Liga IV

CRONICI – Liga a IV-a

CRONICI – Liga a IV-a

 
Flacăra Horezu – Petrolul II Drăgăşani 2-2 (1-0)

Dobre i-a încurcat planurile lui Chelcea

După victoria de răsunet obţinută săptămâna trecută pe terenul celor de la Sportul, gruparea lui Chelcea a avut în etapa recent disputată un meci considerat uşor, cu Petrolul II Drăgăşani, în urma căruia sperau, ajutaţi de celelalte rezultate, să treacă pe primul loc. Astfel, deveneau campioni de toamnă. Însă nici liderul nu s-a încurcat, dar nici Flacăra nu a reuşit ce şi-a propus. Au tratat meciul cu lejeritate pentru că nu se aşteptau să întâmpine probleme. Partida a început destul de târziu faţă de ora oficială pentru că oaspeţii au ajuns la teren cu vreo două minute înainte ca centralul Joiţa să se pregătească să fluiere sfârşitul jocului pentru neprezentare. În tot acest timp de aşteptare gazdele se rugau ca drăgăşenenii să se prezinte la teren pentru că nu erau mulţumiţi cu o victorie de doar 3-0. Se gândeau undeva la 6, 7 goluri marcate. Dar cum „socoteala din târg nu se potriveşte cu cea de acasă”, aşa nici elevii lui Chelcea nu au reuşit să-şi îndeplinească obiectivul.

Oaspeţii au marcat de două ori, dar gazdele au câştigat repriza printr-un singur gol
În prima repriză şansa le-a surâs. Au deschis scorul în minutul 16 după o pasă a lui Buga pentru Milosteanu care, din  plonjon, cu capul, a băgat mingea în aţe: 1-0. Asta după ce oaspeţii avuseseră câteva oportunităţi de a înscrie, ratate însă. O dată chiar l-au învins pe Chiriţoiu, însă golul nu a fost validat pentru că asistentul Scheianu a semnalizat poziţia de off-side în care se afla Nicolae. Apoi a urmat o fază identică celei din care s-a marcat golul numai că de această dată servant a fost Milosteanu, iar la primire s-a aflat Buga ce nu a fost la fel de precis la finalizare ca coechipierul său. Drăgăşenenii au marcat din nou prin minutul 34 prin Rădiţa, însă Scheianu, spre nemulţumirea oaspeţilor care-au protestat la decizie, a ridicat din nou fanionul tot pentru off-side. A urmat o nouă fază în care „petroliştii” lui Mitică Dobre au solicitat eliminarea lui Buga pentru un cot în figură aplicat adversarului, dar Joiţa i-a dat galben. Jocul a continuat iar pe final de repriză oaspeţii au avut din nou posibilitatea de a restabili egalitatea după o frumoasă combinaţie între Nicolae şi Dumitrescu, însă cel din urmă s-a complicat, astfel că gazdele terminat repriza în avantaj.

Dobre a ameninţat că-şi retrage echipa de pe teren
La pauza dintre reprize preşedintele şi antrenorul Petrolului II Drăgăşani, Dumitru Dobre, s-a îndreptat că observatorul Olaru şi supervizorul Pintilie pentru a le face cunoscute nemulţumirile sale legate de arbitraj şi pentru a-i atenţiona că, în cazul în care deciziile arbitrilor vor continua să-l dezamăgească îşi va retrage echipa de pe teren. „La prima fază îi scor afară. Păi nu se poate aşa ceva. Arbitrează mai bine spectatorii decât ei”, a spus, mai exact, Mitică Dobre.

S-a mers cap la cap

În partea secundă s-a echilibrat situaţia din toate punctele de vedere şi pe teren şi pe tabela de scor. În minutul 62 o centrare din flancul drept l-a găsit singur în faţa porţii pe Nicolae care-a restabilit egalitatea. Dar bucuria marcării golului nu a durat decât până la reluare când Milosteanu a profitat de o greşeală a defensivei adverse şi a înscris pentru 2-1, trecându-şi în cont dubla. Apoi, acelaşi Milosteanu, în lupta pentru minge, l-a lovit fără intenţie pe un jucător oaspete ce nu a mai putut continua jocul. Cum Dobre nu mai avea vreun jucător pe bancă, echipa a rămas în inferioritate numerică. Dar, chiar şi aşa, Petrolul a reuşit să marcheze din nou, pentru 2-2, în minutul 77. Vâlvoi a recuperat o minge aproape de mijlocul terenului, a înaintat şi, profitând de ieşirea portarului, a şutat spre colţul lung, marcând. Situaţia s-a echilibrat şi numeric după ce Dina, proaspăt intrat în tabăra gazdelor, a faultat, a primit galben pentru proteste, a continuat să insiste să protesteze astfel că l-a primit şi pe cel de-al doilea şi implicit pe cel roşu. Finalul a fost destul de tensionat. Scheianu a fost la un pas de a fi lovit de gazde după ce în ultimul minut al prelungirilor a ridicat fanionul pentru un off-side la Buga ce reuşise să înscrie. Astfel, meciul s-a terminat la egalitate, un rezultat ce a făcut ca Flacăra Horezu să pice pe locul 3 în clasament, poziţie pe care va staţiona până în primăvară. 
Au evoluat formaţiile:
Flacăra Horezu: Chiriţoiu – Grigore, Pătularu, Pătroi, Porumbescu, Nica, Negoi, Buga, Milosteanu, Grecu, Băcanu. Au mai jucat: Dina, Bălăşcuţă, Ciontea.
Petrolul II Drăgăşani: Ciocîia – Munteanu, Rădiţă, Nicolae, Dumitrescu, Roşu, Zamfir, Pană, Tudor, Dumbravă, Drăguşin. A mai jucat Vâlvoi.

