Acasă Alte sporturi Primul cabinet de terapie REIKI în Rm. Vâlcea

Primul cabinet de terapie REIKI în Rm. Vâlcea

567
0

Medic de formaţie, Luana Pletea a deschis

 

Primul cabinet de terapie REIKI în Rm. Vâlcea

 

* prin această metodă se urmăreşte tratarea oamenilor, plantelor şi animalelor

 

Medic de formaţie, Luana Pletea a ales să deschidă în Rm. Vâlcea un cabinet de tratament prin metoda Reiki. Astfel, zilele trecute, aceasta a deschis la parterul unui bloc din zona Nord primul cabinet particular de terapie Reiki din municipiu. Deşi este o premieră în Rm. Vâlcea, Luana Pletea spune că metoda aceasta de tratament prin terapia Reiki a pătruns în România în urmă cu 16 ani. La deschiderea cabinetului, am stat de vorbă cu doamna Luana Pletea pentru a afla mai multe despre acest inedit tratament de terapie Reiki din Rm. Vâlcea. 

* Doamna Luana Pletea, cum aţi defini această terapie Reiki?

– Reiki este o disciplină medicală complementară de inspiraţie spirituală, recunoscută şi practicată la nivel mondial. Această disciplină permite tratamentul prin aşezarea palmelor pe anumite poziţii de tratament. Prin REIKI se purifică şi vindecă energetic organismul uman. În esenţă este vorba de o reechilibrare energetică a organismului pentru ca boala înseamnă de fapt un dezechilibru energetic. De menţionat că Tratamentul Reiki nu înlătură doar efectul boli ci şi cauzele apariţiei acesteia.

* Ce afecţiuni poate ameliora metoda Reiki?

– Reiki poate vindeca sau ameliora orice afecţiune de la cele fizice , psihice, mintal-emoţionale până la dependentă de substanţe nocive (medicamente, tutun, alcool, droguri. De altfel, Reiki este singurul mod de tratament la care nu este nevoie de analize. Reiki tratează omul în ansamblu, nu doar punctual, ca în medicina alopată, şi nu are efecte adverse. Se foloseşte în prevenirea bolilor nu doar în tratarea lor. Se adresează oricui indiferent de vârstă de la nou- născuţi până la adulţii vârstnici. Se pot trata plantele şi animalele, în general orice formă de viaţă. Totuşi, Reiki, nu este un panaceu universal, o cură a vieţii veşnice  .Deşi este recomandat oricui, nu toată lumea se tratează cu acest tip de tratament energetic. Există situaţii de exemplu când au fost deteriorate iremediabil structuri  sau organe fizice; în acest caz Reiki nu mai poate face nimic. Datorită calităţilor sale Reiki-ul tradiţional se răspândeşte continuu în România(a ajuns şi la Rm. Vâlcea) ca şi în întreaga lume, fiind benefic pentru toţi oamenii, acţionând spre binele lor superior.

* Care ar fi efectele şi beneficiile tratamentului Reiki?

– Tratamentul Reiki ajută corpul să se vindece, elimină durerea, reduce stresul, anxietatea, frustrarea, echilibrează organele şi glandele, oferă echilibru emoţional şi mintal, echilibrează sistemul nervos, accelerează procesele de vindecare prin stimularea imunităţii. De asemenea, această metodă detoxifică şi curăţă corpul, purifică chakrele, curăţă şi elimină blocajele energetice, diminuează efectele adverse ale medicamentelor, reduce consumul de medicamente, creşte conştiinţa spirituală, dezvoltă compasiunea şi respectul pentru viaţă, aduce o mare bucurie, pace interioară şi echilibru, creşte intuiţia, creativitate, gândirea logică şi clară. E foarte important de ştiut că tratamentul prin terapia Reiki nu are efecte nocive sau dăunătoare şi nu creează dependenţă

* Care ar fi aplicaţiile terapiei Reiki ?

– În primul rând managementul stresului, apoi protecţie energetică împotriva oricărui tip de agresiune, tratarea oamenilor, plantelor şi animalelor, asocierea cu alte modalităţi de tratament (homeopatie, fitoterapia, masajul), nu se recomandă cu asocierea cu alte tipuri de tratament energetic. modelarea caracterului şi a personalităţii prin Reiki se poate face un tratament complet şi complex al corpurilor energetice: fizic, emoţional, mintal şi spiritual, completează toate tratamentele medicale alopate, tratează obiceiurilor dăunătoare şi a patologiei de adicţie. Prin Reiki se efectuează tratamentul cauzei afecţiunilor nu doar a simptomelor

Ionel GEREA