Acasă Liga V STIRI – Liga a V-a

STIRI – Liga a V-a

123
0

ŞTIRI – Liga a V-a

 

 

Vătafu e aşteptat la Comisia de Disciplină

 

Una dintre partidele încinse ale Ligii a V-a (Divizia Onoare) s-a disputat la Voiceşti. Pe terenul acestei echipe s-a impus Olteţul Bălceşti, cu 3-1, însă din cele relatate de către corespondenţii noştri a rezultat faptul că un oficial al gazdelor a creat în permanenţă presiune asupra arbitrajului. Potrivit spuselor unuia dintre cei prezenţi la meci, chiar preşedintele echipei rapid Voiceşti, binecunoscutul florin Vătafu, a fost cel care a intrat la un moment dat în teren pentru a cere socoteală arbitrilor la deciziile luate. La finalul partidei oaspeţii au dorit să-l şi conteste pe fiul lui Vătafu motivând că acesta este dublu legitimat, atât la AJF Vâlcea pentru echipa Rapid Voiceşti, cât şi la AJF Dolj pentru Şcoala de Fotbal Gică Popescu Craiova. Cazul se va analiza şi la Comisia de Disciplină a AJF Vâlcea.

Jianu n-a putut limita proporţiile scorului

La meciul de fotbal de la Laloşu, gazdele au fost în formă maximă, marcând de nu mai puţin de cinci ori în poarta celor de la Amărăşti. Misiunea le-a fost oarecum uşurată şi de faptul că de la oaspeţi a fost eliminat Jianu, cel care a văzut cartonaş roşu în momentul în care a împiedicat marcarea unui gol. Nu a reuşit mare lucru, dar va fi nevoit să stea o etapă pe tuşă sau să plătească o cauţiune pentru a putea evolua runda viitoare pe teren propriu.

Forestierul Romani a sărbătorit întoarcerea acasă

Pentru trupa lui Mitică Drăgănescu meciul cu Viitorul Olanu a fost unul special. S-a consemnat cu acest prilej şi revenirea pe teren propriu a grupării Forestierul, care a evoluat până acum, timp de mai multe etape, la Horezu, pe terenul II. La revenirea acasă, pe propriul teren, Forestierul s-a impus categoric, motiv suficient pentru conducere şi jucători să sărbătorească succesul până seara târziu.

Dublă contestaţie la Scundu

Disputa dintre ocupantele primelor locuri în Seria a II-a se va încheia la Comisia de Disciplină. Pe teren meciul dintre ocupantele locurilor 1 şi 2 s-a încheiat cu categoricul 6-1 pentru Zorile Scundu, însă la final ambele echipe au formulat contestaţii de substituire acuzând nereguli ale adversarilor.

Se sparge Ceramica la Lungeşti?

Chiar dacă meciul Ceramica Lungeşti – Dinamo Şuşani a reprezentat un succes al gazdelor şi acestea au acum încă un sponsor, se pare că de prea mult bine ar putea să se divizeze actuala grupare din sudul judeţului. „Dacă seria noastră ar fi fost incompletă, cu doar 13 competitoare, poate am fi înscris chiar şi acum o nouă echipă la Lungeşti!” – ne-a declarat un om de afaceri local. Acesta spune că nu este vorba de o ceartă sau de neînţelegeri între cei de la Ceramica, ci doar de o şansă în plus oferită şi altor tineri din localitate de a activa în fotbalul judeţean.

Energia vrea să câştige campionatul

După victoria de la Pietrari, cu scorul de 3-1, conducerea echipei Energia Malaia se gândeşte din ce în ce mai serios la promovare. Trupa sponsorizată de viceprimarul Vangu mai are de înfruntat un adversar puternic, pe teren propriu, săptămâna aceasta, după care va juca tot „acasă” deplasarea cu Lotru Voineasa. La Pietrari „energeticienii” au condus cu 1-0, au fost egalaţi şi, profitând de eliminarea lui Avanu de la gazde, s-au impus în final cu scorul de 3-1. Pietrăreanul a fost eliminat pentru lovirea unui adversar cu cotul, în timpul jocului.

FC Budeşti are condiţii optime de performanţă

Chiar dacă în runda de săptămâna trecută nu a evoluat, FC Budeşti se poate lăuda că s-a apropiat mai mult de eşaloanele superioare la capitolul… condiţii. Astfel, la vestiarele de la Budeşti s-au montat duşurile, a fost realizată aducţiunea de apă, în curând urmând a se face şi racordurile la reţea. Pentru meciurile din deplasare FC Budeşti va beneficia de transport în condiţii civilizate, Primăria încheind cu o firmă din localitate un contract prin care se pun la dispoziţia jucătorilor două microbuze. În afara primarului Gheorghe Mirea, un mare merit, chiar principalul în relansarea fotbalului la Budeşti, îl are consilierul local Marian Sucea. Acesta a promis că ne va ţine la curent cu toate noutăţile legate de FC Budeşti.

Doi eliminaţi în derby-ul Seriei a IV-a

Cel mai important meci din Seria a IV-a s-a disputat la Cernişoara, acolo unde s-au aflat faţă-n faţă două echipe cu pretenţii la promovare. Chiar dacă dispune de mulţi jucători tineri, gruparea din comuna primarului Ilie Boiangiu nu s-a făcut de râs, Ştiinţa demonstrând că ar putea reveni pe poziţiile fruntaşe ale clasamentului. Real se menţine lider, iar la acest meci fiecare echipă a avut câte un jucător eliminat pentru cumul de cartonaşe galbene.