Acasă Diverse „Am întâlnit o selecţionată a selecţionatelor”

„Am întâlnit o selecţionată a selecţionatelor”

74
0

Chiar dacă şi Oltchim Rm. Vâlcea se confundă cu echipa naţională a României, nici Viborg nu e mai prejos. În lotul grupării daneze sunt câteva jucătoare care sunt componente de bază în reprezentativele ţărilor de care aparţin. Este vorba de muntenegreanca Bojana Popovici, de nemţoiacele Gritt Jurack şi Nora Reiche, de norvegiencele Katrine Lunde şi Ida Bjordalen, plus alte câteva internaţionale daneze, în frunte cu campioanele olimpice Rikke Skov şi Lene Lund. Absentă în meciul de la Vâlcea, Cristina Vărzaru se numără şi ea printre vedetele de la Viborg. „Am întâlnit o selecţionată a selecţionatelor şi îmi pare foarte bine că am obţinut acest rezultat. A fost un succes al dăruirii totale a jucătoarelor, pentru efortul pe care l-au depus fetele au meritat din plin să câştige meciul.

Ne bucurăm pentru această victorie, e un rezultat de excepţie pentru handbalul românesc şi vâlcean, iar mie îmi pare bine şi pentru aceşti spectatori, care practic au fost cu adevărat, şi în acest joc, al optulea jucător al echipei. Sunt mulţumit că nucleul de jucătoare de la Vâlcea, care fac parte şi din echipa naţională, au demonstrat încă o dată că pot să joace la un asemenea nivel. Consider că Viborg, în actuala formulă, este peste multor echipe naţionale, ba chiar peste ce a reprezentativelor Danemarcei sau Norvegiei. În acest sens, pentru că sunt obligat să mă gândesc de fiecare dată şi la echipa naţională, cred că acest joc a fost un test foarte bun şi pentru prima reprezentativă a ţării noastre”, a mărturisit antrenorul Tadici după încheierea partidei.

Viborg are o ofensivă de temut

„Sunt extraordinar de mulţumit de evoluţia echipei, de absolut toate jucătoarele care-au intrat pe teren, fiecare a dat ce a putut, după forţele proprii, toate şi-au dorit foarte mult victoria, şi am obţinut până la urmă ceea ce ne-am propus. Am avut de înfruntat o ofensivă de temut, având-o în prim plan pe Bojana Popovic, jucătoarea sezonului trecut, iar clasa ei s-a văzut şi-n acest joc. De regulă, Viborg e o echipă foarte bună, care ştie să pună în valoare extraordinar ambii interi, extremele, dar şi pivotul. Cred că după meciurile din anii trecuţi, şi după cele de la echipa naţională, nu mai e o surpriză faptul că jucătoarele de la Oltchim evoluează în acelaşi ritm pe toată durata celor 60 de minute”, a mai spus Tadici, care-a lăudat apoi apărarea: „În orice joc, apărarea este faza de bază, fără defensivă nu poţi să rezişti. Sigur că am lucrat foarte mult la apărare, fetele s-au completat foarte bine, inclusiv cu portarii. Aţi văzut câteva intervenţii de excepţie ale Luminiţei Dinu, care ne-au dus la şase goluri diferenţă, a intrat apoi Talida Tolnai, care-a scos la rândul ei vreo 4-5 mingi foarte grele, în situaţii de 1 la 1 cu handbalistele daneze, astfel că ne-a înlesnit drumul spre victorie”, a mai spus Tadici.

 „50 la sută calificaţi!”

Altfel, tehnicianul Oltchim-ului a apreciat că graţie succesului obţinut în duelul cu Viborg, şansele de calificare în fazele superioare ale echipei vâlcene au crescut la 50 la sută: „După această victorie importantă cred că în proporţie de 50 la sută am rezolvat şi problema calificării, desigur în condiţiile în care vom gestiona foarte bine această oportunitate, iar eu nu o să las să slăbească concentrarea jucătoarelor în ceea ce priveşte competiţia. Trebuie să fim în permanenţă conectaţi, vrem să câştigăm în continuare şi alte meciuri, să ne calificăm în premieră pentru handbalul românesc în fazele superioare ale Ligii Campionilor. Vom face tot ce se poate pentru a încerca să ajungem cât mai departe. Competiţia este lungă, dacă ne calificăm după această primă fază, urmează o altă grupă, întâlnim echipe tot mai puternice, apropiate de valoarea Viborg-ului, şi sigur că datele vor fi cu totul altele”.
Nicolae CIUCESCU