Acasă Diverse S-a stabilit programul meciurilor din Liga Campionilor

S-a stabilit programul meciurilor din Liga Campionilor

61
0

• Oltchim dispută primul meci pe 8 februarie, cu FC Nurnberg în deplasare

Federaţia Europeană de Handbal (EHF) a dat publicităţii datele de disputare ale meciurilor din Grupele Principale ale Ligii Campionilor. Oltchim Rm. Vâlcea, calificată en-fanfare din prima fază, cu şase victorii din tot atâtea partide jucate, va întâlni în primul meci FC Nurnberg, în deplasare, pe 8 februarie. Conform programului, derbiurile cu Gyor vor avea loc pe 24 februarie (în Ungaria) şi pe 15 martie (în România). Trupa pregătită de Gheorghe Tadici are avantajul că va juca ultimele două meciuri pe teren propriu.

Dar iată programul complet al partidelor pe care echipa vâlceană le va disputa în Grupa 1 a Ligii Campionilor: FC Nurnberg – Oltchim (vineri, 8 februarie, ora 18.30), Oltchim – Lada Togliatti (vineri, 15 februarie, ora încă nu a fost precizată), ETO Gyor – Oltchim (duminică, 24 februarie, ora 16.15), Lada Togliatti – Oltchim (sâmbătă, 1 martie, ora 17.30), Oltchim – FC Nurnberg (vineri, 7 martie, ora 17.00), Oltchim – Gyor (sâmbătă, 15 martie, ora 17.00).

Adversare de temut pentru echipa lui Tadici

În ultimii ani, în competiţiile europene în care-a participat, Oltchim Rm. Vâlcea s-a întâlnit cel puţin o dată cu fiecare dintre adversarele pe care le va înfrunta în grupele semifinale ale Ligii Campionilor. Practic, doar în ceea ce priveşte echipa din Gyor bilanţul este negativ, în rest, faţă de Lada Togliatti şi FC Nurnberg vâlcencele se află în avantaj.

ETO Gyor
ETO Gyor este o echipă care-a cochetat mai mereu cu fazele superioare ale întrecerilor europene. În cursul sezonului 2003-2004, în turul 4 al Cupei EHF, Oltchim-ul a întâlnit formaţia din Gyor, dar pe vremea aceea, la Vâlcea se lucra la reconstrucţia echipei, după ce o întreagă echipă se destrămase după finala Cupei Cupelor din 2002. În aceste condiţii, Graboplast ETO Gyor avea să treacă lejer de Oltchim, cele două meciuri disputându-se pe 10 şi 18 ianuarie 2004. Unguroaicele s-au impus în ambele confruntări, mai întâi cu 25-21 în Sala Traian, iar apoi cu 29-26 la Gyor. În acel sezon, Gyor-ul Anitei Gorbicz, pe atunci o tânără stea în devenire, avea să bifeze finala Cupei EHF, dar nu şi trofeul, adjudecat de danezele de la Viborg (27-27 în Ungaria, 21-37 în Danemarca). În prezent, gruparea ungară are în componenţă handbaliste de primă mână de pe continent, precum Katalin Palinger (portar), Aurelia Brădeanu, Simona Spiridon, Orsolya Verten sau Katarina Mravikova. Până în sezonul trecut, la Gyor a evoluat şi Simona Gogârlă, actualmente componentă a echipei Rulmentul Braşov.

