Acasă Liga IV Apărarea oaspeţilor, făcută şah mat

Apărarea oaspeţilor, făcută şah mat

56
0

AS Şirineasa – Luncavăţul Popeşti 5-0 (2-0)

Luncavăţul a părăsit ultimul loc din clasament. Nu mai este „lanterna roşie” a campionatului ca urmare a neatenţiei echipei Vartex care a folosit un jucător aflat în stare de suspendare astfel că a cedat popeştenilor cele trei puncte pe care le câştigase pe teren. Puncte graţie cărora trupa lui Şerban a devansat pe Topologul Nicolae Bălcescu în clasament, părăsind ultimul loc. Odată ce au spart gheaţa, sperau popeştenii să fi depăşit problemele şi să meargă din ce în ce mai bine, mai ales că a urmat meciul cu AS Şirineasa, un adevărat derby al orgoliilor altădată. Acum deja se disputa din alte considerente.

Nici una, nici cealaltă nu aveau nevoie de puncte doar de dragul amorului propriu, pentru a-şi demonstra supremaţia, ci pentru a încerca să iasă din zona „nisipurilor mişcătoare”, de risc ridicat în ceea ce priveşte retrogradarea. Favorită era echipa lui Săraru, mai ales că meciul se disputa la Şirineasa, teren cu care nu s-au prea acomodat popeştenii. Era favorită, însă se aştepta a fi un meci mai încrâncenat, pe muchie de cuţit, dus de la egal la egal. Oaspeţii au demonstrat, însă, că sunt departe de forma de altădată. Nici AS Şirineasa nu trecea printr-o perioadă bună, dar şi-a revenit la meciul cu Luncavăţul. „De data asta a zis Dumnezeu să mai marcăm şi noi , la câte ratări am avut în ultimele meciuri!” este explicaţia dată de primarul Săraru pentru cele cinci goluri marcate în poarta vecinilor de la Popeşti. Cu Mărăcine între buturi, revenit la echipă după unele discuţii ce le-a avut cu oficialii din Şirineasa care l-au ţinut departe de fotbal vreo două săptămâni, băieţii pregătiţi de Ciofîcă n-au întâmpinat nici o problemă în a se impune. Scorul s-a menţinut strâns doar vreo 30 de minute, până când gazdele au marcat primul gol. Până la pauză AS Şirineasa avea să-şi majoreze avantajul la 2-0, iar în partea secundă a mai marcat de trei ori, astfel că Săraru a câştigat categoric, cu 5-0, „lupta” cu Şerban. „Acum sunt liniştit. Nu mai ocupăm un loc retrogradabil. Sper să mai luăm nişte puncte şi etapa viitoare când vom întâlni pe Dinamo Horezu, singura echipă dintre viitoarele adversare care se află mai în faţă, acolo sus. Apoi mai avem cu Govora şi la Băbeni. Ar fi bine dacă am mai urca şi noi în clasament. Trebuie să forţăm acum pe final pentru a sta liniştiţi iarna asta, să ne putem bucura şi noi de banchet”, a spus, la finalul meciului, primarul Săraru.

Anunţul dat de Săraru s-a făcut auzit în judeţ

Nemulţumit de ce a arătat echipa în acest campionat, primarul de la Şirineasa, Dan Săraru, a dat săptămâna trecută publicităţii un anunţ de căutare a unor jucători cu potenţial, care ar putea face faţă nivelului Ligii a IV-a. Condiţiile pe care le oferă, suficient de bune pentru acest nivel, au făcut ca primarul să poată avea câteva variante de legitimare a unor noi jucători. A păstrat însă misterul în ceea ce-i priveşte. „Anunţul s-a făcut auzit. Am găsit câţiva jucători. Sunt de la «Onoare», dar se pot descurca şi aici, la Liga a IV-a. Urmează să-i legitimăm în cursul acestei săptămâni. I-am lăsat să joace în etapa această pentru echipele lor. Tot ce vă pot spune este că sunt jucători tineri şi buni”, a precizat Săraru.   (M.V.)