Liga Nationala

Tadici, batut de Badulescu

Tadici, bătut de Bădulescu

 

Oltchim Rm. Vâlcea şi HC Zalău s-au întâlnit de două ori la finele săptămânii trecute în Sala „Traian”. Primul din cele două meciuri de sâmbătă, 15 aprilie, a contat pentru Liga Naţională, iar al doilea, de duminică, 16 aprilie, pentru Cupa României. Deşi Steluţa Luca nu a putut juca, fetele pregătite de Cornel Bădulescu s-au impus de două ori, în faţa unui public care-a gustat din plin spectacolul handbalistic din teren. Iar aici trebuie să precizăm că meciul al doilea l-a întrecut cu mult pe primul.

  Vâlcencele au câştigat mai întâi sâmbătă, cu 31-28 (după ce la pauză erau conduse cu 16-14), iar apoi duminică, cu 31-24 (17-15 în prima repriză). Dintre cele două victorii, mai preţioasă este cea din Cupă, cele şapte goluri diferenţă constituind deja un avantaj deloc de neglijat pentru calificarea în finală. Returul meciului din Cupa României va avea loc pe 30 aprilie, la Zalău.

Tadici a recunoscut superioritatea Oltchim-ului

„În două zile, noi nu am reuşit să ne comportăm foarte bine. Prospeţimea gazdelor şi-a spus cuvântul, în special în a doua partidă de duminică. Ca şi selecţioner al echipei naţionale, mă bucură faptul că una dintre titularele Oltchim-ului, Valentina Elisei-Ardean, a evoluat destul de bine şi-a înscris numeroase goluri, semn că este în formă maximă. Totuşi, în ciuda celor şapte goluri diferenţă, mai avem şanse de calificare. Meciurile din Cupa României se aseamănă cu cele din cupele europene. Putem să prindem noi o zi foarte bună la Zalău sau poate să joace Oltchim-ul ceva mai relaxat. Nu se ştie ce va fi”, a apreciat la finalul întâlnirilor antrenorul echipei naţionale, Ghiţă Tadici. De aceeaşi părere a fost şi tehnicianul Oltchim-ului, Cornel Bădulescu: „Au fost două meciuri grele. Sigur că noi am avut mai multe variante de rezervă. Sunt mulţumit de ceea ce am jucat în special în a doua repriză a meciului de duminică. Am avut o apărare mai bună, mai ermetică şi asta s-a văzut la scorul final. Totuşi, calificarea se joacă, în handbal au fost destule răsturnări de situaţie după un asemenea rezultat. Trebuie să fim atenţi”.

Nicolae CIUCESCU

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button