape de suspendare şi au fost amendaţi.

Atenţie, cad telefoane!

Partida dintre FC Băbeni şi Victoria Frânceşti, ce a reprezentat derbiul etapei şi poate al campionatului în seria a III-a de la „Onoare” a fost una liniştită. Poat chiar mai liniştită decât ne-am fi aşteptat. S-a încheiat la egalitate, ambele echipe fiind, într-o oarecare măsură, mulţumite de cum au decurs lucrurile. O singură excepţie a existat. După terminarea partidei i s-a reţinut carnetul de legitimare jucătorului George Petrianu de la Victoria Frânceşti pentru că a aruncat cu un telefon mobil în arbitrul asistent. Pentru acest lucru el a fost sancţionat cu trei etape suspendare şi penalitate sportivă.

Speranţe irosite pentru Jan Şuţă şi compania

Altădată o echipă de care se temeau majoritatea colegelor de serie cu pretenţii la promovare, Lotru Voineasa a cam devenit o grupare de pluton. Cel puţin asta a demonstrat în acest retur de campionat. Ultima înfrângere a băieţilor din Voineasa a fost consemnată pe terenul din Nicolae Bălcescu, acolo unde Steaua s-a impus cu scorul de 3-2. Echipa lui Jan Şuţă a crezut că poate schimba rezultatul partidei, bănuind că gazdele au folosit jucători pe fals. A introdus o contestaţie de substituire, însă Comisia de Disciplină de la AJF a considerat-o nefondată, astfel că a omologat jocul cu rezultatul din teren.

Siliminel Diaconescu a ajuns la „Disciplină”

Sponsorul celor de la Saldi Cernişoara, Siliminel Diaconescu (cunoscut printre oamenii de fotbal din judeţ mai ales datorită tradiţiei pe care a creat-o prin organizarea unei sărbători câmpeneşti, plină de fotbal, în a doua zi a Paştelui, totul în memoria lui Silică Deaconescu), a „călcat pe bec” în această etapă. Acesta a fost evacuat din incinta terenului în timpul partidei desfăşurate de echipa sa la Stroeşti, în compania celor de la Lera. Nemulţumit probabil şi de cum au evoluat lucrurile pe teren, unde băieţii săi au cedat cu scorul de 8-3, Siliminel Deaconescu şi-a vărsat supărarea pe arbitri, la deciziile cărora a protestat. I-a mai şi înjurat , iar într-un final a aruncat cu o sticlă de plastic înspre arbitrul asistent. Comisia de Disciplină a fost îngăduitoare cu acesta, pe lângă amendă acordându-i doar o etapă de suspendare.

Inter Lăpuşata, surpinsă în „off-side”

Şi… bătuţi, şi cu banii luaţi. Cam s-a întâmplat cu Inter Lăpuşata în runda precedentă. Formaţia de care se ocupă, alături de alţi câţiva, şi poliţistul Viorel Zamfirache, îşi pusese mari speranţe în meciul de la Pesceana. Interiştii îşi propuseseră să încurce echipa locală şi astfel să o cam scoată din lupta pentru primul loc. Numai că socoteala de acasă nu s-a potrivit cu cea din „târg”, astfel că gruparea din Lăpuşata a trebuit la final să se declare învinsă. Nu doar că a pierdut categoric, cu 8-1, însă a mai fost implicată şi în câteva clinciuri cu jucătorii echipei gazdă. A ieşit un mic scandal, cel vizat de gazde fiind Ninel Zărnescu care a acuzat că cei de la Luceafărul l-ar fi ameninţat cu bătaia. Apoi, Inter-ul a mai pierdut şi un jucător, Aurel Cîrceag fiind eliminat în prelungiurile meciului pentru cumul de avertismente, astfel că, pe lângă amendă, poate lipsi din meciul viitor. Pe lângă acesta, a mai fost sancţionat, disciplinar şi pecuniar, jucătorul Valentin Cîrceag, căruia i s-a reţinut carentul de legitimare după sfârşitul jocului pentru că a alergat arbitrul cu intenţia de a-l lovi, l-a înjurat şi ameninţat pe acesta şi pe observatorul jocului. Pentru toate acestea, el va sta pe margine trei etape de acum înainte.

