Liga II

Obiectiv: PROMOVAREA

CSM Rm. Vâlcea – Petrolul Ploieşti 2-1 (0-0)

Obiectiv: PROMOVAREA

  Aproximativ 3500 de spectatori au luat loc în tribunele stadionului „Municipal” sâmbăta trecută, pentru a urmări cel mai important meci din acest început de retur, pe care CSM Rm. Vâlcea l-a disputat în compania grupării Petrolul Ploieşti. Ambele formaţii erau neînvinse în primele trei etape, dar nici una nu arătase până atunci că merită să facă saltul în prima divizie. Dacă elevii lui Adrian Furnică şi Cristian Lazăr s-au încurcat acasă cu Inter Gaz Bucureşti, cei de la Petrolul au pierdut la rândul lor două puncte importante în propriul fief cu Unirea Urziceni, în runda inaugurală din retur. În tabăra noastră, singurul cuvânt de ordine era victoria, iar în cazul obţinerii acesteia vâlcenii urmau să ia o opţiune foarte importantă pentru clasarea la finalul sezonului pe locul secund în serie, care trimite echipa respectivă la barajul pentru promovarea în Divizia A. Ei bine, tocmai acest lucru s-a întâmplat. După trei rezultate de egalitate consecutive în retur, în care nici jocul echipei nu s-a ridicat la pretenţiile băncii tehnice, revirimentul fotbaliştilor de la CSM Rm. Vâlcea s-a produs chiar la acest derbi cu una dintre formaţiile contracandidate la promovare.

Repriză seacă

În afara accidentării surprinzătoare a portarului titular Cătălin Mulţescu, care-a trebuit să fie înlocuit chiar în minutul 18 cu Plachta, prima repriză a fost lipsită de evenimente importante, dominarea sterilă a fotbaliştilor noştri fiind întreruptă doar de câteva ieşiri pe contraatac ale „găzarilor”, rămase de asemenea fără rezultat. Au existat totuşi două bune oportunităţi pentru deschiderea scorului, de o parte şi de cealaltă. În minutul 31, Lepădatu a tras de la peste 25 de metri, însă mingea a trecut pe lângă vinclul porţii petroliste, iar apoi Pampea a ieşit oportun la 16 metri de buturi şi a degajat din faţa atacanţilor Petrovic şi Hadnagy, gata să speculeze orice inexactitate a defensivei vâlcene. Atât doar pentru o repriză în care echipele au părut că se tem foarte mult una de cealaltă, iar acest lucru a afectat şi spectacolul.

Oaspeţii au deschis scorul

Meciul a devenit însă mai spectaculos după pauză, odată ce antrenorul oaspeţilor, Valeriu Răchită, le-a cerut elevilor săi la cabine „să lase garda jos” şi să încerce să înscrie. În minutul 49, arbitrul de centru al partidei, Marius Martiş (Focşani), a apreciat că Savu a simulat un fault în careu făcut de Stephanov asupra sa, infracţiune care se putea vedea şi din avion, iar în loc de penalti a scos cartonaşul galben pentru vâlcean. A fost prima fază în urma căreia centralul partidei şi-a atras furia oamenilor din tribune, el fiind în continuare unul dintre „eroii” partidei şi ţinta huiduielilor. Marcaţi de neacordarea acelei lovituri de pedeapsă, cei de la CSM au fost incapabili să aibă vreo replică la două contraatacuri tăioase ale petroliştilor. Mai întâi, în minutul 55, C. Ilie, ajuns singur cu portarul Pampea, n-a găsit spaţiul porţii, pentru ca ulterior, Hadnagy, plecat dintr-o suspectă poziţie de ofsaid, să nu mai greşească ţinta, după ce l-a driblat inclusiv pe apărătorul buturilor vâlcene (0-1).

