Liga II

„În momentul când am primit gol, am crezut cu adevarat ca «s-a rupt caruta»!”

Adrian Furnică:

„În momentul când am primit gol, am crezut cu adevărat că «s-a rupt căruţa»!”

  Adrian Furnică a făcut din nou cu Petrolul dovada că este un antrenor care-şi cunoaşte bine jucătorii. Modificările efectuate de acesta în angrenajul pe care-l pregăteşte, survenite în partea secundă a meciului au salvat onoarea vâlcenilor. „Un antrenor mare se cunoaşte şi după schimbările pe care le face”, spune o vorbă a microbiştilor, iar sâmbătă tocmai aceste schimbări au trimis toate cele trei puncte în vistieria CSM-ului.

„A fost un meci tensionat şi aprig disputat. Noi am început destul de timid, pentru că jucătorii parcă au avut o teamă faţă de Petrolul, care s-a prelungit şi-n repriza a doua, chiar dacă jocul nostru nu a fost totuşi atât de rău. Am căutat în primul rând să-i blocăm pe adversari, ştiam că au nişte jucători foarte buni, atât la construcţia jocului, la mijlocul terenului, cât şi în faţă. Din păcate noi am construit prea puţin în prima repriză, pentru că am încercat mai mult să împingem jocul în jumătatea lor de teren, să nu le creăm spaţii. În a doua repriză, din nefericire, ei au reuşit să înscrie pe o nesincronizare în defensiva noastră, mai ales că Bier avea sarcină precisă de a-l marca strâns pe Hadnagy. Acest gol ne-a şocat pe toţi. În special pe jucători, dar chiar şi pe mine aş putea spune. Esenţial a fost că i-a trezit la realitate pe cei din teren, aşa că a urmat o perioadă foarte bună a noastră. Mă gândesc că şi schimbările pe care le-am făcut au dat o altă faţă jocului, prin intrarea lui Murineanu şi a lui Câmpeanu. Astfel am reuşit să şi egalăm, să şi înscriem al doilea gol”, a spus Furnică la finele partidei, adăugând: „Nu pot decât să felicit echipa mea pentru efortul pe care l-a făcut, pentru dăruirea care abia în a doua parte a jocului a apărut. Să sperăm că odată cu acest meci s-au rezolvat şi ieşirile de formă, că vom juca cu aceeaşi dăruire de-acum încolo toate partidele pe care le mai avem în retur. Jos pălăria în faţa jucătorilor pentru ceea ce au făcut pe teren, învingând Petrolul, «o nucă tare» pentru toate echipele din serie”.

Altfel, tehnicianul CSM-ului a mai precizat că Petrolul nu l-a surprins cu nimic, aşa cum s-a întâmplat cu Inter Gaz: „Am studiat foarte bine gruparea ploieşteană pentru că am avut şi posibilitatea. I-am urmărit în prima etapă cu Unirea Urziceni, apoi în cupă cu Rapid Bucureşti. Vă spun în premieră că înaintea meciului cu Inter Gaz  nu am avut din păcate nici o informaţie despre ei. Ştiam numele jucătorilor, jucasem cu ei în tur, dar nu ştiam mai mult decât atât. Pe cei de la Petrolul i-am urmărit atent, ştiam ce joacă, am încercat să fixez anumiţi jucători pe piesele lor de bază. S-a întâmplat totuşi acea nesincronizare la Bier, la Raicu, care avea datoria să dubleze, pe o minge aruncată zic eu chiar la întâmplare”.

Deşi a refuzat să comenteze arbitrajul, Adrian Furnică a făcut o scurtă referire la faza de la începutul reprizei secunde, când Savu a fost faultat în careu: „Din poziţia în care mă aflam în momentul respectiv şi mie mi s-a părut că jucătorului nostru i s-a agăţat piciorul. Sigur că arbitrul a fost mai aproape de fază, dar nu cred că Savu, care-l depăşise pe fundaşul petrolist, deci avea posibilitatea să şuteze la poartă şi să marcheze, s-a aruncat ca să scoată 11 metri”.

 

Murineanu renăscut

Referindu-se la jucătorii care-au evoluat cu Petrolul, Furnică nu a uitat să recunoască aportul adus de Murineanu în obţinerea victoriei. „S-a văzut clar o transformare la Murineanu, între indolenţa pe care-a manifestat-o la jocul cu Inter Gaz şi ceea ce a făcut cu Petrolul. Dorea să-mi demonstreze că este acel Murineanu din tur. Am stat de vorbă cu el săptămâna trecută de mai multe ori şi i-am spus: «Nu te pregăteşti, nu vei juca! Poţi să fii şi Murineanu, poţi să fii oricine, nu joci! Ai valoare, atunci va trebui să demonstrezi asta pe teren!» Aşa că s-a pregătit mai bine, cu mai multă ambiţie, mi-a promis un gol înainte de jos, i-am zis să-l dea şi voi fi mulţumit pe deplin de el. Pe Pena, care nu are decât 20 de ani, încă îl aşteptăm să iasă la rampă. E un jucător tânăr şi nu avem ce face decât să aşteptăm. Acum mă bucur de Câmpeanu, a intrat, a marcat golul victoriei. Se pare că e un jucător mai matur. Din păcate, nu am putut să-l folosim la Motru, pentru că a avut o accidentare”, a mărturisit antrenorul care-a făcut să se vorbească din nou despre Vâlcea fotbalul românesc.

 Nicolae CIUCESCU

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button