Acasă Ancheta Politia vâlceana de la cap se împute

Politia vâlceana de la cap se împute

168
0

Nu vă fie frică, Adrian Cazan pică!

Poliţia vâlceană de la cap se împute

Începând de astăzi, va fi mare fierbere în poliţia vâlceană şi mass-media pentru că, pe calea bluetooth-ului, într-o discotecă cu multe telefoane mobile la vedere, am intrat în posesia înregistrărilor convorbirilor telefonice dintre Traian Grănişteanu, lider PNG şi patron al firmei de pază şi protecţie TADEC, şi denunţătorii de la Colibaşi via Bucureşti ai lui Adrian Cazan: Cornel Moraru şi Valentin Rotaru. Cum bine aţi intuit, dialogurile cutremurătoare pe care începând din această ediţie vi le vom face cunoscute şi vouă, picătură cu picătură, au legătură cu câteva afaficuri grave din viaţa de şmecher a inspectorului Adrian Cazan, şeful IJP Vâlcea. Amr-urile cu pricina au, evident, peste 2000 de kilo, respectiv 2,869 mega, întrucât dau pe faţă chestiuni interesante, grele, chiar puşcăriabile, ce implică, aşa cum veţi constata, plasarea pe piaţă a unor maşini de lux furate, taxe de protecţie de la hackeri şi cam tot ce-i mai nasol în viaţa de poliţist corupt, cum susţin ambii interlocutori ai lui Grănişteanu, politician în a cărui opinie, e clară treaba că pe şeful Inspectoratului Judeţean de Poliţie nu-l va apuca sfârşitul acestui an în funcţie şi probabil nici prea departe de Mircia Gutău, cel care a avut un cuvânt greu la numirea sa, dar pe care ulterior, ruşinică!, l-a făcut pe la spate, desigur, nu în sensul la care s-ar putea gândi cei mai perverşi dintre voi. Un alt motiv pentru care liderul PNG Vâlcea consideră că odată demis, dacă nu cumva va suporta întregul pachet de consecinţe, Cazan se va putea strecura printre „lupii” de care încă mai trebuie să protejeze „stâna cu oi” îl reprezintă şi faptul că acesta a dobândit calităţile necesare, cum reiese din stenograma discuţiei cu Cornel Moraru, prezentată mai jos. Reamintim că scandalul dintre Traian Grănişteanu şi Adrian Cazan a debutat şi cu intimidarea familiei liderului politic, care ulterior nu s-a sfiit să reacţioneze. El a acuzat de curând că un oarecare N. Săndulescu, rudă cu un boss de la mascaţi, a pus-o pe meleagurile noastre de o firmă de protecţie şi pază care îşi desfăşoară activitatea ilegal. Grănişteanu susţine, de altfel, că distribuţia drogurilor a cunoscut o dezvoltare fără precedent mai ales în punctele în care se asigură paza la negru. „Firma acestui Săndulescu asigură paza, din câte ştiu eu, în Ostroveni, la Enigma, la Blody Mary, Inter Club, Lordu, Jet Set şi încă vreo câteva. Ei bine, acest personaj este protejat de capi din Poliţie, deşi treaba asta miroase şi a evaziune fiscală. Oamenii lui sunt trecuţi cu câte două ore de program, dar îi vezi la treabă şi spre dimineaţă. De când am deschis cutia Pandorei, au lansat lupta împotriva mea pe toate căile, ajungându-se inclusiv la intimidarea familiei mele, lucru pe care nu-l tolerez”, avertiza recent Traian Grănişteanu. Dar, mai bine să vă lăsăm să savuraţi materialul următor.  