Final fantastic

A fost momentul care-a schimbat practic faţa echipei vâlcene. În timp ce Răchită a hotărât să închidă jocul – totuşi prea devreme, lucru care i-a şi costat până la urmă pe ploieşteni – tehnicianul vâlcenilor a făcut mutările necesare victoriei. Furnică l-a scos pe Savu, a mai introdus un vârf, Câmpeanu, iar de „mingicăreala” de la mijlocul terenului s-a ocupat din acea clipă Murineanu. Vâlcenii au solicitat încă un penalti, la un henţ în careu al unui fundaş prahovean, dar centralul Martiş a decis să dea credit asistentului Vasilică Burga, care ridicase steagul şi indicase un ofsaid în atac. Fundaşul Bier a marcat apoi cu capul la o centrare care-a depăşit întreaga defensivă a oaspeţilor (1-1) şi Zăvoiul a început din nou să spere. Ulterior, tribunele au explodat când Ciortan a înscris, însă golul avea să fie anulat pe motiv de ofsaid, iar în minutul 86 au înnebunit cu totul la lovitura de cap a lui Câmpeanu, mingea poposind în plasa nefericitului Plachta (2-1). Rezultat cât se poate de bine venit, care a făcut Vâlcea fericită şi a ajutat trupa din Zăvoi să se detaşeze considerabil de rivalele la locul secund în serie. Au jucat pentru CSM Rm. Vâlcea:

Pampea – M. Dumitru, Raicu, Cumpănaşu, Bier, Cercel, Lepădatu, Nica, Savu (min. 73 Câmpeanu), Pena (min. 59 Murineanu), Ciortan (min. 90 Roşca).

 

Au întors rezultatul ca şi-n tur

Toamna trecută, când CSM Rm. Vâlcea a jucat în deplasare la Petrolul Ploieşti, gazdele au condus ostilităţile pe teren şi pe tabela de marcaj până în ultimul sfert de oră. Minutele din final au aparţinut însă vâlcenilor, care-au speculat lipsa de siguranţă în defensivă a prahovenilor şi-au lovit de două ori prin Florin Costea. A fost atunci 2-1 pentru CSM, meci după care la timona grupării ploieştene tocmai era instalat Valeriu Răchită. Situaţia s-a repetat şi sâmbătă în Zăvoi, la meciul retur. Petrolul a deschis scorul, însă Murineanu şi compania şi-au revenit şi-au câştigat tot cu 2-1. Costea a plecat între timp la Univ. Craiova, dar a avut cine să suplinească absenţa lui, golurile succesului fiind marcate acum de Bier şi Câmpeanu, doi jucători sosiţi chiar în această iarnă. Ofticat de eşecul suferit în Zăvoi, antrenorul ploieştenilor, Valeriu Răchită, a refuzat să vină apoi la conferinţa de presă de la sfârşitul meciului.

 

Primă de 10 milioane

Pe lângă prima de 10 milioane de lei pe care conducerea clubului a promis-o jucătorilor în cazul unei victorii cu Petrolul, antrenorul Adrian Furnică a mărturisit la finele partidei de sâmbătă că fotbaliştii au primit felicitări şi din partea autorităţilor locale. „Primarul Mircia Gutău a venit şi ne-a felicitat în vestiar, la finalul meciului. Pentru acest meci jucătorii au avut 10 milioane de lei primă de victorie”, a recunoscut Furnică.

 

Skoda i-a premiat pe 3 dintre fanii CSM-ului

Trei dintre spectatorii care au cumpărat bilete la derbiul dintre CSM Rm. Vâlcea şi Petrolul Ploieşti, în urma unei trageri la soţi, au primit din partea dealerului Skoda din judeţul nostru, SC Enduro SRL, câte un frumos cadou, cuprinzând şampanii, precum şi tricouri şi şepci originale. Totodată, Octavia Tour şi Octavia Fabia, două dintre modele de top ale mărcii Skoda, au purtat noroc de pe marginea terenului echipei din Zăvoi, care i-a învins pe argeşeni cu scorul de 2 la 1.

Nicolae CIUCESCU

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button