Acasă Liga V ŞTIRI – Liga a V-a

ŞTIRI – Liga a V-a

65
0

Nervozitate în teren, neatenţie la schimbări!

Meciul de la Stroeşti, dintre Lera Comerţul şi Ştiinţa Grădiştea se anunţa a fi un veritabil derby al etapei în Seria a IV-a întrucât echipa învinsă şi-ar fi irosit şansele de a mai spera la câştigarea campionatului. În aceste condiţii oaspeţii au părut a fi mult mai motivaţi şi au deschis scorul foarte repede, în minutul 3, prin Văduva. După aproape un sfert de oră din joc Şaramet a mărit diferenţa la 2-0 pentru Grădiştea, însă experimentatul Toma Ciolacu – un „veteran” al fotbalului judeţean – a redus scorul în minutul 25. Cu acest scor s-a intrat la pauză, iar în partea a doua Truşcă a mărit din nou diferenţa de scor pentru Ştiinţa, la 3-1.

În ultimele zece minute gazdele au avut tresărirea de orgoliu de a restabili egalitatea prin Mogoşan şi Săraru, însă delegaţii celor de la Stroeşti n-au sesizat că au efectuat greşit scimbările. Astfel, potrivit spuselor celor de la Grădiştea, doi din cei trei juniori ai echipei gazdă au fost înlocuiţi cu seniori, greşeala fiind îndreptată mult prea târziu, fapt pentru care Ştiinţa aşteaptă sesizarea Comisiei Campionatului din cadrul AJF Vâlcea şi omologarea partidei cu scorul de 0-3. De la gazde, jucătorii au avut mai mult de comentat la gafele arbitrilor, recunoscute de ambele părţi – în special privitor la deciziile ambilor asistenţi. Cei de la Stroeşti erau nemulţumiţi şi de decizia de repetare a unei lovituri de pedeapsă, iar în ultimul minut oaspeţii au avut un jucător eliminat. După fluierul final a existat un jucător al echipei gazdă care a lovit un adversar şi a încercat să-l agreseze şi pe arbitrul partidei. Cazul se va afla în atenţia Comisiei de Disciplină.

Margine, eliminat pentru injurii, a scuipat arbitrul

Meciul echipei Dinamo Horezu nu părea a fi atât de greu în compania celor de la Păstorul Vaideeni. Dificultăţile şi le-au făcut gazdele singure, chiar dacă au deschis repede scorul, în minutul 15, prin Alexandru Frunză, cel mai bun dinamovist în acest meci. Stănculea a egalat după doar câteva minute, dar Sorin Margine i-a readus pe horezeni în avantaj. A fost 2-1 scorul la pauză, iar de la vestiare a ieşit o echipă gazdă mult prea nervoasă. În loc să-şi vadă de joc, unii fotbalişti ai echipei din Horezu au avut mereu de protestat la deciziile centralului Marius Dincă. Cel care a primit un avertisment pentru astfel de proteste a fost jucătorul Sorin Margine, în minutul 73, dar la foarte puţin timp acesta a răbufnit din nou şi a înjurat. Ferm şi cu deplină acoperire regulamentară, centralul l-a eliminat pe dinamovist pentru injurii, arătându-i cartonaşul roşu. În loc să părăsească spăşit terenul, margine l-a alergat şi l-a scuipat pe centralul partidei, într-un final plecând totuşi spre vestiare. Fără el, Dinamo Horezu a părut a fi mai liniştită şi au apărut golurile unei victorii detaşate. Acelaşi Frunză a punctat în minutele 77 şi 83 pentru o victorie normală, obţinută parcă mai uşor în inferioritate numerică.

Mătulescu a scuipat un adversar după meci

Într-o perioadă în care unii au căutat să învinovăţească pe nedrept echipa Luceafărul Pesceana, acuzând că acolo nu e chip să câştigi, iată că Vilarossa Laloşu a demonstrat contrariul. Cu o apărare exactă, gruparea din sudul judeţului a rezistat presiunii gazdelor şi, spre final, în minutul 76, a marcat unicul gol al meciului, prin Sorin Dincu. În ciuda eforturilor disperate de a restabili egalitatea, Luceafărul n-a mai marcat, astfel că meciul s-a încheiat cu succesul celor din Laloşu. O oarecare stare de nervozitate a existat în teren şi era firesc la un asemenea scor. Aşa se face că după fluierul final, în timp ce se îndreptau spre ieşirea de pe teren, unii jucători ai celor două echipe au avut câteva schimburi de replici nu tocmai ortodoxe. Fără să-şi tempereze nervii, Mătulescu de la gazde l-a scuipat pe un adversar, iar gestul său a fost văzut de centralul partidei care a decis să îl trimită pe jucătorul celor din Pesceana la Comisia de Disciplină a AJF Vâlcea.