Acasă Liga IV Petrolul II a ajuns rau: doar noua în teren la Popesti

Petrolul II a ajuns rau: doar noua în teren la Popesti

76
0

ŞTIRI – Liga a IV-a

 

Petrolul II a ajuns rău: doar nouă în teren la Popeşti

 

La Popeşti gazdele îşi doreau al doilea succes din campionat după ce prima victimă s-a numit Cozia Rm. Vâlcea. Drăgăşenenii nu s-au dovedit a fi de speriat, ei devenind mai de grabă spaima arbitrilor. Din motive încă necunoscute, la Popeşti s-a prezentat un adversar inferior numeric, Petrolul evoluând în tot acest meci cu doi jucători mai puţin. Pentru drăgăşeneni nu este prima dată în acest an când par să trateze cu dezinteres campionatul, în returul ediţiei trecute, la Şirineasa, situaţia fiind similară. De data aceasta echipa Petrolul II Drăgăşani, spre cinstea ei, chiar dacă a evoluat în inferioritate numerică, nu a urmărit să-şi descompleteze efectivul pentru a pune capăt meciului, deşi încasau gol după gol. Finalmente a fost 9-1 pentru Luncavăţul Popeşti. Conducerile ambelor echipe şi-au propus să câştige în runda viitoare pentru a se îndepărta din zona de jos a clasamentului.

 

Topologul Nicolae Bălcescu a obţinut prima victorie pe teren propriu

 

Mare bucurie mare la nou-promovata Topologul Nicolae Bălcescu. Echipa lui Vali Badea nu este la primul succes, ci la al cincile, însă a fost primul obţinut pe teren propriu. Adversara, Olteţul Zătreni, a evoluat cu oboseala acumulată după parcurgerea a peste 100 de kilometri, iar acest fapt şi-a spus cuvântul, rezultatul înregistrat fiind extrem de grăitor. După obţinerea primelor trei puncte pe teren propriu, fotbaliştii echipei Topologul şi-au încasat primele de victorie din partea sponsorului Vali Badea şi au sărbătorit succesul până seara, târziu.

 

Genesis Lotru Brezoi nu mai sperie pe nimeni

 

Echipa lui Dan Vârtopeanu rămâne pe minus în clasamentul Ligii a IV-a, după nouă partide disputate nereuşind să recupereze punctele cu care Federaţia Română de Fotbal a obligat fosta divizionară C să evolueze ca urmare a neîndeplinirii baremului. De partea cealaltă, fără să se întrebuinţeze prea mult, CSM II Rm. Vâlcea a învins şi a rămas pe locul doi în clasament, eşecul de la Govora atârnând greu în economia luptei pentru câştigarea campionatului. Brezoienii, chiar dacă n-au mai câştigat nici un meci pe teren propriu, speră să poată aduce din deplasare, sâmbătă, punctele necesare trecerii pe plus în clasament.

 

Vartex este interesată mai mult de următoarele etape

 

În ultimul timp FC Vartex Rm. Vâlcea a înregistrat rezultate din ce în ca mai bune, iar succesul din disputa cu redutabila AS Şirineasa vine să confirme parcursul ascendent pe care se află grupartea pregătită de Bogdan Pistol şi George Popolan. După succesul de sâmbătă, la Vartex încep calculele, conducerea echipei ajungând la concluzia că trei victorii în disputele următoare (în deplasare la Electra, tot în deplasare restanţa de la Minerul Berbeşti şi acasă cu Flacăra Horezu) ar plasa echipa de la Fedeleşoiu în lupta pentru un loc pe podium. De cealaltă parte, jucătorii de la AS Şirineasa au ţinut să-şi exprime nedumerirea legată de faptul că încă mai sunt voci care vorbesc despre suprafaţa de joc a terenului de la Şirineasa, pentru că de departe cea de la Fedeleşoiu este cea mai „groaznică” din Liga a IV-a, după spusele acestora.

 

Sportul Rm. Vâlcea rămâne cu punctaj maxim

 

Dispută aparent inegală la Tomşani, acolo unde echipa care a înregistrat numai victorii a trebuit să joace pe terenul grupării care a avut doar înfrângeri. Cei care se aşteptau la un scor fluviu s-au înşelat pentru că Unirea a evoluat cu o ambiţie ce merită apreciată, iar Sportul s-a crezut învingătoare înainte de terminarea partidei. Succesul la limită dă speranţe celor de la Sportul în realizarea unui record asemănător dinamoviştilor din prima echipă. „Vă garantez că terminăm turul fără înfrângere, iar în următoarele două etape o să mai obţinem alte două victorii!” – ne-a spus Cristian Manu, preşedintele de la Sportul, mulţumit şi el de rezultatul de la Tomşani: „am luat trei puncte şi asta contează mai mult decât orice!”

 

Meciul de la Costeşti s-a decis în prima repriză

 

Cu o serie de rezultate bune în compania echipelor tari ale Ligii a IV-a, gruparea Minerul Costeşti mai surprindea făcând paşi greşiţi atunci când întâlneau formaţii modeste. Nu s-a întâmplat aşa duminică, atunci când la Costeşti s-a deplasat FC Govora, o formaţie decimată de accidentări, suspendări şi plecări de jucători. În faţa unui astfel de adversar Minerul s-a distanţat cu lejeritate, la pauză fiind deja 3-0 pentru gazde. După pauză aspectul partidei a înregistrat un echilibru evident, însă oaspeţii n-au avut posibilitatea să mai reducă din diferenţă.

 

Minerul Berbeşti bate pasul pe loc

 

Probabil că echipa antrenată de Vasile Ilinca nu se aştepta la o replică prea bună din partea echipei Electra Rm. Vâlcea, mai ales că jucătorii antrenaţi de Lucian Giurcă veneau după un rezultat de egalitate înregistrat pe teren propriu. Convinşi fiind că dacă pierd la Berbeşti nu mai au nicio şansă la primul loc, fotbaliştii de la Electra s-au bătut pe teren pentru fiecare minge de parcă ar fi fost finalul campionatului! „Nu ne-a interesat altceva decât să rămânem cu zero la capitolul înfrângeri. Faptul că am plecat neînvinşi de la Berbeşti este şi mai bine, pentru că multă lume spunea despre Minerul că e favorită la promovare. Ei bine, uite că sunt egali cu noi!” – ne-a spus unul dintre jucătorii echipei Electra, acesta dorind să nu-i publicăm numele pe motiv că „rezultatul bun de la Berbeşti este meritul întregii echipe, iar dacă mi-aţi cerut doar mie părerea despre joc s-ar putea crede altceva!” Despre ambiţia cu care s-a jucat acest meci, numărul mare de cartonaşe galbene arătate spune totul, iar faptul că n-au existat jucători eliminaţi demonstrează că fotbaliştii celor două echipe au căutat să-şi vadă de joc.