Liga Nationala

Tadici vrea glorie si la Vâlcea

Tadici vrea glorie şi la Vâlcea

 

Clubul Oltchim Rm. Vâlcea a susţinut miercuri, 16 august, o conferinţă de presă legată de stadiul pregătirilor în care se află echipa de handbal feminin. La această întâlnire au fost prezenţi cei doi tehnicieni Gheorghe Tadici şi Popa Seviştean, dar şi două dintre handbaliste, portarul Luminiţa Dinu şi pivotul Ionela Gâlcă. Şedinţa a fost condusă de vicepreşedintele clubului, Petre Berbecaru, care-a afirmat că întâlnirea cu reprezentanţii mass-media din Vâlcea este menită a asigura o informare corectă.

 

Clubul cere o informare corectă a cititorilor

 

„Dorim să avem o colaborare civilizată cu presa locală în primul rând şi prin dumneavoastră cu presa centrală. Dorim să permanentizăm aceste conferinţe pentru o informare corectă a tuturor jurnaliştilor, întrucât, aşa cum s-a observat, se prelucrează mai mult sau mai puţin intenţionat anumite forme de exprimare sau anumite informaţii pe care noi încercăm să le furnizăm. Ne interesează ca iubitorii de sport să fie corect informaţi. Vrem să fim lăsaţi să ne facem munca, să avem parte de cât mai puţini factori perturbatori care vin din exterior, care nu fac deloc bine activităţii noastre. Eu sunt convins că presa ne poate fi de un sprijin real, un sprijin foarte important, informând pe cât se poate de corect opinia publică, pentru că din păcate, ca în multe domenii de activitate, există şi mulţi oameni lipsiţi de deontologia profesională. Îmi pare rău să o spun, nu credeam că nici nu apuc să calc în Vâlcea şi să mi se spună în gură nişte aspecte, nişte vorbe care niciodată nu au fost pronunţate. Aşa cum am spus-o şi la prima conferinţă de presă din 16 mai, când ne-am întâlnit şi cu Directorul General Constantin Roibu, în momentul în care considerăm şi ne dăm seama că este numai rea intenţie, eu vă asigur – şi fetele pot să vă confirme – ne-am propus să nu mai citim acele ziare rău intenţionate pentru că dereglează vrând-nevrând activitatea noastră şi produc o oarecare uzură psihică. Am practicat treaba asta şi-nainte de Mondiale la naţională, a fost foarte bine, toată lumea a fost liniştită. Suntem de acord cu orice semnalare, cu orice critică, cu orice sugestie, dar atunci când este corectă şi nu inventată, adică atunci când este constructivă şi poate să contribuie la bunul mers al lucrurilor. Sigur că şi reclama asta proastă, până la urmă îşi are rostul ei, dar din punctul meu de vedere, nu la modul ironic, îi rugăm pe ziariştii respectivi să vină cu chitanţă, să le achităm publicitatea, pentru că e mai rău când nu se mai scrie deloc. Când se scrie de bine sau când se scrie de rău, înseamnă că eşti viu, nu-i aşa?”, a recunoscut şi Tadici. „S-au scris multe lucruri, inclusiv o interpretare a unui jurnalist de la Transilvania Expres. Eu cred că ceea ce le-am spus şi fetelor, i-am declarat şi ziaristului de la acea publicaţie. Întrebat fiind cine are prima şansă la titlu e normal că am spus că în viziunea mea lupta se va da între Rulmentul şi Oltchim. De aici şi până la a specula de ce n-am spus Oltchim şi după aceea Rulmentul, asta deja mi se pare o chestie penibilă, care ţine de alt nivel”, a completat principalul Oltchim-ului.

 

La Oltchim se face performanţă la cel mai înalt nivel

 

Gheorghe Tadici a vorbit şi despre cele două cantonamente de la Mamaia şi Moeciu, în care-a căutat să le aducă pe jucătoare la nivelul dorit şi impus de ceea ce se vrea să devină clubul Oltchim. „Suntem la finalul primei etapei de pregătire în noua formulă. Am avut 20 de zile de pregătire centralizată, perioadă în care s-au desfăşurat şi cinci jocuri amicale. Fiecare cantonament s-a finalizat cu jocuri de pregătire, toate câştigate. 80-90 la sută pregătirea a fost axată pe factorul fizic. Toate cele 22 de fete care-au participat la pregătire au răspuns foarte bine la toate solicitările noastre, din punct de vedere disciplinar, angajament în pregătire, fizic, tehnic. Dar şi tactic, în ultimele zile, când am pregătit amicalul pe care l-am jucat cu Ferencvaros. Am căutat să ne edificăm asupra jucătoarelor, asupra potenţialului fiecăreia în parte, asupra capacităţii de a-şi însuşi elementele predate, în ideea de a crea sau de a ajunge la ora începerii competiţiilor oficiale să formăm o echipă competitivă. Noi credem că putem şi ne dorim să facem această echipă competitivă la Vâlcea. Jucătoarele pe care le avem la dispoziţie, numele lor sunt o garanţie că se poate face performanţă la cel mai înalt nivel”, a declarat Tadici.

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button