Economie

Constantin Roibu nu vrea privatizarea Oltchim cu investitori strategici, ci cu fonduri de investiţii

La finele săptămânii trecute, în sala de şedinţe a combinatului Oltchim a avut loc o şedinţă extraordinară a Consiliului Judeţean, ocazie cu care managerii CET Govora şi Oltchim au prezentat în faţa consilierilor judeţeni programele de dezvoltare ale celor două societăţi. Astfel, directorul general dr. ing. Constantin Roibu a făcut o prezentare a programului de dezvoltare al Oltchim în perioada 2007-2013, iar directorul general ing. Mihai Bălan a prezentat programul de dezvoltare şi retehnologizare al CET Govora î perioada 2007-2012, pentru o funcţiune sigură şi ecologică. În sală au mai fost prezenţi senatorul Mihail Popescu şi deputatul Aurel Vlădoiu.

Planuri de viitor

Directorul general al Oltchim, dr. ing. Constantin Roibu a trecut în revistă activitatea societăţii în ultimele două decenii, subliniind importanţa preluării unor societăţi care funizează materie primă pentru combinatul vâlcean, precum şi cea a modernizării secţiilor deja existente. Roibu le-a spus participanţilor că este în tratative în vederea preluării secţiei Piroliză din cadrul Arpechim, dar şi cu CET Govora şi USG în vederea preluării unei părţi din acţiunile celor două societăţi. Managerul Oltchim s-a referit pe scurt şi la planul formării unui consorţiu de firme (Oltchim, CET şi USG) care să preia SALROM. De asemenea, Constantin Roibu a cerut sprijin în vederea lipirii la CET Govora a cât mai multor microhidrocentrale, în vederea obţinerii unui preţ mai mic la energia electrică. Managerul Oltchim a abordat şi chestiunea privatizării societăţii. „Voi lupta ca Oltchim să nu fie privatizat cu un investitor strategic, ci cu fonduri de investiţii”, a spus Constantin Roibu. Acesta s-a referit pe scurt şi la situaţia de la Ocnele Mari, declarând că „treaba cu surupatul la Ocne e mai mult una de muls bani”.

Program de dezvoltare

La rândul său, directorul general al CET Govora, ing. Mihai Bălan a vorbit despre programul de dezvoltare a societăţii. Astfel, obiectivele majore sunt următoarele: acoperirea integrală a pieţei locale de energie, funcţionare sigură şi eficientă pentru următorii 20 de ani, respectarea normelor de mediu, satisfacerea clienţilor şi angajaţilor. Costurile pe care retehnologizarea CET Govora le implică nu sunt deloc de neglijat, numai pentru modernizarea reţelei principale a Râmnicului fiind nevoie de circa 150 milioane euro. Costuri suplimentare vor fi implicate de investiţiile de mediu, în acest context punându-se un accent deosebit pe emiterea aşa-numitei energii verzi.

Ioana Liţă – 35 de ani de muncă la CET

Un moment deosebit l-a constituit discursul doamnei Ioana Liţă, şefa departamentului Resurse Umane din cadrul CET Govora, cu ocazia împlinirii a 35 de ani de muncă în această societate. Doamna Liţă a vorbit despre împlinirile profesionale pe care le-a cunoscut pe parcursul acestor ani, menţionând că nu ar renunţa pentru nimic în lume la farmecul pe care-l implică lucrul pe platforma chimică vâlceană.
Octavian HERŢA

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button