Olteţul Alunu a vrut să se retragă de pe teren

De când a revenit în competiţie, Olteţul Alunu nu a ieşit de multe ori în evidenţă. Nu este o prezenţă chiar obişnuită la şedinţele Comisiei de Disciplină, însă în runda precedentă a vrut probabil că recupereze diferenţa ce-o despărţea, în acest sens, de alte echipe. Băieţii din Alunu îşi doreau cu tot dinadinsul să plece cu toate cele trei puncte de la Slătioara şi, probabil, văzând că arbitrul dezechilibrează lupta, au vrut să să retragă de pe teren. Totul a pornit de la eliminarea jucătorului Nicolae Codin care a fost trimis în afara terenului pentru că arbitrul a considerat că acesta a oprit o situaţie evientă de marcare a unui gol în care s-a aflat Măgura Slătioara. Codin nu a fost de acord cu decizia, astfel că după eliminare şi-a vărsat nervii pe arbitrul întâlnirii pe care l-a înjurat şi ameninţat. Probabil că el mai fusese în atenţia Comisiei şi altădată, astfel că s-a luat în considerare şi acest lucru. Codin a primit, pe lângă amendă şi o suspendare de şapte etape. Nicolae Birăruţ, delegatul echipei din Alunu, a fost şi el evacuat din incinta terenului pentru protestele la deciziile arbitrului, în raportul de joc fiind menţionat şi faptul că şi-a îndemnat jucătorii să părărsească terenul de joc. Pentru toate acestea Birăruţ a fost sancţionat cu trei etape de suspendare şi penalitate sportivă.

Jucătorii de la Stoeneşti s-au luat la bătaie între ei

Băieţii de la Rapid Ursus Stoeneşti nici măcar atunci când câştigă nu pot să nu treacă pe la Comisia de Disciplină. Deşi meciul nu le-a pus probleme, impunându-se categoric, cu 4-0 pe teren porpiu în faţa formaţiei lui Vicenţiu Marinescu, Flacăra 2005 Horezu, jucătorii din Stoeneşti tot au găsit motive de a ieşi în evidenţă şi astfel de a ajunge în tabăra celor care-au comis acte de indisciplină în runda precedentă. Cum adversarii nu i-au deranjat, au găsit mitive pentru a se lua la bătaie între ei. Jucătorul Ionuţ Statie a fost eliminat de pe terenul de joc pentru că şi-a lovit coechipierul. Fapta sa a fost penalizată de AJF care l-a sancţionat cu o suspendare de trei etape, plus penalitate sportivă.

Injuriile, sancţionate cu trei etape de suspendare

În urma rundei disputată la finele săptămânii trecute cele mai multe sancţiuni au fost dictate ca urmare a atacurilor asupra arbitrilor. Printre jucătorii pedepsiţi pentru acest lucru s-a numărat şi Florin Angheluş de la Cozia Calimanesti, care a fost eliminat în jocul cu FC Budeşti după ce l-a înjurat pe arbitrul întâlnirii. În aceeaşi situaţie s-a aflat şi Relu antrenorul şi jucătorul liderului seriei a IV-a, ALX Port Vale Mateeşti, în meciul de la Roeşti, câştigat la limită de echipa sa, cu 1-0. Nica şi-a lăsat echipa în inferioritate după ce l-a înjurat pe arbitrul întâlnirii. Atât Angheluş, cât şi Nica, nu-şi vor putea ajuta din teren echipa în următoarele trei etape, urmând a reveni pe teren după ce vor face şi dovada achitării amenzii primite.
Laurenţiu SIMA