– Simona SIMA

Forestierul Băbeni – Unirea Tomşani 1-1 (1-0)

Egal scos de gruparea lui Pearcu în minutele de prelungire

După un început în forţă în startul acestui campionat, Forestierul Băbeni a avut un final de tur mai puţin reuşit. Trupa lui Eugen Roşu a căzut astfel pe locul 12 înaintea partidei cu Unirea Tomşani. De partea cealaltă, după un start greu de campionat, nou-promovata în acest eşalon, Unirea Tomşani, a dat semne de revenire şi a fost aproape de a scoate un egal cu mult mai experimentata grupare a lui Dan Săraru, AS Şirineasa. Dacă runda precedentă tomşănenii  au fost ocoliţi de şansă, primind golul cu care au pierdut de la AS Şirineasa în minutele de prelungire, acum trupa lui Dumitru Pearcu a avut noroc. După ce în prima repriză gazdele au marcat prin Radu, meciul curgea spre victoria băbenarilor. Mai ales că din minutul 20 jucătorul oaspeţilor, Matei, fusese eliminat pentru injurii. Finalul de meci a adus, însă, lovitura de graţie a tomşănenilor, aceştia egalând chiar în minutele de prelungire. Aşadar, Forestierul Băbeni termină acest tur de campionat pe locul 12, cu un deloc liniştitor –9 (!!!) la adevăr, în timp ce Unirea Tomşani păstrează cel puţin până în primăvară „lanterna roşie” a serie. Trupa primarului Pearcu scoate doar trei puncte în 17 partide, destul de puţin pentru o echipă chiar dacă nou-promovată. (I.G.)

Minerul Berbeşti – Minerul Costeşti 8-1 (3-0)

Berbeştenii lui Ilinca au făcut scor cu „ortacii” din Costeşti

Deşi au avut câteva sincope pe parcursul acestui tur de campionat, gruparea lui Vasile Ilinca nu-şi mai permitea încă un pas greşit, mai ales că în ultima etapă a turului la Berbeşti venea o echipă accesibilă, Minerul Costeşti. Meciul a fost la discreţia gazdelor care au intrat la pauză cu un avantaj considerabil: 3-0. Punctaseră pentru berbeşteni Gârlă, de două ori, şi Săndulescu. Partea secundă a fost un galop de sănătate pentru gazde care au mai punctat de cinci ori. Oaspeţii au reuşit să înscrie golul care le-a salvat onoare abia când trupa lui Ilinca avea un avans considerabil: 5-0. pentru gazde au marcat, aşadar, în victoria categorică în faţa colegilor „ortaci” de la Costeşti, Gârlă (2), Săndulescu, Nica, Badea, Meilă şi Gherghe (2). Berbeştenii termină deci prima parte a acestui campionat pe poziţia secundă, la doar trei puncte în spatele liderului, însă în retur trupa lui Ilinca va juca la Bărbăteşti cu Sportul. În schimb, salvată anul trecut „la mustaţă” de retrogradare, formaţia Minerul Costeşti se află şi acum în zona „nisipurilor mişcătoare” ale clasamentului. Trupa din Costeşti este acum pe locul 15, cu 14 puncte strânse în 17 partide. (I.G.)

Electra Rm. Vâlcea – Olteţul Zătreni 4-0 (3-0)

Victorie fără emoţii pentru „electricieni”

Meci fără istoric pe Stadionul Nord din Rm. Vâlcea. Electra, grupare ce nu a cunoscut înfrângerea în 16 partide, întâlnea nou-promovata Olteţul Zătreni, grupare fără pretenţii în acest sezon. La pauză scorul a fost unul de neprezentare pentru gruparea preşedintelui Gheorghe Bucuroiu. Au marcat, pentru Electra, Mătăsaru, Mitrache şi Nicolaescu. Partea a doua a meciului a fost una de uzură, oaspeţii jucând totuşi un fotbal frumos, fără să se închidă în apărare. La adăpostul acestui 3-0 înregistrat la pauză, „electricienii” nu mai forţează şi înscriu doar o dată prin Cherăscu. În mare parte, ca o concluzie, partida s-a jucat în mare parte într-o singură direcţie, gazdele fiind cele care au dictat cursul jocului. Finalmente „electricienii” lui Lucian Giurcă au câştigat cu 4-0 şi păstrează intactă situaţia la rubrica înfrângeri. Giurcă a trimis în teren următorul 11: Dina – Bâzgan, Nicolaescu, Niculicioiu, Popa, Sobolu, Mitrache, Mătăsaru, Ariciu, Cherăscu şi L. Pufu. Au mai intrat Anuţa, Manuel Moldoveanu, Stoica şi Panait.  După un parcurs foarte bun, „Rapiduleţul din Nord” termină acest tur de campionat pe un onorant loc trei, la egalitate de puncte cu berbeştenii lui Vasile Ilinca, şi la doar trei puncte în spatele liderului, Sportul Rm. Vâlcea. În schimb, la prima sa prezenţă în eşalonul patru, Olteţul Zătreni termină turul pe locul 13, cu doar 15 puncte strânse în 17 partide. (I.G.)

