Primarul Constantin Liţoiu îşi doreşte un stadion de 150 de mii de euro la Zătreni
Din momentul în care echipa sa a reuşit să promoveze în eşalonul de elită judeţean, primarul din Zătreni, Constantin Liţoiu, şi-a îndreptat atenţia mai mult şi către sport. A înţeles că pentru a se menţine la nivelul Ligii a IV-a trebuie făcute anumite sacrificii, în special de natură financiară, pentru crearea condiţiilor propice desfăşurării activităţii sportive. N-a ezitat să facă aceste sacrificii şi pentru că cunoaşte importanţa pe care i-o dau fotbalului locuitorii din Zătreni. Sportul-rege este iubit în comună, mai ales că meciurile de la sfârşit de săptămână sunt printre puţinele manifestări de care se pot bucura şi la care participă o parte a comunităţii.
Primarul i-a ajutat să creeze o echipă competitivă, a făcut eforturi pentru a aduce jucători şi din altă parte, fiind conştient că doar cu localnici nu este posibil să se menţină în Liga a IV-a, a încercat să mai aducă şi îmbunătăţiri la teren şi anexe, însă marele proiect care se doreşte a fi în beneficiul fotbalului din comună îl reprezintă cel legat de modernizarea bazei sportive. Proiectul a fost deja finalizat, fiind repartizat pentru avizare. Dacă se aprobă, comuna Zătreni va avea un stadion modern, de aproximativ 150 de mii de euro. Vor fi create toate condiţiile pentru a putea fi acreditat să găzduiască şi meciuri de Liga a III-a. Între lucrările care se vor efectua cu acest prilej al modernizării bazei sportive se numără şi amenajarea terenului care va avea o lungime de 100 de metri şi 62 de metri lăţime, împrejmuirea acestuia, ridicarea unei tribune de 104 locuri, crearea unor grupuri sanitare moderne pentru jucători şi arbitri şi, separat, altele pentru spectatori, amenajarea a două vestiare cu duşuri şi toate cele necesare. Întreg stadionul se va întinde pe o suprafaţă de 6200 de metri pătraţi.
Dacă Olteţul retrogradează, şeful de post din Zătreni pleacă în altă comună
Investiţiilor care se doresc a fi făcute în baza sportivă de la Zătreni nu demonstrează decât că edilii îşi doresc mai mult de la sport decât le este oferit în acest moment. Tocmai de aceea este evident că se exclude din start varianta retrogradării echipei în Liga a V-a, mai ales că bugetul pentru anul acesta care se doreşte a fi alocat fotbalului este de 100 de milioane lei vechi, identic cu cel din 2007, când echipa a reuşit să evite excluderea din elită. Primarul Constantin Liţoiu i-a atenţionat deja pe oamenii legii care se ocupă de Olteţul, respectiv pe Vîlcu şi Iordache, că dacă echipa va retrograda în acest an, ei vor fi nevoiţi să-şi caute serviciu în altă parte. „Vîlcu e antrenor, aşa că trebuie să răspundă de rezultatele echipei. Dacă retrogradăm, dispare şeful de post din comună, se duce în altă parte”, a glumit Liţoiu pe seama acestui aspect. În altă ordine de idei, să mai spunem că, pentru a spori şansele de a se menţine la nivelul actual, oficialii din Zătreni fac demersuri pentru întărirea echipei prin aducerea unor jucători noi, care să facă faţă în Liga a IV-a, de la echipele din împrejurimi. Deocamdată nu ne-au dezvăluit numele celor vizaţi pentru a nu întâmpina probleme în cazul unor transferuri. Cert este că au neapărată nevoie de un portar sau de jucători care să suplinească în teren alţi doi care s-ar putea reprofila ca şi portari. Deşi au 18 legitimaţii la echipă, locul acestora în teren nu poate fi ocupat, aşa că va fi nevoie şi de anumite improvizaţii. Însă, până la întărirea lotului, cei care se ocupă de Olteţul Zătreni au conştientizat că este necesară şi pregătirea de dinaintea reluării campionatului. Astfel că şi-au chemat jucătorii la antrenamente. Acestea au loc în fiecare sâmbătă şi duminică, cu anumite excepţii. Îşi doresc şi nişte partenere de antrenament, însă până acum n-au rezolvat nimic în acest sens. Şi-ar dori desfăşurarea unui trial cu echipele din zonă, cum ar fi Minerul Berbeşti sau grupările din Mateeşti. Să se desfăşoare într-o singură zi mai multe meciuri, însă cu condiţia ca acest trial să fie găzduit de o altă localitate, întrucât terenul din Zătreni, în acest moment, nu prea poate fi folosit.
Laurenţiu SIMA