Administratie

Programul „Cornul şi laptele”, aplicat în condiţii optime în judeţul Vâlcea

• Societatea piteşteană Vlăsia colaborează foarte bine cu primarii

Programul „Cornul şi laptele” funcţionează la parametri optimi la acest moment în judeţul nostru. Aprovizionarea preşcolarilor şi şcolarilor cu cornuri şi lapte UHT este asigurată în prezent, la Vâlcea, până la sfârşitul anului şcolar, de SC Vlăsia SRL. 
Cu excepţia câtorva localităţi în care aleşii au uitat pesemne că se află în an electoral, administraţiile locale au parcurs toate etapele necesare continuării acestui program şi au încheiat contracte cu cel mai important producător şi furnizor de cornuri şi lapte din Oltenia, SC Vlăsia SRL, societate cu sediul în Piteşti. În acest moment, nu se ştie cu exactitate dacă cei aproximativ 700 de elevi din cele 5 oraşele şi comunele în care rezolvarea acestei probleme a fost amânată beneficiază, într-o formă sau alta, de produsele respective.

Cel mai probabil că nu. Programul social „Cornul şi laptele” a trecut, în judeţul nostru, de la Consiliul Judeţean în grija primarilor, pe motiv că procedura de achiziţie a produselor de către consiliile locale e mult mai simplă. Acest transfer de atribuţii a dat bătaie de cap firmelor mici, care nu au fost capabile să se impună pe piaţă, în special datorită dotărilor insuficiente şi lipsei de personal specializat. SC Vlăsia SRL are în spate o experienţă de şapte ani în ceea ce priveşte aplicarea acestui program, iar parcul său auto este de-a dreptul impresionant. Vlăsia este, în plus, una dintre puţinele firme care oferă lapte UHT, chiar în dozele de 0,2 litri, prevăzute de legislaţia în vigoare. Produsul cu care Vlăsia a cucerit Vâlcea este „La Dorna”. În favoarea laptelui UHT pledează caracteristicile pieţei autohtone. Nu toate şcolile au frigidere în care să ţină laptele pasteurizat, astfel încât acesta să nu se strice. Potrivit specialiştilor Institutului de Bioresurse Alimentare, laptele UHT, cum este cel distribuit de Vlăsia, poate fi păstrat luni întregi la temperatura camerei. Faţă de cel pasteurizat, el pierde din vitamine, dar păstrează calciul şi proteinele. Contactându-l pentru a-l întreba cum decurge colaborarea cu primăriile vâlcene, managerul societăţii piteştene, Aurel Săvulescu, ne-a precizat că aleşii din judeţul nostru au manifestat o foarte mare deschidere şi dorinţa de a asigura în cele mai bune condiţii derularea programului „Cornul şi laptele”, fapt pentru care a ţinut să le transmită tuturor mulţumiri.

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button