 Alma Lex Drăgăşani – Topologul N. Bălcescu 6-2 (5-0)

Jandarmi renăscuţi

Nici nu trecuseră 40 de secunde când Nicu Buniţă deschidea seria de goluri în faţa unei formaţii care speria Liga a IV-a prin victoriile în deplasare. De data aceasta Topologul a făcut doar un simplu act de prezenţă la Drăgăşani, dar şi militarilor le-a reuşit aproape totul făcând cel mai bun joc în faţa propriilor suporteri. După golul lui Buniţă, în minutul 15 era deja 3-0, Alma Lex înscriind prin Ciopor (minutul 4) şi acelaşi Nicu Buniţă (minutul 15) pentru ca scorul reprizei să fie stabilit de Nicu Buniţă (minutul 27) şi Buşu (minutul 39). O primă repriză excelentă care, dacă era la fel continuată, asistam la un scor şi mai categoric ca acela afişat după cele 90 de minute. Semn că echipa Alma Lex a trecut cu bine şocul schimbărilor de efectiv, că perioada de adaptare a noilor jucători s-a terminat şi că în retur echipa jandarmilor din Drăgăşani va avea un cuvânt greu de spus într-o serie în care surprizele se ţin lanţ, echipele din subsolul clasamentului dând o replică neaşteptată celor de pe primele locuri. De partea cealaltă, oaspeţii au deziluzionat, făcând o simplă figuraţie pe teren, nu au mai reuşit să surprindă prin jocul creativ care le-a adus atâtea puncte în jocurile din deplasare.În repriza a doua Alma Lex mai reduce turaţia şi permite oaspeţilor să înscrie din două lovituri de la 11 metri prin Badea (minutul 76) şi Cruceru (minutul 79) după ce Ciopor, în minutul 74, încheia seria golurilor militarilor după un joc în care echipa gazdă a crezut în forţa sa.

Au evoluat formaţiile:

Alma Lex Drăgăşani: Tănasie – Drăgan, Nichifor, Jalbă, Ciortan, Ciopor, Buşu, Octavian Buniţă, Fl. Popescu, Toni Buniţă, Voican. Au mai jucat: Preda, Baciu, Eftimie, Săraru.

Topologul N. Bălcescu: Badea – Irinescu, Cruceru, Nedescu, Borcan, Mazilu, Badea, Văduva, Băiţa, Roman, Mirescu. Au mai jucat: Grigoroiu, Neciu, Tătuţ.

A arbitrat la centru Ion Iordache, ajutat la cele două linii de Vasile Niculicioiu şi Silviu Donţu (toţi din Rm. Vâlcea). Obsevator AJF: Teo Ţarălungă(Rm. Vâlcea)

Sandu ŞOCU

 AS Şirineasa – Cozia Călimăneşti 3-0 (2-0)

Victorie de moral pentru trupa lui Dan Săraru

Sporea, de două ori, şi Iordache, au semnat o victorie clară a grupării lui Dan Săraru, AS Şirineasa, pe teren propriu, cu cei de la Cozia Călimăneşti. „A fost o partidă pe care am dominat-o de la un capăt la altul, astfel că victoria noastră nu poate fi pusă la îndoială. Îi felicit pe băieţi pentru felul cum au jucat, pentru ambiţia cu care s-au bătut pentru fiecare minge şi, desigur, pentru rezultat”, a declarat, la final, finanţatorul grupării din Şirineasa, cel care este şi primar al localităţii, profesorul Dan Săraru. A fost 2-0 la pauză, după cele două reuşite ale lui Sporea, cel care, iată, a „recidivat”, Sporea fiind şi cel care a punctat pentru victoria echipei sale din runda precedentă, în minutele de prelungire, la Tomşani. De menţionat că mai bine de 50 de minute oaspeţii au jucat cu doi oameni în minus, aceştia fiind trimişi la vestiare din diferite motive disciplinare de central. Nici delegatul grupării din Oraşul Staţiune Lary Mihăilă, n-a încheiat meciul pe bancă, el fiind trimis să se liniştească după accesele repetate de furie şi nervi avute până când a fost eliminat. La final de tur, AS Şirineasa termină pe un loc 8 cu 28 de puncte dar cu +1 la adevăr. De partea cealaltă, Cozia, fosta echipă a fostului, încheie sezonul pe poziţia a doisprezecea cu doar16 puncte strânse în 17 runde şi cu minus 9 la adevăr. (I.G.)

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button