Lada Togliatti
Primul duel dintre Oltchim şi Lada Togliatti datează de acum şase ani. În sezonul 2001-2002, echipa vâlceană reuşea să ajungă în finala Cupei Cupelor, pe care avea s-o dispute în compania grupării abia apărute pe firmamentul handbalului feminin european, Lada Togliatti. Cu Evgheni Trefilov la timonă şi cu o trupă care peste câţiva ani avea să încununeze dublă campioană mondială, oastea rusă s-a impus în faţa jucătoarelor pregătite la acea vreme de Mariana Târcă în special datorită meciului de pe teren propriu. A fost 32-27 la Rm. Vâlcea, dar 20-28 în returul din Rusia, suficient pentru ca trofeul Cupei Cupelor să întârzie să ajungă în România. În septembrie 2007, Oltchim-ul şi-a luat însă o binemeritată revanşă în faţa rusoaicelor, care-l au acum pe banca tehnică pe Alexey Gumyanov, în Supercupa Europei, turneu organizat de Sala Traian, trupa lui Tadici impunându-se cu 31-23.
Anul trecut, Lada Togliatti a ajuns în finala Ligii Campionilor, pierdută în faţa echipei daneze Slagelse DT, grupare pregătită de Anja Andersen. La Lada Togliatti evoluează în prezent patru dintre campioanele mondiale din Franţa (Irina Bliznova – va lipsi de pe teren până la finele sezonului din pricina unei accidentări suferită la turneul final din Hexagon, Ludmila Postnova, Maria Sidorova şi Nadeja Muravieva).

FC Nurnberg
FC Nurnberg pare a fi „cenuşăreasa” grupei. Formaţia este antrenată de Herbert Muller, un tehnician de origine română, născut la Timişoara, care pregăteşte în paralel şi reprezentativa Austriei. Cu campioana Germaniei, duelurile sunt mai recent, Oltchim şi Nurnberg înfruntându-se anul trecut, în turul al 4-lea al Cupei Cupelor, atunci când echipa lui Tadici s-a impus atât în deplasare (29-27), cât şi la Rm. Vâlcea (31-26). De data aceasta, duelul va căpăta orgolii în plus, presa centrală anunţând că Muller ar putea fi succesorul lui Tadici pe banca tehnică a naţionalei. Altfel, între Oltchim şi FC Nurnberg s-a iscat în vara anului 2006 un adevărat scandal după ce Roxana Gatzel a semnat atât pentru echipa germană, cât şi pentru Oltchim, iar nemţii au făcut memoriu la EHF, care-a fost soluţionat favorabil. Din această cauză, Gatzel a fost nevoită să stea pe tuşă şase luni.

Liga Campionilor – Ediţia 2007-2008

Grupa 1
Oltchim Rm. Vâlcea
ETO Gyor (Ungaria)
Lada Togliatti (Rusia)
FC Nurnberg (Germania)

* Etapa 1-a
08/02 FC Nurnberg – Oltchim Rm. Vâlcea
09/02 Lada Togliatti – ETO Gyor

* Etapa a 2-a
15/02 Oltchim Rm. Vâlcea – Lada Togliatti
16/02 ETO Gyor – FC Nurnberg

* Etapa a 3-a
23/02 FC Nurnberg – Lada Togliatti
24/02 ETO Gyor – Oltchim Rm. Vâlcea

* Etapa a 4-a
01/03 FC Nurnberg – ETO Gyor
01/03 Lada Togliatti – Oltchim Rm. Vâlcea

* Etapa a 5-a
07/03 Oltchim Rm. Vâlcea – FC Nurnberg
09/03 ETO Gyor – Lada Togliatti

* Etapa a 6-a
15/03 Oltchim Rm. Vâlcea – ETO Gyor
15/03 Lada Togliatti – FC Nurnberg

Grupa 2
Hypo Viena (Austria)
Zvezda Zvenigorod (Rusia)
Viborg HK (Danemarca)
Slagelse DT (Danemarca)

* Etapa 1-a
09/02 Slagelse DT – Hypo Viena
09/02 Viborg HK – Zvezda Zvenigorod

* Etapa a 2-a
14/02 Zvezda Zvenigorod – Slagelse DT
17/02 Hypo Viena – Viborg HK

* Etapa a 3-a
22/02 Zvezda Zvenigorod – Hypo Viena
23/02 Slagelse DT – Viborg HK

* Etapa a 4-a
01/03 Slagelse DT – Zvezda Zvenigorod
01/03 Viborg HK – Hypo Viena

* Etapa a 5-a
08/03 Hypo Viena – Slagelse DT
09/03 Zvezda Zvenigorod – Viborg HK

* Etapa a 6-a
15/03 Hypo Viena – Zvezda Zvenigorod
15/03 Viborg HK – Slagelse DT