 Traian Grănişteanu: Ţi-am explicat care e treaba: eu am început o luptă cu acesta, cu Cazan. A început în şedinţe să se ia aiurea de mine, fără să aibă dreptate. Şi acum am început pe faţă lupta cu el, mă înţelegi?
Cornel Moraru: Foarte bine!
Traian Grănişteanu: Pe mine mă interesează cât mai multe date despre el, despre ăla de care mi-ai zis tu aseară, că mai ştiu şi eu că cică el strânge bani de la hackeri, acela, Crivăţ.
Cornel Moraru: Crivăţ cu Stoica. Vezi că mai e încă unul, Stoica.
Traian Grănişteanu: Îl ştiu şi pe ăla, îl cunosc, ăla e ofiţer. Da!
Cornel Moraru: Acum l-o făcut inspector…
Traian Grănişteanu: Aha-aha!
Cornel Moraru: Deci, tati, mi s-a făcut percheziţie; s-au găsit cinci maşini la mine.
Traian Grănişteanu: Cine a făcut percheziţia?
Cornel Moraru: Cazan o luat de la Parchet, deci e înregistrată percheziţia… Că mi-a făcut mie percheziţie, lu’ Gigi Marinescu şi lu’ Toni, tinichigiul ăla al meu. Băieţii or declarat că maşinile sunt ale mele şi s-o găsit una la Toni şi una la Gigi. Aşa… nu s-a ridicat nici o maşină. Lui i-am dat un Opel Vectra nou nouţ, cu 4.000 de kilometri.
Traian Grănişteanu: Lu’ Cazan i l-ai dat pe ăsta?
Cornel Moraru: Da, l-am dus peste două zile la el, înţelegi? El o zis: „Păi, ce fac eu cu el?”. Păi, uite aşa-aşa, îl înmatriculăm, l-am înmatriculat, cu omul lui de la înmatriculări, era ăla care a murit.
Traian Grănişteanu: Da, ştiu, a murit… Dumnezeu să-l ierte!
Cornel Moraru: Ăla! I-am dat un Opel Vectra şi o zis aşa: „Costi, mai bine îl vinzi şi-mi dai banii!”. Înţelegi tu? Şi un BMW decapotabil… care banii i-o dat lui şi de la BMW-ul întâi. În raportul de percheziţie o trecut seriile de la maşini, la toate. E raportul încheiat. Nu s-a ridicat nici o maşină. Domnule, tu asta poţi să-i pui problema, dar trebuie să le spui la ăştia de la DNA să vină să mă audieze pe mine.
Traian Grănişteanu: Da’ unde eşti tu acum? Ca să ştiu eu să le spun…
Cornel Moraru: La Spitalul penitenciarului Colibaşi.
Traian Grănişteanu: Gata, bun, am înţeles! Păi, deci, eşti de acord să le spun să vină la tine?
Cornel Moraru: Da, da, da!
Traian Grănişteanu: Că nu vreau să te superi… Eu le dau ce-mi spui tu mie acum şi pentru confirmare o să le spun să vină la tine. E bine?
Cornel Moraru: Domne, le spui: persoana respectivă se găseşte la Colibaşi. A doua fază: eu am oprit nişte hackeri să le mai dea bani lu’ Crivăţ şi lu’ Stoica, care ei, ăştia, strângeau banii şi îi împărţeau cu el, cu Cazan. Iar eu i-am oprit pe hackeri…
Traian Grănişteanu: Să mai dea mai dea, acolo, cotă.
Cornel Moraru: Pe mine m-au oprit în vamă la Giurgiu, anul trecut. Au găsit la băieţii cu care am fost eu laptop, MSR, s-au găsit multe scule de făcut card-uri. Deci, toate astea s-o găsit. Au venit acolo, cu Passat-ul lui, de la Inspectorat, Crivăţ cu Stoica. Am căzut la pace cu ei – ne-o costat de fiecare câte 3 mii. Am dat fiecare câte 3 mii, că au ţinut dosarul pitit la Procuratură şi la Crimă Organizată. Şi, după un an jumătate, acum, au dat drumul la dosar, că n-am mai lăsat eu pe hackeri să le dea bani.
Traian Grănişteanu: Am înţeles! Deci, mie mi-a spus un poliţist de chestia asta, de Crivăţ, că el e perceptorul lu’ Cazan.
Cornel Moraru: Da, da, nu te-o minţit cu nimica!
va urma