Ancheta

Emilian Isuf, un primar cu lipici la bugetul local

Aşa cum scriam într-una din ediţiile trecute ale ziarului, primarul din Drăgoeşti, Emilian Isuf are preocupări extraadministrative, care l-au făcut să intre în atenţia noastră. Vă spuneam că primarul nostru se agită rău pentru o firmă de construcţii, din dorinţa ca societatea cu pricina să câştige o licitaţie pentru reabilitarea unui drum comunal. Pentru că la referendumul pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu, în comuna Drăgoeşti s-a înregistrat un scor foarte bun în favoarea demiterii, se pare că premierul Călin Popescu Tăriceanu a aprobat suma necesară reabilitării unor drumuri din localitate. Atât i-a trebuit primarului, care şi-a pus imediat antenele în funcţiune.

Gurile rele din Primăria Drăgoeşti spun că primarul a intervenit pentru o firmă din Piteşti, la rugăminţile şefului APIA Vâlcea, Valentin Haralambiade. Mai exact, este vorba despre asfaltarea a două drumuri comunale – DC44 şi DC45 (Boncani şi Geamăna). Pe lângă acest aspect, am primit la redacţie o scrisoare plină de amărăciune de la un grup de cetăţeni ai comunei Drăgoeşti, în care ni se semnalează o serie de aspecte cel puţin negative din activitatea primarului. Astfel am aflat că la primărie nu există o scară specială pentru bolnavi şi persoane cu handicap, cu trepte uşor accesibile. De asemenea, în cadrul primăriei nu există o sală festivă de ceremonii. Sala care ar fi trebuit să aibă această destinaţie a fost transformată în bibliotecă. Primăria Drăgoeşti a achiziţionat un buldoexcavator cu 570 milioane lei vechi, în condiţiile în care la Galicea a fost cumpărat unul similar cu 200 milioane lei vechi. Într-o şedinţă a Consiliului Local s-a hotărât ca acest utilaj să aducă un venit anual de 250 milioane lei. Cetăţenii din Drăgoeşti spun că acest utilaj este folosit zilnic de persoane fizice, fără a plăti vreun leu, pe motorina primăriei, în special pentru afacerile edilului. Primăria a mai cumpărat şi un număr de 6 staţii de autobuz fără aprobarea Consiliului Local. La Buciumani, una dintre aceste staţii a fost transformată în cârciumă. S-au executat lucrări la şcolile din comună precum şi la primărie: termopane, încălziri centrale, lucrări de întreţinere şi reparaţii, cu aceeaşi firmă care a executat lucrări acasă la primar şi la socrul acestuia.
Primarul a avut grijă, imediat după alegerile din 2004, să-şi angajeze toată familia pe posturi călduţe. Astfel, soţia sa a fost angajată la Spitalul Drăgoeşti, cu toate că depăşise termenul de 3 ani de liberă practică de asistent medical. La acelaşi spital a fost angajată şi soţia viceprimarului. De asemenea, copiii primarului au fost angajaţi suplinitori la şcolile din comună.

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button