Administratie

Ion Sandu, un primar care ştie să-şi respecte promisiunile

Primarul comunei Perişani, Ion Sandu, este unul dintre puţinii primari din Vâlcea care a realizat extrem de multe pentru comuna pe care o păstoreşte, într-un timp relativ scurt. În privinţa atragerii de fonduri pentru comune, probabil Ion Sandu se situează pe primul loc în judeţ, edilul din Perişani reuşind să aducă în cei patru ani de mandat, aproximativ 150 de miliarde de lei vechi. În 2004, când a candidat pentru funcţia de primar al comunei Perişani, Ion Sandu a avut un program electoral compus din 19 puncte. Din cele 19 promisiuni electorale, 17 au fost duse la bun sfârşit, multe dintre ele chiar în primii doi ani de mandat. „În momentul de faţă pot spune că am dus la bun sfârşit aproximativ 95 la sută din ceea ce am promis în campania electorală din 2004, iar acest lucru s-a întâmplat încă din primii doi ani de mandat.

Singurele promisiuni pe care încă nu le-am putut finaliza sunt biserica din satul Poiana care va fi o construcţie noua şi pentru care avem toate aprobările necesare, s-a stabilit şi locaţia unde va fi ridicată, am obţinut şi banii necesari finalizării acesteia, aproximativ 800 de milioane lei vechi, urmând ca în această primăvară să demarăm lucrările” – a spus primarul Sandu.

Agroturism fără infrastructură… nu există

Dacă marea majoritate a primarilor se gândesc numai la iluminat public, asfaltări, etc., primarul din Perişani merge mai departe şi se gândeşte şi la atragerea de turişti în renumita Ţară a Loviştei. Acestea vrea să se concentreze în acest an pe dezvoltarea turismului în zonă, urmând exemplul colegului de partid de la Horezu, Gheorghe Niţă. „Un alt punct pe care n-am reuşit să-l duc la bun sfârşit este promovarea agroturismului în zonă. Însă, acest ultim punct nu poate fi dus la bun sfârşit dacă nu ai infrastructura pusă la punct, şi aici mă refer la drumuri, alimentarea cu apă şi canalizarea. De aceea ne-am axat în primul rând pe această problemă, urmând ca după finalizarea acestor lucrări să ne ocupă şi de problema agroturismului din zonă. În acest an mă voi concentra mai mult timp pe această problemă, iar în câţiva ani vreau ca Ţara Loviştei să devină un punct de atracţie important pentru turiştii care vin în zona noastră” – a concluzionat primarul din Perişani

Lipsa apei… istorie pentru perişeneni

O altă problemă cu care se confruntau locuitorii comunei Perişani în anii trecuţi era lipsa apei potabile, în special când era secetă. Oamenii erau nevoiţi să parcurgă un drum de aproximativ 3-4 kilometri până la cea mai apropiată sursă de apă potabilă. Însă, începând din acest an, acest lucru poate fi dat uitării, în acest moment marea majoritate a perişenenilor având câte o pompă pentru apă potabilă, la poartă. „În ceea ce priveşte lucrările la alimentarea cu apă a comunei Perişani sunt finalizate în proporţie de 90 la sută, dintre care 60 la sută fiind realizate prin programul Sapard, restul fiind acoperit din bugetul local. Cele realizate cu fonduri proprii sunt în curs de execuţie şi mai mult ca sigur vor fi finalizate până la sfârşitul lunii aprilie. Oamenii din satul Spin, cătunul Poiana 2 şi satul Surdoi aveau mari probleme cu apa în perioada de secetă, cea mai apropiată sursă de apă potabilă pentru ei se afla la distanţă de 3-4 kilometri şi trebuiau să care cu butoaiele, însă din acest an aceste probleme vor fi de domeniul trecutului. La fiecare sursă de apă instalată s-au prelevat probe de laborator şi vă garantez că apa este perfect potabilă ne mai fiind nevoie de filtrări, purificări sau mai ştiu eu ce” – ne-a menţionat edilul comunei Perişani, Ion Sandu.
Romulus Dumitru

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button