Acasă Politica Liderul social-democrat Ion Tudor apreciază că Buşe n-are ce-i trebuie pentru a...

Liderul social-democrat Ion Tudor apreciază că Buşe n-are ce-i trebuie pentru a deveni primar, iar PNL ar putea fi pe mână cu Gu

88
0

În opinia lui Ion Tudor, preşedintele Organizaţiei Municipale Râmnicu Vâlcea a Partidului Social Democrat, Dumitru Buşe nu are nici un cuvânt de spus în competiţia pentru funcţia de primar al Râmnicului. Tudor crede că liderul conservator se prezintă binişor înainte de debutul campaniei electorale, dar nu are nicio şansă să se impună având în spate un partid slab cum e PC-ul, care inclusiv la ultimul congres a pierdut şi din puţina credibilitate pe care o mai avea, datorită modului în care a evoluat disputa dintre Daniela Popa şi Florin Anghel. „În primul rând, este foarte important ca cel care este candidat să fie un om de valoare, cunoscut ş.a.m.d. Obligatoriu, acest candidat trebuie să aibă în spate un partid serios”, a declarat zilele trecute liderul PSD. Întrebat dacă i-a propus lui Buşe să candideze din partea PSD, Ion Tudor a evitat răspunsul.

„Am discutat să avem o strategie comună, să le arătăm oamenilor că mai sunt destule de făcut în oraş, că puţinele lucruri realizate ne-au costat enorm şi se puteau face mult mai ieftin. Buzunarele, cum mai spuneam, şi le-au umplut patronii firmelor care au primit lucrări”, a adăugat Ion Tudor. Liderul social-democrat s-a referit şi la sondajele de opinie realizate recent la comanda PNL şi PDL. El a apreciat că cel al liberalilor „nu a fost chiar de bună credinţă”, iar în varianta democraţilor, în realitate, Mircia Gutău ar fi avut doar 38 la sută.

PSD crede că va câştiga alegerile în Râmnic din primul tur

 „Mi se pare că nu numai liberalii, ci şi democraţii încearcă să-i manipuleze pe cetăţeni dându-l pe actualul primar cu procente de peste 70 la sută. Căile politice sunt foarte încurcate şi unii probabil că le înţeleg mai greu. Există lupta la municipiu, dar şi cea la judeţ. Gutău este în cădere la capitolul imagine, iar el ştie foarte bine acest lucru. De aceea şi desfăşurarea masivă de forţe cu ocazia lansării candidaturii sale, repet, în afara perioadei legale de campanie. De aceea a invitat la Râmnicu Vâlcea conducerea centrală a PD-L. Acesta este motivul pentru care a folosit zeci de autocare pentru a aduce oameni din tot judeţul la show-ul de duminica trecută. Pe de altă parte, asta înseamnă că nu au prezenţi la eveniment chiar aşa mulţi râmniceni. Gutău nu are susţinere pe cât ar vrea el să se creadă şi este destul de stresat. Revenind la liberali, aş vrea să mai spun că, în opinia mea, nici la ei nu este pădure fără uscături, iar ca şi la PSD, PRM, PNL sau alte formaţiuni politice, există oameni care pun deasupra intereselor echipei interesele lor”, a concluzionat Ion Tudor, lăsând să se creadă că n-ar fi exclus ca liberalii să poarte negocieri cu PD-L, în ideea de a-i crea lui Mircia Gutău culoar liber în campanie, în schimbul sprijinului la Consiliul Judeţean, unde Emilian Frâncu să fie susţinut şi de democraţi pentru fotoliul de preşedinte. Totodată, Ion Tudor se arată convins că PSD are toate şansele să câştige alegerile la Râmnicu Vâlcea din primul tur.