Opinii

Fotbal în fundul gol

DE TRISTEŢE ŞI DE-AL NAIBII

Fotbal în fundul gol

Pentru mine fotbalul a fost, este si va ramane un spectacol. De mai bine de 20 de ani, din loja mea sentimentala sufar pentru aceeasi trupa o aplaud si o fluier in acceasi masura, o inteleg si o critic atunci cand ceva imi suna fals.  De aceea doresc ca atunci cand ma indrept catre stadion sa uit de toate greutatile vietii, sa uit ca painea se scumpeste, ca medicamentele au un prêt prohibitiv, doresc sa uit ca ultiumii mei bani ii dau poate pe un bilet de spectacol, doresc sa uit ca pe lume exista tradare si mai doresc ca atunci cand idolii mei ies pe gazon sa traiesc piesa alaturi de ei. 

 Urasc violenta fizica si verbala, limbajul suburban, nu am nimic cu mama nimanui si nu vreau sa ,,dau nimic’’ nimanui, dar….ma uit cu jind la stadioanele si salile de sport din lumea civilizata.  Spun civilizata pentru ca noi suntem undeva, departe.  Acolo, departe, zic, unde indiferent de ce partitura se joaca, spectatorii sunt supusi umilintelor. Acolo departe, orice parinte poate veni insotit de copii, care pot servi un hot dog, floricele sau Coca Cola chiar in arena.  Se poate bucura, cumpatat bineinteles, in voie fara sa simta privirea rece si taioasa a unor agenti de paza care se gasesc in zona conjuctural, din obligatie de serviciu.  Sunt platiti pentru a-ti zambi, pentru a fi amabili.  Dar totu-i poveste. Scriam dupa meciul cu FC Bihor, din Zavoi despre faptul ca a trebuit sa renunt (si nu de bunavoie), la dopul de la sticla de racoritoare. Mai scriam ca se pot gasi alte metode de a-i disciplina pe cei certati cu ordinea, gen camere de luat vederi, interzicerea accesului pe stadion, etc.

 Au trecut de atunci trei etape si totul s-a schimbat, in mai rau. Sambata, la meciul cu  IS Campia Turzii, spectatorii erau nevoiti sa arunce sticlele de  racoritoare, brichetele si ce mai aveau ,,greu’’ prin buzunare, pe jos, la poarta stadionului. Dupa care, usor, intr-un anume stil erai luati la pipait. Nu exista un colt aranjat anume, nu ti se oferea posibilitatea ca dupa meci sa recuperezi ceea ce erai obligat sa arunci.  Si ca sa nu mai lungesc vorba pentru ca tot nu se va rezolva nimic, vin cu doua propuneri :

1. propun ca la urmatoarele meciuri ale CSM-ului spectatorii sa merga la stadion in pielea goala, si asa nu vom mai avea ce pierde..

2. jucatorii sa arunce mingea pentru ca oricum, pentru unii, este prea grea.

Pana data viitoare, sa fiti iubiti… de stiti voi cine.

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button